Coleslaw

Valmistin grillibileiden coleslaw’n mukaillen Hans Välimäen coleslaw -ohjetta, jonka löysin googlettamalla joltain karppausfoorumilta.

COLESLAW HANS VÄLIMÄEN TAPAAN

2 porkkanaa raastettuna karkeasti
¼ valkokaalia raastettuna karkeasti
1 dl vettä
0,5 dl etikkaa
0,5 dl sokeria
suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi
2 dl majoneesia

Keitä makuliemi ja yhdistä raasteisiin. Valuta ja yhdistä majoneesiin.

Koska tuosta tuntuu liikkuvan joka tapauksessa vähän erilaisia versioita netissä, niin muokkailin sitä omaan makuun sopivaksi. Porkkanaa ja kaalta laitoin noin 50/50, omenan jätin kokonaan pois, kun entourageen kuuluu henkilöitä jotka on raa’alle omenalle allergisia, väriä lisättiin kevätsipulin varsilla ja maun vuoksi lisäsin myös pari kynttä valkosipulia.

Keitin liemen jo eilen ja kaadoin sen kaali-porkkana-sipulisekoituksen päälle. Kulhon nostin yöksi jääkaappiin maustumaan ja äsken valutin sen ja lisäsin majoneesin. Koska liemestä oli tullut yöllä vähän turhan makeaa, lisäsin vielä lopuksi aika paljon mustapippuria ja suolaa, sekä tietysti, vähän hedelmäistä chilikastiketta. Coleslaw’sta tuli ihan kivan makuista jo sellaisenaan, mutta uskoisin sen toimivan vielä paremmin kunhan pääsee burgerien kylkeen iltapäivällä.

20120501-110116.jpg

20120501-110640.jpg

Mutta nyt! Nyt minä avaan pikkolopullon kuohuvaa, käyn suihkussa, lakkaan kynnet, pakkaan kaalini mukaan ja suuntaan Vanhan Postin kautta Mumin takaterassille nauttiin suvusta, syömään itseni ähkyyn ja näyttään typerältä ylioppilaslakki päässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *