First world problems

Tänään on ollut erikoisahdistava päivä. Ajatus ei ole kulkenut eilisen skumppailun takia lainkaan, kaikki rahat on taas syöty ja juotu, Reino on edelleen tosi ilkeä Marialle, biojäteastia haisi todella pahalle ja sain hortensiani pidettyä kokonaiset viisi päivää elossa. Varsinaisia first world problemeita siis. Poden myös huonoa omatuntoa siitä, että heitin taas ruokaa roskiin samalla, kun koko FB:n news feed täyttyy Hävikistä herkuiksi -postauksista. Tempauksessa kaikki nohevat ruokabloggaajat jakaa vinkkejä, kuinka hävikkiä saa pienennettyä ja tähteistä loihditaan kaikkia ihania herkkuja. Mä en nyt pysty siihen, mutta kauppaan sentään raahauduin! Että tuhat pistettä kaikille perheellisille ihmisille, jotka jaksaa olla elossa päivästä toiseen ja huolehtia vielä muistakin. Hetkittäin tää tuntuu olevan ylivoimaista ihan yhden hengen voiminkin.

Koska mun pitäisi kirjoittaa opparin johdantoa eikä maata sohvalla, jaan nyt viikon ruokaostokseni yhdelle hengelle.

Paseerattu tomaatti chili 0,85€
Mustikka-vadelmajogurtti 2,49€
Kuohukerma 2,49€
Luomuappelsiinimehu 2,45€
Suussasulava saunapalvi 2,85€
Salaattijuusto 3% valkosipuli 2,29€
Tyrvään voima ruisleipä 1,60€
Keltainen sydän makaroni 0,97€
Luomu tomaattikeitto 3,79€
Kaalikääryleet 4 kpl 4,69€
Katkarapuja 170g 3,21€
Paprika punainen 0,386 kg 1,14€
Paperikassi 0,30€
Papidu tomaattirasia 1,80€
Vihreä tankoparsa 3,50€
Herkkusieni jumbo 0,480 kg 3,24€
Omena royal gala 0,731 kg 1,60€
Ruukkusalaatti 1,00€
Kurkku suomi 0,411 kg 1,44€
Kotiliesi Puutarhaelämää 4,90 €

YHTEENSÄ 46,60€

Näin jälkeenpäin ajateltuna, ihanan kallista. Come on! Tuoremehupurkki 2,49€. Tai kaalikääryleet melkein vitosen ja tomaattikeitto neljä euroa! Mä olen maailman huonoin katsomaan kaupassa hintoja, vaikkakin olen alkanut tehdä sitä enemmän meidän seurustelun myötä. Ja osaan katsoa nykyään nimenomaan kilohintoja! Vaikkakaan mä en ymmärrä, että jos kaupassa on kaksi vuohenjuustopakettia, joista toisessa on vaikka 400g ja toisessa 700g, niin miksi mun pitää ottaa se kilohinnaltaan halvempi (eli suurempi paketti), kun satun nyt tarvitsemaan vain 400g ja sen pakettihinta on halvempi. Olipa monimutkaisesti selitetty – mutta siis jos tarvitsen tietyn määrän juustoa, niin eikö ole järkevämpää ostaa se joka sillä hetkellä on halvempi ja jossa on oikea määrä juustoa, kuin se, jossa on enemmän ja joka tulisi halvemmaksi jos tarvitsisin juustoa kilokaupalla. Äh, en mä tiedä. Point being, mä tarvitsisin jonkun tarjoushaukkaystävän, joka kertoisi mulle, onko jotkut tuotteet hinnaltaan edes yhtään järjen rajoissa. Niinku nyt esimerkiksi toi tomaattikeitto ei ollut, koska olisin voinut tehdä saman itse paseeratusta tomaatista (joka näytti olevan n. euron per paketti) ja yrteistä. Joka tapauksessa tuunasin keiton chilillä ja yrteillä, eli siinä meni kolme euroa taas kankkulan kaivoon.

Ehkä mä nyt vaan kaivan kaapin perukoilta sipsejä ja märisen täällä itsekseni. Huomenna paremmalla onnella uuteen päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *