Nordicin pitkä perjantailounas

Viime viikko oli ehkä lounassyömisen kannalta huonoin pitkiin aikoihin, eikä perjantai tehnyt poikkeusta. Toimiston oven mentyä viikonlopuksi kiinni, me suunnattiin Anun kanssa myöhäiselle lounaalle Gastropub Nordiciin. Nordic kuuluu samojen omistajien gastropubsarjaan Prahan, Sohon, Tuulensuun, Piemonten ja Inezin kanssa, eli se on ns. varma valinta. Ruoka ja juoma on aina hyvää, joskaan mitään holtittomia yllätyksiä ei kannata odottaa. Ironista kyllä, jopa myöhemmiin seuraamme liittynyt Janne testasi Nordicin sikaa säkissä, mutta sai joka kerralla säkistä saman belgialaistyylisen oluen.

Anu tilasi riistapullat (kuten aina) ja itse tilasin hirvipataa. Kauheasti mieli teki pekoni-aurajuustoruisreinoa, mutta päivän ainoaksi ruuaksi se olisi ollut turhan kevyt. Tai kevyt ja kevyt, mutta ainakin annoksena pienempi. Juustoinen hirvipatakin on kyllä sairaan hyvää; ei paljon vaihtoehtoja kun sen lisäkkeenä tarjoillaan leipäjuustoa, jäisiä puolukoita ja tuoretta leipää. Juomaksi pullo talon punkkua (Alois Lageder, Riff rosso) ja viikonloppu voi alkaa.

EDIT: Ne on kuulemma ”klarpaloita eikä puolukoita.” Marjat kuin marjat, hyviä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *