Prinsessoja ja astronautteja (ja arvonta!)

Yhteistyössä Hasbro

Lapsena rakastin Disneyn piirrettyjä ja varsinkin Pocahontasta. Aarteeni oli ihana Pocahontas -barbie, jolla oli kiiltävä, paksu tukka ja kauniit turkoosit korut. Muistan edelleen, miten onnellinen olin, kun pääsin katsomaan Pocahontaksen ihan oikeaan elokuvateatteriin ja sain elokuvan jälkeen McDonaldsista C-kasetin, jolla oli kaikki leffan musiikit. Rakastin Pocahontaksen rohkeutta ja sitä, miten nopeasti tyttö osasi juosta. Edelleen kyyneleet kohoavat silmiin kalliokohtauksessa, jossa Pocahontaksen isä kehuu tytärtään viisaaksi ja Pocahontas päättää sodan. Elokuvan ilmestyessä olin vasta 7-vuotias, mutta jotenkin tiesin, että siinä esitelty prinsessa erosi kaikista aiemmin näkemistäni. Vasta aikuisena olen tajunnut, mistä on kyse.

Vallankumouksellinen oli se tapa, jolla tyttö elokuvassa esitettiin. Rohkeana, vahvana ja seikkailunhaluisena. Päinvastoin kun suurin osa Disneyn prinsessoista Pocahontas ei vain istunut odottamassa, että mies tulee ja pelastaa hänet kotitöiltä, vaan toimi itse aktiivisesti. Oli utelias ja uskalsi ylittää omat rajansa. Kaksi muuta lempparihahmoani lapduudessa olivat Esmeralda ja Ariel, ja näin aikuisiällä olen hoksannut, että näillä kaikilla kolmella on paljon samoja piirteitä.

Buzzfeed nimittäin julkaisi muutama vuosi sitten jutun, jonka kuvituksena oli upeita ja hienosti havainnollistavia tilastoja Disneyn Prinsessoista. Noiden tutkiminen oli oikeastaan aika järkyttävää – suurinosa prinsessoista oli roimasti alaikäisiä, mutta silti elokuvat keskittyvät lähinnä rakkauden etsimiseen ja avioliiton solmimiseen. Erityisominaisuudet ja taidot, joita prinsessoilla oli, olivat pääsääntöisesti kodinhoitoon liittyviä tehtäviä: ompelua, siivoamista ja ruuanlaittoa. Ei varsinaisesti sellainen maailmankuva, jota haluaisin omille lapsilleni esittää.

Mutta sitten tuli Frozen. Vältyimme siltä ensin monta vuotta – lapsia ei olisi voinut vähempää kiinnostaa piirretyt elokuvat ja melkein jo huokaisin helpotuksesta: muksut eivät ehkä olisikaan kiinnostuneita prinsessoista, eikä äiti joutui painiskelemaan feministisen prinsessatuskansa kanssa!

Arvannettekin kuitenkin jo, ettei se ihan niin mennyt. Oikeastaan päinvastoin – kun Frozen iski, se iski kunnolla. Olisi pitänyt katsoa elokuva ainakin sata kertaa viikossa. Lastenhuoneen perälle jemmatut tylliunelmat kaivettiin esiin. Let it go raikasi bussissa, tarhassa ja keskellä yötä, kun jompikumpi lapsista sattui heräämään. Koitin lohduttautua sillä, että elokuva oli feministisempi kuin edeltäjänsä – se yritti opettaa tosi rakkauden olevan sisarusten välistä ja päähenkilöt ovat rohkeita, hassuja ja seikkailunhaluisia. Vaikka todellisuudessahan leffan idea 2- ja 3-vuotiaiden mielestä oli kuitenkin se, että kun pukee hienon mekon päälleen, tulee iloiseksi.

Kun sitten Disneylta lähestyttiin ja kysyttiin, haluaisinko tutustua uusiin Disney Princess -nukkeihin, oli ensimmäinen reaktioni, että todellakaan en halua. Etten kuunaan opeta lapsilleni sitä, että tytöt ja prinsessat ovat vain nättejä ja passiivisia odottelijoita, joiden suurin unelma on löytää itselleen poikaystävä. Mutta sitten näin tämän.

Ja SAATTAA olla, että olen ollut vähän tunteellinen viime aikoina, mutta vollotin täydestä sydämestäni kun näin tuon videon. Unelmat ja tavoitteet, joita prinsessoilla oli, olivat muutakin kuin siivoamista! Astronautteja, tutkijoita, urheilijoita ja aktivisteja. Olin ihan myyty. Valittajamummo minussa tosin antoi palautetta siitä, että pojatkin tykkäävät prinsessoista – mutta tyttö seikkailijan ja menestyjän roolissa on Disneylta on joka tapauksessa niin mahtava uudistus, että keskitytään niihin poikiin sitten seuraavaksi.

Disney Prinsessa nuket

Ja vielä enemmän vollotin, kun haimme nuket postista ja Hildan ensimmäinen kysymys oli: ”Äiti mitä tää baarbi osaa tehdä?”. Nuket ovat Hildan ja Einon ensimmäiset prinsessalelut ja heti alusta saakka oli tärkeää tietää, mitä kaikkia taitoja prinsessoilla on. Nukkejen mukana tuli lyhyet kuvaukset siitä, millaisista asioista prinsessat unelmoivat ja mistä haaveilevat ja sen lisäksi me on katsottu YouTubesta lyhyitä – äidin valitsemia – pätkiä leffoista, jotta lapset pääsevät vähän hajulle siitä, mistä on kysymys. Tarinat tosin ei vielä erityisemmin lapsia kiinnosta, vaan tällä hetkellä prinsessat puuhailee ihan eri juttuja, mutta joskus tulevaisuudessa meidän on helpompi aloittaa prinsessaleffojen katsominen vaikka Pocahontaksesta, kun hahmo on jo valmiiksi tuttu.

Sain myös kaksi Disney Prinsessaa teidän kesken arvottavaksi ja valitsin 11 nuken joukosta Pocahontaksen ja Jasminen. Arvonta tapahtuu ensi viikon keskiviikkona ja kaikki kommentit, jotka jätetään kommenttikenttään tiistaihin 5.7. klo 23.59 mennessä, ovat mukana arvonnassa. Voittaja julkaistaan keskiviikkona 6.7. ja laitan voittajille myös meiliä, eli muista jättää sähköpostiosoitteesi kommentin yhteydessä.

No mitä sitten pitää kommentoida? Mitä vain Disneyn prinsessoihin liittyen! Mikä on oma tai lastesi suosikkihahmo? Oletko joutunut kamppailemaan näiden samojen haasteiden kanssa omien lastesi kanssa? Kiinnostaako prinsessat teidän muksuja ylipäänsä, vai onko joku muu juttu enemmän in? Sana on vapaa, mutta erittäin pakollinen!

PS. Kannattaa kurkata myös Puutalobaby-blogista, että mistä Disneyn Prinsessat on saaneet alkunsa ja osallistua kilpailuun myös siellä – eli tuplata mahdollisuudet voittaa!

77 comments

 1. A

  Ah, prinsessat (ja barbiet). Mun ensi ajatus (kun tyttö oli vauva ja taapero) oli eieieieie mun tytölle…kunnes muistin että leikin itse erittäin mielelläni barbeilla ja poneilla (ja legoilla ja monella muullakin leluilla). Sen jälkeen en ole sit ihan hirveästi sensuroinut…ja prinsessoistahan lapsi tykkää kuin hullu puurosta. Iltasatuna olen lukenut aivan turhan monta kertaa Prinsessa Ruususen (onneksi nyt ollaan päästy siitä yli, mutta lapsi osaa sen jo melkein sanasta sanaan ulkoa), tyyppi tunnistaa Disneyn prinsessat joista en ole kuullutkaan (Merida jne). Jossain kolmen ja neljän ikävuoden välillä luovutin ja sallin prinsessalehden saapua taloon isovanhempien tilaamana, sekä Disney showhun viennin…huh huh. Ja hellyinpä vielä viemään himpun verran alle nelivuotiaan katsomaan Frozenin leffateatteriin (ihana Sing-a-long näytös elokuva-arkistossa).

  Ja Frozenhan se on se suurin hitti. Yleensä suosikkiprinsessa on Elsa, paitsi silloin kun se on Anna, tai prinsessa Ruusunen tai …löytyy nukkea, tiaraa, kaikenlaista krääsää (tosin Elsa-mekkoa ei kun äidin pitäisi ommella, en suostu ostamaan pienten lasten tehtaassa ompelemaa versiota). Frozen leffa on talletettuna tietokoneen kovalevylle ja Taakse jää raikaa harva se päivä…Prinsessoista löytyy Elsa ja Anna, Tähköpää ja Tuhkimo, eli aikasta kattava kokoelma jo. Prinsessavaatteita äiti ei osta (paitsi pikkareita ja sukkia), mutta isoäidit ja -tädit kyllä pitävät tytön prinsessakuteissakin (ja se sopii mulla, nykyisessä mittakaavassa ihan ok).

  …mutta hah, Disneykin häviää joskus. Nimittäin vielä parempaa kuin prinsessat, ovat Onneli ja Anneli. Tavalliset kiltit tytöt jotka elävät vähän erikoista elämää. Onneli ja Anneli on lapsen samaistumiskohteet number one. Ja mikä mahtavinta, oheiskrääsää ei ole. Kirja löytyy ja leffat on katsottu turhan monta kertaa, mutta muuten ei olla äidin kukkarolla oltu…ja ihanasti nukkekotileikit ovat saaneet uusia ulottuvuuksia vaaksanheimolaisista.

 2. Niina v.

  Mäkin jokseenkin oman luonteeni vastaisesti oon aina rakastanut Disney-leffoja ja niitä prinsessojakin. Ylipäänsä Disneyn merkitys elokuvahistoriassa on niin valtava, että oon aina ollut vaikuttunut siitä mitä Disney saavutti sekä elokuvan, animaation että lapsille suunnatun kulttuurin saralla.

  Aika monissa Disney-prinsessoissa on loppupeleissä rohkeutta ja itsevarmuutta, vaikka liian monella lopullinen päämäärä elokuvassa pyöriikin miehen ympärillä. Oma sankarini oli aina Belle. Hän rakasti kirjoja ja lukemista (niinkuin ala-asteella meikäkin), piti huolta vanhasta isästään ja ennen kaikkea pisti vahvasti kampoihin kylän Playboylle Gastonille. Monet Disney-pahikset on oikeasti aika cooleja (kuten maailman upein Ursula), mutta Gaston oli oikeasti ahdistava ja todella vihattava hahmo. Ei mikään yliluonnollinen uhka, vaan ihminen – uhkaava, väkivaltainen ja naisia alentava sovinisti – ja Belle vastusti tätä. Se oli musta aina niiiiiin siistiä. Toki leffan loppu on masentavan konservatiivinen ja konventionaalinen, mutta mä juhlin aina sitä kohtausta kun Gaston tippui katolta 😀 Oikein sille sialle!

 3. heini

  Mua ärsytti kanssa lapsena ’typerät blondibarbit’ ja pidinkin eniten tummatukkaisista barbeista. He olivat olevinaan fiksumpia ja vahvempia ja tummatukkainen barbie oli harvinaisempi. Olen iloinen, että Disney on avartanut naisnäkökulmaansa. Milloin näemme hoitaja-Kenin?

 4. Ville Saarenketo

  Mäkin itkin tuota videota. Se olisikin suuri saavutus kun saisi tuolle omalle prinsessalle iskostettua päähän sen, että hän pystyy ihan mihin vain. Välillä kun oma rajallisuus tulee liiankin selvästi esille.

 5. Merja

  Pocahontas oli mun lemppari kans aikoinaan. Ariel myös. Mä osasin (ja aika hyvin on edelleen muistissa ) Arielista melkein kaikki ne laulut. Ja mä olin niin onnessaan, kun saatiin lainaan pieni merenneito-dvd siskontytöltä. Tytär tykkää tosi paljon siitä, mutta mä petyin erittäin pahasti, kun ne laulut oli muutettu ja tinkeliharava oli muutettu.
  Ja kyllä meidän poikakin prinsessoista tykkää 🙂

 6. Kitty

  On ollut ihana seurata, kun tulee aktiivisia ja uudenlaisia prinsessoja, niinku Merida, elsa, anna ja Tiana. Hyvä postaus!

 7. Krista Niemi

  1v 8kk tytär ei ole vielä prinsessoihin hurahtanut, kauhulla odotan kun se pinkki hörhelö -vaihe iskee… Terv. Äiti joka inhoaa pinkkejä hörsöjä

 8. Piia

  Tykkäsin itse lapsena kovasti barbie- ja ponileikeistä. Itselläni on vain poikia ja sallisin prinsessaleikit ihan mielellään heille mutta hirveästi sellaiset eivät ole meillä lapsia kiinnostaneet. Tunnistan itsessäni sen, että jos minulla olisi tyttöjä ja heille tulisi kovin vaaleanpunainen hörselövaihe se varmaan vähän ahdistaisi ja harmittaisikin. Silti ajattelen, että värillä ei niinkään ole väliä vaan enemmän sillä, mikä merkitys niille annetaan. Satuja on kuitenkin meillä luettu aika paljonkin prinsessoista ja elokuvia katseltu myös. Nyt seitsemänvuotiaan mielestä ne olivat vallankin joitakin vuosia sitten kiinnostavia koska olivat tosi jännittäviä.

 9. Marja-Liisa

  Niin ne vaan prinsessatkin muuttuu ajan kulussa! Pocahontas oli suosikki yli muiden.

 10. Anniina

  Mua kutsuttiin yläasteella Pocahontakseksi kun hiukset olivat samanlaiset pitkät ja tummat. Edelleen tykkään eniten siitä ja Arja Koriseva dupatussa versiossa on todella hyvä. Lapsille olen kerännyt lähes kaikki Disney-klassikkoelokuvat ja viimeksi eilen Pocahontasta katsottiin. Ja kyllä, Frozen on täälläkin varmasti se katsotuin prinsessaelokuva

 11. nina

  Oih, ihanat Disneyn prinsessat! <3 pienempänä rakastin varmaan kaikkia noita prinsessoja ja serkkujen kanssa tulikin keräiltyä niistä Barbeista suurin osa. Nyt oma tyttö tullut siihen ikää (4 v.) että prinsessat kiinnostavat ja barbiet kiinnostavat, ja eritoten sitten juurikin prinsessabarbiet! Tytön kummitädillä onkin 90-luvun Pocahontas-barbie jemmoissaan, ja sitä tyttö monesti silmät kiiluen katselee kaihoisasti! 😀

 12. Jukka

  Näin lapsettomana ja sisaruksettomana aikuisena sitä onnistui olla tietämättä koko Frozen-ilmiöstä, kunnes viime kesänä kansainvälisellä opiskelijaporukalla kuunneltiin Let It Go’ta eri kielillä. Eli kai siinä konseptissa jotain taikaa on! Sittemmin on tullut saatua prinsessasiedätyshoitoa treffikumppanin siskon lapsen Frozen-teemaisilla synttäreillä…hengissä kokemuksesta selviten;)

  1. emminuorgam

   Hah, pienissä erissä siitä saattaakin selvitä täysjärkisenä… 😀

 13. Riitta

  Neiti 4v:lle näytin kuvaa jossa oli kaikki disney prinsessat rivissä ja kysyin mikä on lemppari? Vastaus oli tuo… tuo… TUO! tuo, tuo ja tuotuo!!! Eli vuorotellen osoitti jokaista kuvaa, mahdoton valita lempparia, kaikki liian ihania 😀

 14. PAULIINA

  Oi että! Mä rakastan disneyn prinsessoja. Pocahontas on ollu iän kaiken Arielin kanssa mun ehdoton suosikki.Se vapaus, rajojn koittaminen ja ohkeus, mikä näitä kahta yhdistää. Multa löytyy vielä jostain kätköistä se eka pocahontas barbie niiden turkoosien korujen kanssa. Saattaapa jemmasta löytyä Cocoum nukkekin. Ne olikin ainoat barbiet kenen hiustyyli ei ole muuttunut (eli lyhentynyt).

  Kyllä jo muistoarvon nimissä olisi kiva tuo pocahontas nukke saada. ties vaikka sillä joskus olisi leikkijäki. 🙂

 15. Arle

  Minä itse tykkään Arielista, vaikka mun mielestä Disney pilasi alkuperäisen tarinan. Pocahontas on myös melkoinen voimanainen. Poikaa ei niin hirveesti kiinnosta, mutta kyllä hänkin aina välillä serkkutyttöjen kanssa nukeilla leikkii ja on joskus kaupassa nukkeja pysähtynyt ihastelemaan. Frozen ei meillä iske ollenkaan

 16. sikkuralla

  Belle on aina kiinnostanut minua. Pienenä samaistuin häneen ehkä siksi, että hiukseni ovat myös tummat. Oma lapseni ei prinsessoista välitä, mutta kummitytöt kyllä vielä jonkin verran.

 17. Sannamarianna

  Kyllä prinsessat on tärkeitä pienille tytöille, en ymmärrä miksi siitäkin asiasta pitää tehdä negatiivinen juttu. En itse ole pitänyt heitä nössöinä odottajina, vaan sankarittarina.

  1. emminuorgam

   Osa prinsessoista on sankarittaria, osa taas ei. Tuosta Buzzfeedin jutusta näkee aika konkreettisesti, mitä kukakin prinsessa tarinassaan tekee, mitä osaa ja mistä haaveilee – osa tarinoista on aika ankeita. :/

 18. Heli

  Meillä tykkää niin tytär kuin poikakin prinsessoista, poika melkein enemmän. Sherk elokuvan prinsessa sai pojan huokailemaan ihastuksesta, kun osasikin taistella niin mahtavasti. Fiona vaan ei taidakaan olla Disney prinsessoja. Disney prinsessoista poika rakastaa Arielia, tytär jostain syystä samaistuu enemmän Tuhkimoon. 4-vuotias osasi jo vaatia itselleen prinsessa teemasynttärit, joten reilu kuukausi sitten asunnossamme pyöri useampi Elsa, yksi Tuhkimo ja Ruusunen. Synttäreistä lähtien myös poika on vaatinut prinsessamekkoa ja tiaraa tahtoessaan pukeutua kauniisti. Tänäänkin käytiin illalla taistelua, että voiko unille laittaa prinsessamekkoa, onneksi lopulta äidin käytännöllisyys ratkaisi ja siskon vaaleanpunainen jätti T-paita kelpasi lopulta. Prinsessanukkeja ei vielä kotoamme löydy ja äidin lapsuuden barbitkin vielä odottavat laatikossa, mutta jos arpaonnea kohdelle sattuu, niin uskon, että prinsessanukeille löytyy kyllä rakastavaa syliä ja leikkittäjää taloudestamme.

 19. MiM

  Tytön suosikkeja on Elsa ja Tähkäpää, melkein nelivuotiaalla meillä prinsessaleikit sallittuja ja suosittuja. Leikkii kyllä paljon muutakin ja prinsessanakin vaikka mitä, mielestäni saa leikkiä mitä haluaa, kunhan ei satuta itseään tai toisia leikkijöitä 🙂 Itse olin kova tyttö leikkimään barbeilla, taisin vähäm salaa leikkiä niillä vielä yläasteella.. Kovasti kadehdin, kun kaverilla oli Disney Pocahontas ja Jasmine, itselläni vain tavisbarbeja. Prinsessaleffoissa parasta on kyllä ne laulut, lapsuuden suosikkeja Tuulen värit Pocahontaksesta ja Tyttö sekä hän Kaunottaresta ja Hirviöstä <3

 20. Jenni

  Meillä vajaa 3v poika leikkii innoissaan sekä autoilla että prinsessoilla ja suosikkina Elsa 🙂

  1. emminuorgam

   Meillä on ihan sama homma! Yleensä ne autoleikit alkaa sillä, että puetaan prinsessamekko päälle ja laitetaan korut kaulaan. <3

 21. Janna

  Frozen valloitti 3-vuotiaan tyttären sydämen pikku hiljaa, nyt laulut raikaa ja leikit keskittyy Annan ja Elisan ympärille. Disneyn prinsessa-satuja meillä luetaan joka päivä ja niistä lemppari on tällä hetkellä Ariel. 🙂

 22. Laura

  Lapsi sanois että elsa. Itse vastaisin tietty prinsessa ruusunen

 23. Paula

  Rakastin lapsena leikkiä erilaisia Barbie- ja prinsessaleikkejä. Disneyn elokuvat olivat myös suurta huutoa! Pieni poikani ei ole kovin innoissaan barbie tai nukkeleikeistä mutta kummityttöni on niistä aivan haltioissaan!

 24. viiviK

  Itsehän olen aivan 100% disney hörhö ja myöskin prinsessat ovat ihania! Itse kyllä tykkään enemmän näistä vahvoista prinsessoista ja naisrooleista kun alkuaikoijen ”oiapua pelasta minut” rinsessoista. Vaikka nämäkin elokuvat ihania ovat, niin kyllä esmeralda, tiana, tähkäpää, pocahontas ja mulan ovat ihan ykkösiä 🙂 Lapsia ei itsellä ole, mutta parhaan ystäväni (disney hörhö hänkin) ihana pikkutyttö (kuin myös tuleva disney hörhö) voisi ihastua tuollaiseen nukkeen ikihyviksi 🙂

 25. Nina

  Minulla oli pienenä Disney Prinsessa Ruusunen aiheisia palapelejä, mutta näistä mieluisimmat Pocahontas ja Ariel.

 26. Satu

  Meille frozen ei ole rantautunut, mutta jostain maan raosta Prinsessa Sofia ensimmäinen on raivannut tiensä pojan sydämeen! Tai no prinsessa kuin prinsessa, kunhan on hame jää kruunu. Mä pelkään kuollakseni että ihastus loppuu syksyllä isojen päiväkotiryhmään siirryttäessä (mutta se onkin jo sitten omaa jutun aiheensa).

  1. emminuorgam

   Prinsessa Sofia oli muuten Italiassa tosi iso juttu, sieltä meidänkin muksut sen bongasi!

   Ja voi harmi, kuulostaapa toi syksyn juttu inhottavalta. Onko teidän päikyssä ollut jotain tän suuntaista ilmassa? :/

 27. Siina

  Meillä on kolme vuotias prinsessahullu pikkutyttö joka kirjaimellisesti rakastaa Disney prinsessoja. En tiedä mistä on tuon perinyt, ei ainakaan äidiltään, en meinaa suostunut edes mekkoa tuon ikäisenä pukeen ja nuket lensi nurkkaan ja otin Turtlesit tilalle. No Lumikit, Ruususet, Bellet, Tuhkimot, Tianat, Tähkäpäät ja Frozenit on tässä talossa katsottu jo satoja kertoja. Jokainen nukke ja barbi on aina joku prinsessa ja itseään lapsi kutsuu ties miksi prinsessaksi ja jos ei osannut päättää kuka haluaisi olla hän totesi sitten olevana Lumikkiprinsessaruusunentuhkimotianaannaelsa. Isä joskus kysyi tuolta prinsessatytöltä että eikä joskus voitas puhua jostain muusta kun prinsessoista niin vastaus oli että puhutaan sit vaikka prinsseistä.

  1. emminuorgam

   😀 😀 😀 Haha, mahtava likka!

 28. Terhi J.

  Meillä ei hirveästi tyttö 3v. ole osannut vaatia prinsessa leluja kun kolmen veljen kanssa leikkii auto ja legoleikkejä. Mut luulen että näistä olis erittäin onnellinen jos sattuu arpaonni suosivan 🙂

 29. Hanna

  Meidän tytön ehdoton suosikki on Elsa ja äiti/mummut saavat olla Annoja kukin vuorollaan. Kaikki Frozen laulut osataan jo ulkoa ja käsien/jalkojen liikkeet sovitetaan lauluun mukaan 🙂 Myös prinsessat alkaneet kiinnostaa ja niistä suosikki on Sofia ja ehkä sitten Tuhkimo. Parit ”Barbit” on jo kirpparilta ostettu. Toinen on kuulemma Ruotsin prinsessa (perusteena keltainen mekko ja pitkät vaaleat hiukset – tyttö ihan itse näin määritteli) toisella ei taida olla nimeä/titteliä 🙂 Ja tämä kaikki alkoi nimenomaan päiväkodista ja vanhemmilta tytöiltä. Minulla alkaa välillä kuppi kaatua nurin kun kaikissa paidoissa, mekoissa, leluissa ym pitäisi olla Elsa&Anna tai oikeastaan mikä vaan Frozen kuva. Ja kun sitä tavaraa kaupoissa riittää niin aikamoisia ”keskusteluja” on kaupoissa käyty ettei kaikkea voi ostaa vain sen takia että niissä on Frozen kuva.

 30. Anu

  Ariel huomataan tällähetkellä jokapaikasta 🙂 Hoidosta saadut prinsessa lehdet on niin hiirenkorville selatut ettei tosikaan. Ja kyllähän noita elokuvia katsoo aikuinenkin Tähkäpää on tämänhetkinen oma suosikkini ja hyvänä kakkosen atulee Urhea.

 31. Nellisi

  Oih, olet valinnut tämän äidin suosikkinuket arvontaan eli Jasminen ja Pocahontaksen. Kummallakin on luonnetta ja Jasmine oli suosikkejani lapsena ehkä siksi, että olin ihastunut Aladdiniin. 😀 Lisäksi hän oli tummahipiäinen, kuten itsekin (kiitos mustalaisveren) ja samaistuin jotenkin. Tykkäsin myös Notre Damen kellonsoittajan Esmeraldasta, koska hän oli mustalainen. 😉

  Täällä ollaan siis mukana arvonnassa. 🙂

 32. Johhhu

  Hei! Suosittelen ehdottomasti katsomaan/tutustumaan Brave – Rohkea disney leffaan, josta Merida prinsessa on 🙂 Pidän tarinasta juuri sen takia että se ei todellakaan ole mikään perinteinen disneyn ”fairy tail” tarina, vaikka ei niissäkään ole aina mielestäni mitään vikaa. Merida on Pocahontaksen tavoin itsenäinen ja osoittaa käytöksellään halunsa tehdä samoja asioita kun pojat saavat tehdä. Meridan äitihän yrittää puskea tyttöä perinteisen prinsessan muottiin ja pakottaa tytärtä naimisiin. Ehkä elokuvaa ei tarvitse ihan vielä lapsillesi näyttää, mutta suosittelen että itse katsoisit sen 🙂

 33. Silausta vailla - Minna

  Meidän kohta 4-vuotias tytär on ollut prinsessa-fani aina. Yritin aluksi välttää kaikkea prinsessa-hörhellystä ja pinkkejä vaatteita… mutta tytär oli alle 2 v., kun rupesi itse valitsemaan kaapistaan vaatteensa ja jostain kumman syystä valitsi yleensä jonkun niistä harvoista vaaleanpunaisista paidoista ja sen seuraksi vielä ainoat vaaleanpunaiset housut mitä kaapissa oli. Ja jos jossain näkyi prinsessoja niin hän oli aivan täpinöissään. Niinpä sitten luovutin ja annoin hänen olla prinsessa. 🙂 Edelleen kaikki prinsessat ovat hänestä ”niiiiiin ihania”.

 34. Taru

  Mun poika on vasta 1,5-v., mutta nukkeleikit kiinnostavat jo, joten miksei barbillekin voisi olla käyttöä. Ainakin toivon mukaan myöhemmin.
  Lapseni aloittaa päiväkodin syksyllä ja nyt jo mietityttää tulevatko leikit muuttumaan rajuimmiksi ja mielenkiinnonkohteet muuttumaan. No, se jää nähtäväksi.

 35. reettak

  Pocahontas!

 36. HannaK

  Pikkujäbä 8 kk ei ole vielä rinsessoista innostunut, jos isänsä saa päättää niin ei koskaan rinsessoihin tutustukaan. Peppi Pitkätossun tukkaa on tosin jo ahkerasti syöty.

  Oma prinsessasuosikki on Ariel, tosin näitä uusimpia prinsessaleffoja en ole vielä nähnyt, syitä katsoa ko leffoja ei ole ollut.

 37. cityeadni

  Taannoin puoltoistavuotias oli pakotettu sisarensa prinsessaleikkiin, vaikka eihän se siitä mitään vielä tajunnut. Lasten ensimmäiset haparoivat yhteisleikkiyritykset vähän hermostuttivat äitiä ja pitikin sitten leikiksi valikoitui tämä prinsessahörsellys, josta poikani piittaa suunnilleen yhtä vähän kuin äitinsä… Niin minä sitten kuitenkin pyyhin silmäkulmia kun nelivuotias tuli hörsöt päässä esittelemään, että tämä prinsessa menee kauppaan ja pikkuveliprinsessa ajaa autoa. Pikkuveliprinsessa, miksi ei! Nyt on useinkin pikkuveliprinsessa ihan spontaanisti autoleikkeineen mukana milloin missäkin sisarensa leikissä. MIstä nykyisin jo kaksivuotiaan autoilevan pikkuveliprinsessan tunnistaa muista autoilevista alter egoista? No siitä tietenkin, että huushollin joka ainoa muovinen ja puinen helminauha on ladottu pikkuveliprinsessan kaulaan.

 38. Annu

  Ainoa prinsessa video joka minulla oli lapsuudessani oli juurikin pocahontas, tarpeeksi jännitystä, eikä mitään lässytystä 😀

  Oma 4veeni rakastaa Arielia koska hän on merenneito ja saa uida ja nähdä merensyvyyksien aarteet, ei yhtään hassumpi suosikki!

  2vee taas on samaistunut frozenin Annaan.

  Minusta on ihana kun kaikilla disney pronsessoilla on kuitenkin se tietty oma juttu, joka erottaa heidät toisistaan.

 39. Titiomm

  Laps ei vielä prinsessoista välitä, kaikki nuket on vauvoja. Mm. Duplo-ukkelit (paitsi kaikki punapaitaisen ukkelit on ”putiputi” koska ketsuppi on putiputi ja lapsen mielestä niiden paidat on siis likaisia. Logiikka <3).
  Mun lemppari on Merida. Skotlanti ja vallattomuus! Ihanaa.

 40. Aletta

  Vielä ei ole.prinsessoja meidän taloon tullut mutta tervetulleita kyllä ovat kun parivuotiasta ne näyttävät jo jonkin verran kiinnostavan.

 41. Noora

  Voih Jasmine on oma ehdoton suosikkini ja minulta vieläpä löytyy Aladdin-nukke, joka kaipaisi kovasti omaa Jasmineaan 😛 Nämä nuket olisi ihana antaa kummitytölleni eteenpäin lahjaksi kun hänkin on kovasti ihastunut Aladdiniin 😉

 42. Anni

  Pocahontas on ehdoton suosikkini! Prinsessaleikit ovat tässä huushollissa jo arkipäivää mutta vielä ei kolmevuotiaan kanssa ole pohdittu että mitä ne prinsessat oikein ovat tai mitä ne tekevät. Lähinnä mekolla on väliä 😉

 43. Fanitan

  Itse olin lapsena kunnon barbie-fani ja leikimme pikkusiskon kanssa satoja prinsessa, yms leikkejä barbeilla ja hevosilla. Oma tyttöni ei ole vielä hurahtanut prinsessoihin, vaikka filmejä kyllä katsotaankin jo. Hänen lemppari tällä hetkellä on Tähkäpää, mutta aikaisemmin oli myös Elsa ja Anna, sekä Arielia katsotaan tiuhaan. Oma lempparini on Belle, mutta itselläni ei koskaan ole ollut ”oikeita” Disneyn prinsessoja, vain ihan ”tavallisia” barbeja leikeissä. Voi olla että tyttökin (kohta 4v) innostuisi näistä leikeistä, jos saisi sen ensimmäisen ihka oikean prinsessansa 😉 äiti ainakin olisi kovin innoissaan, kova disney-fani kun olen 😀

 44. Niina-

  Meillä kaikki prinsessoihin liittyvä on kovaa valuuttaa tällä hetkellä. En edes tiedä miksi, Frozenia ei ole katsottu eikä meillä kovin paljon mitään prinsessatuotteitakaan ole.. Mutta niistä puhutaan koko ajan ja haaveillaan, jos itsekin olisi sellainen.

 45. JonnaN

  Kohta 4v lapseni rakastaa Prinsessa Sofiaa. Meillä asustaakin nykyään ihan ikioma prinsessa.

 46. Jenna H.

  Meillä ei olla VIELÄ mitenkään erityisen innostuneita prinsessoista, saa nähdä koska prinsessainnostus alkaa (jos alkaa, epäilen kyllä että alkaa…) Oma prinsessasuosikkini lapsena oli Belle. 🙂

 47. Henna

  Aah mikä postaus! Mun ehdoton suosikki lapsuudessa oli Ariel. Olisin voinut katsoa (ja katsoinkin) elokuvan uudelleen ja uudelleen. Edelleen se sykähdyttää <3 Arielin rohkeus saada haluamansa iski 🙂
  Omien tyttärieni (nyt 11 ja 6v) kohdalla päätin, etten pue vaaleanpunaiseen tai esittele prinsessamaailmaa, mutta toisin kävi 😀 tytöt valitsivat oman tiensä. Frozen on myös meillä kova sana, tytär 6v kuuntelee tunnaria kaikenmaailman kielillä (hauskin on tytön versio japanin kielisestä laulusta :'D), mutta täytyy myöntää, että onhan se aika ihana leffa 🙂

 48. Airiina

  Minä tykkäsin itse pikkutyttönä Tuhkimosta yli kaiken, sitten kun sain oman tyttölapsen niin hän tykkäsi Pocahontaksesta. Nyt jos voitan niin annan nuken ystäväni pikkutytölle.

 49. Hannnna

  Mukana ollaan! Tyttö tykkää prinsessoista, mutta ihan yhtä paljon myös mm. jalkapallosta. Sopivassa suhteessa siis. 🙂

 50. Noora

  Ei oo ollut prinsessat koskaan mun juttu, mutta nyt olen päässyt tutustumaan niidenkin maailmaan oman tyttäreni myötä kuka on aivan kreisi prinsessafani 😀 Oma äitini aina naureskeleekin miten hassua on että minun, joka pienenä oli niin ”poikatyttö” (on muuten ärtsy termi mielestäni, lapset on lapsia), lapsi voi taas olla niin syvällä prinsessaskenessä. Frozenin Elsa on tyttären suosikki

  1. emminuorgam

   Onneksi olkoon Noora! Onnetar arpoi sinut kilpailun voittajaksi. Laitan sinulle sähköpostia asiasta, kurkkaathan meiliisi! 🙂

 51. Ronja

  Ah, tuo mäkkärin Pocahontas kasetti oli jotain niin suurta ja mahtavaa lapsuusvuosina!<3 <3 Muistan että mun Pocahontasbarbiella ja kaverin Nakomabarbiella oli dinosaurustarha. 😀

 52. hENNA28

  Pocahontas oli lapsena minun suosikkini, oli minulla toki muitakin mutta sen sain kun olin jo koulutyttö. pRINSESSASADUT OVAT KAIKKI NIIN LUMOAVIA JA NYT KATSELEN DISNEYN KLASSIKKOSATUJA OMAN LAPSEN JA KOHTA TOISENKIN KANSSA.

 53. salli

  Mukaan arvontaan. Ja ariel nukke on meillä tytön tytöllä suosikki tällä hetkellä. Kivojahan noi ovat.

 54. Heidi

  Ariel on ollut sekä minun että tyttäreni suosikki aina! Frozen-fanitukselta ei silti meilläkään ole vältytty: olen itsekin katsonut leffan ainakin 15 kertaa.

 55. Henna w

  Meillä Frozen on ollut ihailun kohteena jo parin vuoden ajan eikä laantumista näy. Pocahontas-elokuva on ihana ja sen haluaisin tyttärelleni näyttää myös!

 56. Riina

  Pocahontas oli munkin lemppari lapsena! Jotenki se vapaus ja mahdollisuudet puhutteli jo pienenä. 🙂 Sellaisen nuken mielelläni tyttärelleni antaisin. <3

  Riina

 57. zirpale

  Oma suosikkiprinsessa oli Pocahontas, serkun kanssa leikittiinkin vain intiaanileikkejä kasvomaalauksineen.

 58. joliel

  Omassa lapsuudessani en erityisemmin välittänyt nukeista enkä prinsessoista, vaan rakentelin legoilla, kiipeilin puissa ja hoidin pehmoeläimiä, ja leikin seikkailijaa. Nyt tämä prinsessabuumi on tullut tutuksi kummilapsen ja ystävien lasten myötä, joten olen välillä hieman hukassa mistä tarinasta kukakin prinsessa on. Tosin en taida olla ainoa, sillä vanhemmatkaan eivät tunnu pysyvän perillä kaikista viimeisimmistä villityksistä 😀 Kummityttöni on edelleen kova Elsa-fani, joten se taitaa olla tutuimpia hahmoja minulle tällä hetkellä.

 59. joliel

  ….tosin Elsahan ei taida olla prinsessa 😀 Näin hyvin on kummitäti perillä näistä asioista!

 60. Mii

  Mun omat lempparit on lapsena olleet Ariel ja Mulan. Edelleen ne on elokuvina sellaiset että jaksan katsoa aina vaan uudestaan. Pocahontasin laulut osasin myös ulkoa 🙂
  Tyttö on nyt 3,5 vuotias ja prinsessat on nyt in. Elokuvana tyttö on nähnyt vain tuhkimon,mutta silti prinsessojen nimet on tiedossa.
  Mä en ole koskaan ajatellut,että prinsessat vain odottelis kotona prinssiään tekemättä mitään. Onhan ne kotityötkin ja eläinten hoitamiset tärkeitä taitoja elämässä 😀

 61. Annakarin

  Mä rakastin pienenä Pocahontasta. Katselin toki muitakin prinsessaelokuvia ja luin kirjoja, mutta ei niistä mikään muu ollut mitään Pocahontasin rinnalla. Halusin niin kovasti olla kuten Pocahontas. Mulla oli Pocahontas-vaatteet (sellainen karsee college-puku), Pocahontas-nukke ja hulluna oheiskrääsää. Muistan, miten koko hoitopäivän päiväkodissa mietin sitä hetkeä, kun pääsen kotiin tekemään Pocahontas-palapeliäni.

  Ja nyt sama innostus on Ainolla. Hän haluaa olla Elsa. Enkä oikeastaan ihmettele: munkin mielestä Elsa on aika siisti esikuva. Vähän niin kuin se mun edelleen rakastamani Pocahontas.

  Mä mietin jo tuolla Puutalobabyn tontilla, että miten ihmeessä näitä hahmoja luodaan? Miten joku osaa luoda esimerkiksi tuollaisen Elsa-hahmon, joka iskee suurinpiirtein jokaiseen lapseen ikään tai sukupuoleen katsomatta? Ihan mieletöntä. Ja myös vähän pelottavaa.

 62. ppau

  Itse tykkään Jasminesta, koska Aladdin on aina ollut lempielokuvani. Kuitenkaan kun olin pieni niin Disneyn prinsessat eivät olleet leluina kovin iso juttu.. mutta elokuvia katsottiin paljon!
  Nämä prinsessat pääsisivät veljentytölleni jonka lempiprinsessat taitaa olla tällä hetkellä Frozenin siskokset. 😀 🙂

 63. Sini

  Belle on oma lempparini, molemmat rakastamme kirjoja. 6-vuotiaani suosikki taas on Tähkäpää, toisinaan jopa Merida…

 64. Satu

  Samaa mieltä kanssasi tuosta ärsytyksestä, että prinsessat vain odottavat passiivisena prinssiään. (kännyssäni ei näköjään nyt isot kirjaimet toimi, sori siitä). Mua on ärsyttänyt piirretyissä yleensä& muissakin leffoissa se, että ruskea-/tummatukkaiset naiset usein pahiksia ja blondit lempeitä hyviksiä. Grrrrr! Tää ärsyttää sekä mua että tyttöäni. Mukaan kivaan arvontaan 🙂

 65. Antsa

  Arvelin että meidän 3v:n suosikkiprinsessa on Elsa, mutta minua korjattiin heti ”Äh äiti, ei se ole prinsessa vaan KUNINGATAR!” Eli ehkä sitten Anna. 🙂 Olen suhtautunut tietyin varauksin tähän prinsessuutteen, mutta kai se on niin että jokaisessa tytössä asuu pieni prinsessa. Kunhan se saa olla juuri sellainen kuin on ja näkee paljon esikuvia prinsessoista jotka voi tehdä mitä vain, niin hyväksyn (jopa pukeutua housuihin, vaikka se onkin meidän tytölle vielä ihan käsittämätön ajatus..).

 66. Katii

  Tytär 3,5v rakastaa Sofiaa ja totta kai Elsaa. Mutta ihan kaikki Disneyn prinsessat ovat rakkaita ja kelpaavat leikkeihin kuin leikkeihin. Äiti ei ole itse ollut koskaan kovin prinsessatouhujen perään, mutta mielestäni jos lapsi haluaa prinsessoida, on hänellä oltava siihen oikeus! 🙂

 67. pEPPI

  Kaikki Disneyn sadut ja prinsessat ovat suloisia, Tuhkimo ennen kaikkeA.

 68. Ellu

  3 vee poika fanittaa eniten Elsaa ja Annaa. Muihin prinsessoihin ei kyllä olla hirveesti vielä tutustuttukaan jostain syystä. Mun suosikki lapsena oli Belle ja Kaunotar ja hirviö tarinana ylipäätään.

 69. hanmaj

  No prinsessa kuin prinsessa, ihan sama kyllä uppoaa 🙂 Ja en tiedä miksi. Kai sen täytyy olla jotenkin sisäänrakennettua pieneen tyttöön että prinsessat on iiihania. Ja ihaninta on pukea pikkuveljeä prinsessaksi myös. Ei sen puoleen, ei veli pistä ollenkaan hanttiin 😀 Ruusunen ja Tuhkimo on parhaat. Tuhkimo varmaan koska sillä on eläinapureita.

 70. Mari

  En halua arvontaan osallistua, mutta pakko suositella tuota Brave -leffaa. Ihan mieletön.

 71. Heidi

  Meillä kyllä tykätään prinsessoista, oma koulunaloittava prinsessa on toiminnallista mallia (onneksi). =) Kaikki käy, frozen on tietty ollut viimeaikoina ehkä hiukan ylitse muiden, kuinka ollakkaan. Poika 2-v pukee myös kruunua päähän ja on ”hieno”. =) Meillä leffoja on katseltu tasaisesti vuorotellen ja hiukan ehkä kausittain, nyt taas ovat hiukan huilaamassa välillä. Ihana arvonta! Ja jännä kyllä tuo, kuinka sisäsyntyistä nuo prinsessajutut on, mekkoja alettiin pukea melko pienenä ja Belle-mekko oli yhteen aikaan ihan vakiovaruste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *