Bataattikeitto & etanapannujen testaus

Hauskaa, noin kaksi postausta sitten on ollut kuva, jonka pitäisi selittää se, etten kokkaa kotona. Nyt kuva on lähinnä pikselimössöä, mutta en jaksa lähteä etsimään alkuperäistä kuvaa ja muokkaamaan tekstiä. Itseasiassa en edes viitsi lukea läpi vanhoja kirjoituksia, ettei ala nolottaa. Mistään en myöskään ota vastuuta – että ihan turha syyttää. Ei mun asiat mulle kuulu.

Kuvassa todennäköisesti menee kaikki reisille ja kokkaaja tilaa lopulta pitsan. Huvittavaa, koska en kai koskaan ole ollut mikään huono kokki. Yksin on vain tylsä kokata, kuten yksin on tylsä syödä. Ruokaan kuuluu ainakin kaksi ihmistä, eli nyt kun tuo aiemmissa kirjoituksissa esiintynyt hampuusi on minut kihlannut ja ihan vakituisesti asustaa kanssani, on paljon mukavampi kokata ja syödä. Syömisestä sitten tulee väistämättä mieleen hurmaavat masuläskit, josta tulee mieleen että tätä tahtia painetaan kumpikin kohta 200 kiloa. Josko tällä nyt sitten olisi hoikistava vaikutus. Julkinen paine ja silleen!

Hoikistava elämä on hyvä aloittaa kevyellä iltapalalla, joka hivelee verisuonia. Eli Bataattisosekeitto chilillä sekä etanoita kahdella tavalla.

BATAATTIKEITTO

(2 hlölle)

1 isohko bataatti
1 Rosamunda -peruna
1 kasvisliemikuutio
1 salottisipuli
valkosipulia
inkivääriä
chiliä
2 pienen limen mehu
suolaa & pippuria
kermaa

Bataatti, peruna, sipulit ja mausteet keitetään kasvisliemessä. Kun ne ovat kypsiä, kaadetaan liemi pois (fiksu ottaa sen talteen ja vaikka pakastaa, tyhmempi tajuaa tämän vasta kun kaataa vettä pois kattilasta) ja soseutetaan. Mukaan sopivasti kermaa, makujen testaus ja avot, keitto on valmis. Itse lisäsin myös ranskankermaa ja paahdettua chorizo-rouhetta päälle.

ETANAT

Chili-chorizo

Etanat pannuihin, päälle chorizoa (tässä tapauksessa yksi ”kiekko” per etana), reilusti chiliä sekä vapaavalintainen juusto. Minulla oli tänään gruyerea, mutta miehen mielestä oli liian voimakas maku, musta juuri hyvä. Taisin pirskotella myös oliiviöljyä pannuihin tässä versiossa.

Aurajuusto-valkosipuli

Etanat pannuihin, kulhossa sekaisin voi, öljy, pippuri, valkosipuli ja aurajuusto (Aura Gold). Tahna etanoiden päälle ja uuniin.

Kumpiakin paistettiin n. 20 minuuttia 225°. Parannusehdotukseksi aurajuustoversioon kirjattakoon, että inanen hunajaa olisi tehnyt hyvää annokselle.

1 comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *