Ruokagalleria – Tampereen parhaiten varjeltu salaisuus?

Tampere-talon Café Sooloon on avattu Ruokagalleria, ruokataidenäyttely. Kuinka moni teistä on kuullut siitä? En minäkään – ja se on harmi. Perjantaina suuntasimme Anun kanssa töiden jälkeen Ruokagalleriaan ja kun pöytä oli katettu, olin hämmästyksestä mykkä. 100 metrin päässä meidän kotiovesta katetaan joka keskiviikko ja perjantai kaunis, herkullinen ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ruokataidenäyttely.

Meidät galleriasta nauttimaan oli kutsunut Pasi Vataja, Tampere-talossa toimivan Kanrestan uusi ravintolapäällikkö. Ja Ruokagalleria on kuulemma vasta alkua. Kevään aikana Tampere-talon väliaikatarjoilut saavat uuden ilmeen, esimerkkinä nyt vaikkapa ensimmäiseen kerrokseen katettava kullalla ja punaisella sametilla kuorrutettu shampanjabaari (joka valitettavasti ei vielä ollut auki) tai toiseen kerrokseen tuleva kahvila, joka tarjoilee ainoana maailmassa vielä salaisuudeksi jäävää Tampere-talon nimikkoleivosta. Oli ilo jutella tuoreen ravintolapäällikön kanssa ja visioida mitä kaikkea Tampere-talossa voisi toteuttaa! Jotenkin se on vain unohtunut – vai kuinka moni teistä käy sunnuntain päiväkävelyllä Tampere-talolla juomassa kupin kaakaota? Onneksi mm. tamperelainen, kuunatseista kertova elokuva Iron Sky saa ensi-iltansa Tampere-talossa huhtikuussa. Hyvä pojat ja terveisiä Berliiniin!

Mutta itse galleriaan. Keittiöpäällikkö ja mm. EkoCentrian palkitsema luomukokki Juhana Paturi on suunnitellut Ruokagallerian kattauksen ja se noudattelee pitkälti Tampere-talon yleistä linjaa; mahdollisimman paljon itse tehtyä tai lähellä tuotettua, luomua ja kotimaisia raaka-aineita. Perjantaina galleriasta löytyi mm. suomalainen vastine parmankinkulle; uunikuivattua kassleria, lohi-katkarapukakkua, punajuurileipää ja lapin ceasarsalaattia.

Buffet-tyylisen kattauksen hinta on 15 euroa, eikä kaikkea tarvitse ahtaa lautaselle kerralla. Itse söimme ensin kalat, sitten lihat ja lopulta jälkiruokaa. Ruokagalleriassa vierähti helposti kaksi tuntia ja aivan varmasti palaamme sinne vielä toistekin!

EDIT: Iron Skyn ensi-ilta ei olekaan Tampere-talossa, vaan Plevnassa. No niin tai näin, varmasti Tampere-talo lähtee tulevaisuudessa mukaan kaikkiin hieman hupsuihinkin ideoihin ja on rohkeasti edelläkävijä, Tampere ansaitsee sen!

1 comment

  1. keliagentti

    Näyttääpä herkulliselta! Pitää pistää kalenteriin josko kerkeäisi käymään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *