Juuresviikko

Teemat vain jatkuu! Tällä viikolla syödään vain juureksia, kun innostuksissani olin tilannut Luomulaatikolta juureslaatikon. Eilen pekoni-tomaattipastan lisäkkeenä tarjoiltiin naurissipsejä ja tänään syötiin porkkanasosekeittoa ja parsakaali-sienipiirakkaa. Omasta mielestäni tän päivän ruoka oli ihan kamalaa, mutta muut tykkäsi. Tästä syystä en jaa piirakan ohjetta, vaan kehittelen sen ensin loppuun.

NAURISSIPSIT

Nauriita
Öljyä
Pellavansiemeniä/-rouhetta
Yrttisekoitusta
Parmesania tai muuta kovaa juustoa

Nauriit kuoritaan, siivutetaan ja ladotaan uunipellille. Päälle oliiviöljyä, pellavansiemenrouhetta, kuivattua yrttisekoitusta ja suolaa. Uuniin 200°C 15 min, jonka jälkeen päälle raastettiin paljon parmesania ja nauriit takaisin uuniin. Valmiita ne ovat, kun näyttävät kauniin ruskeilta.

PORKKANASOSEKEITTO

Porkkanoita
Sipulia
Valkosipulin kynsi
Kasvislientä
Rakuunaa
Muskottipähkinää
Valkopippuria & suolaa
Tummaa sokeria

Koskenlaskijaa
Tuoretta basilikaa
Creme Fraichea
Krutonkeja

Kaikki muut aineet keitetään kasvisliemessä kypsiksi, paitsi juusto. Juusto lisätään vasta ihan lopuksi kasvisten joukkoon, annetaan sulaa hetken ja soseutetaan. Makujen tarkistus, tuoretta basilikaa sekaan ja keitto tarjolle. Tänään tosin muistin, miksi mulla on ollut ongelma sosekeittojen koostumuksen kanssa – äitin 20 vuotta vanha sauvasekoitin jättää soseeseen sattumia eikä tee soseesta sileää. No, onneksi krutongeilla, creme fraichella ja basilikalla voi pelastaa paljon!

Jälkiruuaksi Sunná teki mustikka-mariannerouherahkaa. Mun ihan lempijälkiruoka, varsinkin kun ei pilaa sitä ylimääräisellä sokerilla!

MUSTIKKARAHKA

2 dl rahkaa
2 dl kermaa
mustikoita
Mariannerouhetta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *