Aitoleipää joka päivä

Vielä yksi juttu sunnuntain ratoksi, koska krapulattomat sunnuntait on ehkä parasta mitä maailmassa on! Se tosin ei oikein mene yksiin sen kanssa, että lauantaisin on ihan järjettömän mukavaa lipitellä skumppaa vaikka aamusta saakka. Onneksi eilen oli ihanan Hanskun babyshowerit, joilla skumppaa tarjoiltiin vain odottavalle äidille. Lisää kuvia babyshowerista ja mun ja Loviisan m-a-h-t-a-v-a-s-t-a vaippakakusta löytyy Loviisan blogista.

Elättelen haaveita, että joskus minä ja M eletään seesteistä elämää jossain maaseudulla, jossa on mahdollisuus vierailla paikallisessa leipomossa sunnuntaikahvilla. Lapset saa laskiaispullat ja kuumat kaakaot, minä istun ja katselen ikkunasta ulos ja M juttelee paikallisten isäntien kanssa säästä. Toistaiseksi meidän seesteisyys tulee Sorsapuistosta ja Amadeuksesta, mutta ehkä vielä jonain päivänä. (Kävin muuten tänään asuntonäytössä, mutta en uskalla sanoa siitä vielä muuta kuin että tuossa asunnossa on aivan täydellinen keittiö ja toivon sydämeni kyllyydestä että se joskus on mun!) Joka tapauksessa, nykyisellään sunnuntaikahvittelu suuntautuu siis Tammelaan, johon onneksi avattiin viime kesänä toinenkin kahvila Aamuruskon lisäksi; Aitoleipä.

Aitoleipä on saanut nimensä siitä, että kaikki leipomotuotteet leivotaan paikanpäällä. Tammelan pienen kahvilan takatilassa on siis leipomo, josta aina aamuisin saa lämpimän leivän mukaan. Valikoimiin kuuluu mm. Mm. kauraleipiä, moniviljaleipiä, spelttileipiä, patonkeja ja hapanjuurella nostatettuja ruisleipiä. Tänään mukaan tarttui aamulla leivottuja ruissämpylöitä, kun porkkanasämpylät oli jo ehtineet loppua. Viikolla Aitoleipä myy klo 17 jälkeen leipäkasseja – kuudella eurolla kassillinen laipää. Kassin sisältö vaihtelee joka päivä sen mukaan mitä jäljelle on jäänyt, mutta aika usein kassista on paljastunut myös järjettömän hyvää perunarieskaa!

Niin ja sitten se tuoreen lähileivän jälkeen paras juttu – Aitoleivästä saa opiskelija-alennusta 15%.

Kuva Aitoleivän nettisivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *