Persejumppa

Oikeasti. Mua sattuu jo nyt jalkoihin ja pakaroihin. Kyykin ulkona tänään kolme tuntia, lähinnä taistellen voikukkien kanssa. Tajusin kuitenkin hyvin pian, että se on taistelu, jota en voi voittaa ja kylvin voikukkien sekaan myös apilaa. Onpahan sitten kaikenlaista rehottavaa, eikä nurmikonleikkuusta tarvitse niin stressata. Taidan heitellä sekaan myös vähän ruiskukkaa ja muuta yksivuotista kesäkukkaa, niin sitten noi nurmialueet näyttää siltä kuin se olisi suunniteltu näyttämään hallitun villiltä kukkaniityltä. Se sopii tähän mun rustiikkiseen (ha) puutarhaan, jonka tuolit on tuotu taloyhtiön roskalavalta, lyhdyt äidiltä, maitotonkat ja osa ruukuista lapista iskän kotitilalta jne. Täysin suunniteltua sekin.

Mutta tässä se, mitä tänään sain aikaiseksi rikkaruohotaistelun ja haravoinnin lisäksi.

20120513-202204.jpg

20120513-202218.jpg

20120513-202233.jpg

Yrttilaatikot on Bauhausista ostatut Kekkilän yrttilaatikot (n. 50€ kpl), suomalaisesta puusta ja taisi niissä joku lippumerkkikin olla. Kokoaminen oli superhelppoa ja vei yhteensä aikaa noin 30 minuuttia. Ohjeiden mukaan kokoamisessa olisi pitänyt mittailla ja käyttää passia, jotta kulmat saa suoraksi, mutta naisen logiikalla päättelin, että mikäli mulla on neljä kulmaa, joihin sopii 90 asteen kulmaan sopivat ”kulmaraudat”, niin ei ne nyt silloin voi kamalasti olla pielessä. Sama linja siis kun sisäremontissa; passissa tai vähän yli! Laatikot vuorasin suodatinkankaalla ja täytin Kekkilän puutarhamullalla. Sen jälkeen seurasikin sitten mun blondihetki: mietin, että miksi ihmiset yleensä käyttää kanankakkaa sateisella säällä. Ajattelin sen johtuvan siitä, että kakka ei hajoa kunnolla, jos se ei kastu kunnolla. No minä kastelen ja kastelen, kaikki menee hyvin. KUNNES kakka kuivaa ja aurinko alkaa porottaa laatikkoon ihan täydet. Silloin tajusin, että ei helvetti, ei sillä ollutkaan mitään tekemistä hajoamisen kanssa, vaan kanankakka alkaa lämmetessään haista ihan kananpaskalle! Oh well, kukapa sen olisi voinut arvata.. Onpahan nyt sitten lannoitettu, niin kelpaa huomenna laittaa myös siemenet maahan. Taimien kanssa odottelen vielä hetken, jos vaikka sattuukin (sääennusteista huolimatta) vielä tulemaan halla.

20120513-202248.jpg

20120513-202314.jpg

Seuraava pihahomma onkin sitten amppelikoukun kiinnittäminen, grillin ja terassin peseminen ja niiden terassikatteiden vaihtaminen. Kyllä se siitä. Pikkuhiljaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *