Paahdetut ruusukaalit

Yksin kotona, yksin. Koska oli myös ensimmäinen päivä töissä loman jälkeen, en jaksanut kamalasti nähdä vaivaa. Kotimatkalla pyörähdin Pendolinossa ja silmiin osui ruusukaalit. Ruusukaalit on meikäläisen yksi lempiruuista, joten nappasin ne koriin. Niiden vierestä löytyi herkkusieniä, kylmäaltaasta maustamattomia (aina!) broilerin ohutfileitä (mä niin en tajua mikä osa broilerista se on) ja maitohyllystä kermaviiliä. Suunnitelma oli sillä selvä: paahdettuja ruusukaaleja, sieniä & broileria.

RUUSUKAALIT & SIENET

1 pkt ruusukaaleja
1 pkt herkkusieniä
1 punasipuli
muutama kynsi valkosipulia
1/4 osa limen mehu
hunajaa
suolaa & pippuria
oliiviöljyä

Ruusukaaleista kannattaa kuoria päällimmäinen kerros pois, sillä se saattaa maistua vähän puisevalta. Lisäksi kanta leikataan pois, kuitenkin niin, ettei kaali hajoa vaan pysyy kasassa. Ruusukaalit mausteiden, lohkottujen sipulien ja öljyn kanssa uunivuokaan 225°. Kun kaalit on uunissa, sienet putsataan ja maun mukaan lohkotaan. Itse laitoin sienet perässä kokonaisena, niin ne säilyvät mehukkaampina. Laitoin myös suolatun ja pippuroidun broilerin muutamaan osaan leikattuna vuokaan samalla kuin herkkusienet. Annetaan olla uunissa siihen saakka, että ruusukaalit ovat saaneet kauniin ruskean värin ja broileri on kypsää. Tällä kertaa tähän taisi mennä n. 30 minuuttia.

KERMAVIILIKASTIKE

Tätä varioidaan meillä kesäisin miltei joka päivä. Paras kastike tulee turkkilaisesta jugurtista ja tuoreista yrteistä, mutta näin talvella voi vähän oikoa. Kaikessa yksinkertaisuudessa aineet vain hienonnetaan sekaisin ja laitetaan kastike jääkaappiin odottamaan että muu ruoka on valmista.

2dl kermaviiliä
puntti ruohosipulia
1 valkosipulin kynsi
hunajaa
suolaa & pippuria
1/4 limen mehu
raastettua inkivääriä
chiliä

1 comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *