Viikonlopun venäläinen menu

Eilen meidät oli kutsuttu äitille syömään sillä ehdolla, että joku tekee ruuan. Tarjouduimme Markun kanssa valmistamaan venäläisen menun tän meidän venäläisen teemakuukauden kunniaksi (en tiedä voiko varsinaisesti puhua kuukaudesta, kun tää oli kolmas kerta helmikuussa, mutta kuitenkin). Hommaahan siinä oli, kun kaikki tehtiin itse, mutta kyllä kannattikin!

BORSSIKEITTO & RASSTEGAI -SIENIPIIRAAT

SHASLIK & TÄYTETYT SIPULIT

SITRUUNAISET SYRNIKIT

Jonkun verran tietysti sovellettiin, eli sienipiiraissa käytettiin metsäsieniä siitakkeiden sijaan, borssikeiton kasvikset silputtiin veitsellä, jotta niihin jäi vähän enemmän purupintaa, letut paistettiin ilman lettupannua ja suurin osa pyrittiin tarjoamaan gluteenittomana. Kaikki onnistui ja kaikki myös syötiin, vaikka aluksi tuntui että ruokaa on ihan hirveästi! Ja koska oltiin vieraassa keittiössä ja kerrankin tehtiin reseptien mukaan, niin unohdin kuvata suurimman osan kun piti keskittyä niin kovin.

Tänään lähetin miehen Barcelonan pariksi viikoksi työreissulle ja itse pakkasin kimpsut ja kampsut ja pakenin Ylöjärvelle äitin hoiviin. Tarkoituksena olisi kirjoittaa kaikki koulutyöt tulevalla viikolla, kun M ei ole jakamassa huomiota. Tänään ollaan oikeastaan laskettu vain matikkaa, kun Sumpulla on huomenna kokeet. Voin kertoa, ettei ihan noi kahdeksannen luokan kulmakertoimet palaile mieleen näin kymmenen vuoden tauon jälkeen..

Äitin ruuanlaittovuoro, eli välimerellistä kasvisvuokaa ja kanaa. Erinäinen määrä kasviksia, vihanneksia ja perunaa vuokaan, oliiviöljyä ja mausteita perään ja kanat päälle. Vuoka uuniin ja tunnin päästä ruoka on valmis!

1 comment

  1. saarinenmari

    Sumppu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *