Grillikauden herkullinen muoti Pirkkalassa, KATSO KUVAT!

Äiti toi meille toissapäivänä tupaantuliaislahjaksi pihakalusteet ja grillin, ihan hyvää hyvyyttään. Yhtään ei tässä haiskahda uusien kalusteiden ostohimo, mutta en mä valita. Päinvastoin! Kaksi päivää on nyt ehditty grillailla, ennen kun mies lähtee kahdeksi viikoksi töihin. Typerät mömmömkisat, mä sanon!

Kahden päivän grillisuosikkeja on ollut tietysti parsa ja sienet. Ja bratwursti. Ja siivet. Jajajaja.

Löydettiin eilen Partolan cittarista kypsiä Savupoikien siipiä 7,90€ / kg. Hinta oli todella suolanen esimerkiksi liekkisiipiin verrattuna, mutta kokeiltiin kuitenkin. Siivet oli mexicanakastikkeessa, joka ei käytännössä maistunut miltään. Tuunasin ne siis Texas petellä, joka kuuluu meidän jääkaapin vakiokalustukseen. Toisilla on ketsuppia, meillä on kaksikymmentä erilaista maustekastiketta ja -tahnaa. Cittarissa myydään myös Saarioisten pakastesiipiä 4,5kg laatikossa – niitä samoja joita ravintolat ostaa tukusta – mutta koska meillä on varmaan Pirkkalan pienin pakastin, ei ole toivookaan että niitä voisi ostaa kahdelle ihmiselle. Täytyy joskus pitää siipibileet, niin saadaan koko laatikko meneen kerralla! Savupoikien siivet oli ihan ok, mutta ei niitä siihen hintaan tuu kyllä varmaan uudestaan ostettua.

20120430-193604.jpg

Siipikastike on meillä kutakuinkin 1 rasvaa ja 2 siipikastiketta -suhteessa, niin tulee aika kivan tulinen, mutta ei kuitenkaan polta koko makuaistia. Eiliseen kastikkeeseen meni siis noin 3/4 siitä pienestä Texas pete -pullosta. Dipin tein itse, koska se kaupan aurajuustodippipussi ei maistu oikein miltään. Jos haluaa lintsata, niin sen valmiin dipin voi tuunata aurajuustolla ihan ookooks, itse tein kuitenkin turkkilaisesta jugurtista, aurajuustosta, mausteista, valko- ja kevätsipulista oman version.

20120430-194234.jpg

Eilen sienien kanssa grilliin meni osa siitä aurajuustosta ja kevätsipulista, tänään taas ne täytettiin musta-pekalla ja käärittiin pekoniin. Joskus kun käärii sieniä pekoniin, niin tuntuu että se pekoni jää vähän löysäksi. Tän pystyy kiertään sillä, että pekonia kierretään kaks siivua sienen ympärille ja kiinnitetään se hammastikulla – näin sienen ja pekonin pystyy grillaan joka puolelta eikä juusto valahda sienestä grilliin.

20120430-194301.jpg

Myös paprika täytettiin juustolla ja sienillä ja tunkasin vielä ylijääneet pekoninsiivutkin niihin, ettei ne jää pilaantuun jääkaappiin.. Joskus joku väitti, että paprikat pitää keittää ennen täyttämistä, mutta mä en missään nimessä keittäisi. Jos ne keittää ja kypsentää vielä uudelleen täytettyinä, tulee paprikoista ihan lössöjä ja vettyneitä. Mä tykkään, että vihanneksissa on vähän jotain pureskeltavaakin, eikä ne ole vaan yhtä mössöä. Täytettyjä paprikoita ei siis esikeitetä!

Aika kasvis- ja rasvapainotteista tuntuis olevan, mutta on tässä se hyvä puoli, että hiilareiden syöminen vähenee aina kesällä. En tosin tiedä, että miten toi Tuborgin lipittäminen siihen kuvioon istuu, mutta lupaan mennä lenkille kaks kertaa viikossa! Tai ainakin tällä viikolla kaksi kertaa.

Laitoin muuten just jääkaappiin myös coleslaw’n, jonka tein mukaillen Hans Välimäen coleslaw-reseptiä. Kerron huomenna kuinka tässä käy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *