”Tää sun piha on kyllä aika katastrofi”

Ai on? Ystävissä on se hyvä puoli, että niiltä kuulee totuuden – hyvässä ja pahassa. Käytiin tänään Ninan kanssa tyhjentämässä Bauhaus puutarhatarvikkeista – yrttilaatikoista, kivikkokukista, puutarhavälineistä ja ruukkukukista. Erinomaisen mukavalta tuntui kuunnella radiosta kotiinpäin ajellessa, että viikonlopulle on luvassa kevätmyrsky; räntää ja vettä saavista kaatamalla. Noi mun äitienpäiväruusut ja hortensiat pysynnee siis sisällä vielä ainakin viikon.

Taisin viimeksi olla innoissani siitä, että tuo meidän rinteen yläosa näyttää perenna-alueelta. No, sitä se ei ole. Siellä on kaksi epämääräistä kasaa puutarhajätettä ja rikkaruohoja, sekä alue, jolle on ilmeisesti yritetty istuttaa jotain, joka ei siinä viihdy. Nythän sieltä puskee tuollasia pienen pieniä kivikkokasveja noin metrin välein toisistaan. Eikä siinä mitään, jos siellä olisi joku kivikkokasvi, joka istutetaan metrin välein, mutta kun kasvit on epämääräisesti sikinsoki siellä täällä, en usko olevan siitä kyse. Levittelin myös innoissani tuhkaa tuohon alapihalle silloin kun vielä oli lunta maassa, mutta nyttemmin tajusin sen olleen aika turhaa; koko nurmialueen on vallannut järjettömän kokoiset voikukat. Villiyrttejä ja silleen..

20120508-215420.jpg

20120508-215530.jpg

20120508-215546.jpg

20120508-215603.jpg

Mulla menee järki. ”Ensimmäinen kesä menee katsellessa”. Mä en tahdo että ensimmäinen kesä menee katsellessa! Mä en halua, että mun piha näyttää tälläiseltä kaatopaikalta kuin se nyt näyttää. Yritin myös huijata itseäni kuukauden verran sillä, että ihan yhtä kamalalta muidenkin pihat näyttää, mutta nyt en voi edes tehdä sitä enää. Ei seinänaapuri, vaan siitä seuraava, on kuopsuttanut pihaansa jo pari viikkoa joka viikonloppu ja nyt siellä on tuhat erilaista kukkaa, puskaa ja puuta, jotka muistuttaa edes etäisesti kesästä. Mullahan siis ei ole. Ja koska ihmiset huokailee, että meidän koti näyttää niin ihanalta ja siltä ja tältä, niin totuus terassistahan on sitten tämä.

20120508-220735.jpg

20120508-220750.jpg

20120508-220807.jpg

20120508-220820.jpg

THANK GOD se naapuri, jonka puutarhaa kadehdin, aikoo uusia nuo terassikatteensa tänä kesänä ja ystävällisesti kysyi josko mekin haluttaisiin uusia omamme. No mikä jottei, kun mä en tiedä että onko ne edelliset asukkaat ampunu raketteja tosta terassilta, vai miten ne on voinut päästä tuollaseen kuntoon. Eli siihen voi varata pari sataa ylimääräistä. Vessanpönttöhän sitten hajosi myös, että siihenkin voi pari dollaria laittaa.. Ah, ihana oma koti. <3

No, mutta koska elämä on just niin ihanaa kuin siitä tekee (ja tuo piha eritoten), niin tein nyt muutamia suunnitelmia. Yrtti/salaatti/tomaattilaatikot tulee tuohon terassiaitojen eteen. Ne on kumpikin kutakuinkin 1×1,5m kokoisia, eli sopii ihan hyvin tuohon kiveykselle. Kiveykselle nimenomaan, koska ilmeisesti sellaiset maanpäälle laitetut laatikot kerää ihan hulluna etanoita ja kiveyksen pitäisi vähän hillitä niitä + nehän ei edes mihinkään muualle mahtuisi. Kuvat taattua painttilaatua, mutta koska se kelpaa Edenissä, se kelpaa myös mulla!

Nina keksi myös perunapenkille paikan! Yritän suostutella isin rakentamaan mulle tuonne rinteen oikeaan reunaan rappuset, joilla pääsee rinteen päälle. Se on nykyisellään niin jyrkkä, että ylös meneminen onnistuu, mutta alas tullakseen täytyy kiertää parkkipaikan kautta. Samalla rinteen alareunaan tehdään pengerrys, jonka eteen laitan perunapenkkini! Netissä kiertää vähän sekalaista infoa siitä, millaisessa maassa peruna parhaiten kasvaa, eli päätin laittaa sen tuohon vähän saviseen maahan ja katsoa miten käy. Jos se ei onnistu, niin seuraavana vuonna laitan siihen vaikka ruusua tai jotakin, käyttämättä penkki ei missään nimessä jää.

Tonttien rajalle aion kivetyksen leveydeltä laittaa valmiin aitaelementin, sikäli kun naapuri siihen antaa luvan. En tosin käsitä, että miksi ei antaisi, kun alunperinhän siinä oli se kamala verkkoaita. Lisäksi, jos lupa heltiää, niin laitan rajalle tuon grillin taakse pari ruukkutuijaa tuomaan vähän näkösuojaa. Keksittiin muuten myös tolle tiilihökötykselle käyttötarkoitus: ostetaan savustuspönttö ja lyödään se tohon! Eli sitten ei tarvi käydä enää kun kalassa ja meillä on savukalaa all day, all night.

Toisen puolen kohtalo on vielä vähän auki, sillä siinä on kaksi sireeniä (jotka nyt jää just kuvan ulkopuolelle). Äiti oli sitä mieltä, että ne voi kasvaa todella isoiksikin, eli niiden kohtalo selviää myöhemmin kesällä. Myös ne punaiset puskat (joiden nimeä en nyt kuolemaksenikaan muista) näyttää ainakin kuvissa ihan järkeviltä, eli annan niiden olla paikallaan nyt niin kauan että nekin on kukassa ja lehdessä. Näiden lisäksi tietysti on vielä yksi rappusvisio, eli koska meidän autopaikka on tossa heti pihan vieressä (auto tällä hetkellä ei paikallaan), niin siihen olisi myös kiva saada raput että autolta pääsee suoraan takapihalle eikä tarvitse kiertää koko parkkipaikkaa.

Seuraava kysymys tietysti on, että millä rahalla, mutta se on sivuseikka. Rahojen on löydyttävä jostain, koska mä en halua että mun puutarha on epäsiisti. Ymmärtäkää miten tahdotte.

Huh. Olipahan siinä taas suunnittelua kerrakseen! Just hyvä, kun ei olis ollut mitään muutakaan tekemistä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *