Päiväni piristää

 

Koska otin aamulla niin kovat aggret, niin iltapäivä oli yhtä pilvien päällä kelluntaa siihen verrattuna. Varsinkin, kun ilahduttaan saapui Anna ja Pasi-Pasi! Tai ei PP:n oikea nimi tietenkään ole Pasi-Pasi (eikä edes Salama-Pasi), vaan Miko, koska Anna kieltäytyi kuuntelemasta mun ja Loviisan nimiehdotuksia. Mutta mulle Pasi-Pasi on aina Pasi-Pasi. Me jopa päästiin tänään hihittelyasteelle PP:n kanssa! Meistä tulee vielä parhaat kaverit, vaikka tällä hetkellä PP todennäköisesti pitää mua sinä hulluna naisena, jonka pöydästä irtoaa punaista maalia ja joka yrittää tuputtaa kaikki yököttäviä terveysruokia, kuten vadelmia. Mutta any day now.

 

Tein myös sairaan hyviä jämäperunoita, kun kaapista ei löytynyt muuta kuin kanasalaattia (josta oli kavalasti kadonneet kaikki kananpalat) ja berliininmunkkeja. Ei tietenkään mulle, kun vieraille.

Perunat kieriteltiin mausteseoksessa ja annettiin niiden olla uunissa lenkin verran. Kutakuinkin 45 minuuttia siis. Uuni taisi olla ensin n. 40 minuuttia 175 astetta ja viimeiseksi viideksi minuutiksi grillivastuksen alla n. 225.

JÄMÄPERUNAT

Perunoita
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Chiliöljyä
Espanjalaista savustettua paprikajauhetta
Panamalaista, vähän hedelmäisen makeaa chilikastiketta
Kuivattua chiliä
Basilikaa
Minttua
Limen mehua
Suolaa & Pippuria

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *