Näistä lähtökohdista meillä syödään

1. Rakastan syömistä (ja juomista). En tajua miten joku ihminen syö elääkseen. Minä elän syödäkseni. Ajatuskin ihmedieeteistä, joilla syödään vaan kaalia (toim. huom. yksi allekirjoittaneen lempiraaka-aineista) ja juodaan ananasmehua saa mut oksentamaan. Siksi siis on täysin typerä ajatus aloittaa sellainen. Jos sitä koittaisi syödä (ja juoda) vähän vähemmän.

2. Mies reissaa jatkuvasti ja mä ajoittain, että sellaiset ”eikun syöt vaan säännällisesti ja kolmen tunnin välein omenan!” -tyyliset renkutukset voi lopettaa. Lomalla on ihana herätä yhdeltä ja syödä aamupalaa isosti, arkena syön aamupalan töissä. {Aasinsilta} Koska meillä ei ole töissä lounasruokalaa, on siellä syöminen vähän kausittaista. Kesällä tuli syötyä 60 kiloa Jofielin lounassalaattia, joten se ei kovin napostele. Nyt vien töihin jotakin, mitä on edellisenä päivänä kokattu, Saarioisten lohikeittoa tai olen syömättä. Ehkäpä tämä on mun radikaali makeover nro 1: alan syödä säännöllisesti lounasta! Ehkä kokkaan myös anonyymille työkaverille, joka on lähestulkoon yhtä laiska näiden lounaiden kanssa. Hmm. Ajatus vaatii jatkokehittelyä.

3. Meillä syödään lähestulkoon kaikkea. Itse en niin sisäelimistä perusta ja kananmunaan en koske pitkällä tikullakaan, mutta muuten menee kaikki. Ruokaa laitetaan lähinnä silloin kun kumpikin on kotona, joten tavoitteeksi otan kokata myös silloin kun olen yksin. (HUOM. tavoite ei ole lupaus.)

4. Pyrimme ostamaan luomua, lähituotantoa ja mahdollisimman vähän lisäaineita sisältäviä tuotteita. Myös oikea voi, kerma, maito jne. kuuluvat valikoimiin.

5. Oikeastaan kaikkien ruokien perusraaka-aineita ovat voi/oliiviöljy, valkosipuli, sipuli, suola, pippuri, hunaja ja lime/sitruuna. Eli vaikka en resepteissä muistaisi mainita näitä, niin niitä todennäköisesti silti on käytetty.

6. Herkuttelen mieluummin suolaisella kuin makealla, enkä juuri koskaan syö suklaata, kakkuja tai muuta makeaa. Leipominen ei muutenkaan oikein ole mun juttu, eli jätetään ne suosiosta Miisulle.

7. Kannan suurimman osan rahoistani ravintoloihin ja ruokakauppoihin, enkä koskaan ole kyllin köyhä syödäkseni kaurapuuroa.

Täydennettäköön tätä sitten kun tulee lisää asioita mieleen.

2 comments

  1. Miisu

    Hei! Saanen huomauttaa, että kaurapuuro mustikoilla ja hunajalla on äärimmäisen hyvää!

    Ainiin ja mun/meidän pitää nyt tulla syömään sinne kun oon taas maisemissa. Kaikkia herkkuja. Voin vaikka leipoakin ; )

  2. emminuorgam

    Joo sit kun tuut, niin otetaan se kreikkalainen ilta, joka on nyt vähän jäänyt. Joku muu tuo Ouzot!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *