Ravintolapäivä ylihuomenna, näihin minä menisin

Ensin ne, jotka on tällä kertaa mun ja Ninan rastiradan varrella ihan ehdottomasti:

1. Cafe al`la Omenapuun
Ravintolapäivänä nousee vehreään Vehmaisten kaupunginosaan omenapuiden alle teltta, jonka pöytä notkuu toinen toistaan maistuvampia keväisiä herkkuja. Kahvia ja teetä nautitaan posliinikupeista leppoisassa puutarhassa. Valitse kuusi suosikkiasi 10:llä eurolla sisältäen kahvin/teen sekä lasillisen virkistävää boolia. Leivonnaisia ja herkkuja myydään edulliseen hintaan myös mukaan. Lapset 12 v ja tämän alle puoleen hintaan. Lapsille ihmeteltävänä pihassa pomppivia ranskanluppakorvakaneja. Hae siis tuoreimmat ja maistuvimmat ideat pöydästämme kevään ja kesän juhliin.
Tarjoamme:
– Porkkanaleivoksia
– Kuningatarkakkua
– Cake Lollipop kakkutikkareita
– Viiden tähden suklaakakkua
– Cake Paradise
– Tiramisu à la Mango
– Passion Pavlovaa sekä vadelma coulista
– Kardemumma-vaniljasolmuja
– Macaron-leivoksia
– Vuohenjuusto-kevätsipuli-parsabriossia
– Orvokkisalaattia sekä balsamicovinegrattea
– Savukinkulla täytettyä Foccaciaa

– Pekoni-tomaattimuffineita

Ihan ehdottoman paljon odotan näitä teekutsuja, koska Mika oli se, jolle viime ravintolapäivän jälkeen vuodatimme kevyttä pettymystämme. Tästä on ilmeisesti otettu onkeen, sillä Cafe al `la Omenapuun aikoo päivittää reaaliajassa Facebookiin tarjottavien riittämisestä ja muista tilanteista. Kaikkia herkkuja saa myös mukaan!

2. Antipasto Occhio Cibo – Design Bistro
Antipasto Occhio Cibossa voit antipastoja maistella,
silmän ruuaksi värikkäitä designin tuulia haistella,
eikä tarvitse parkkipaikasta taistella.
Annoksissa parmesaania, melonia ja kinkkua Parman,
eli otetaan päälle varman.
Lautasella mehukkaat oliivit pyörii ja tiskin takana designeri hyörii.
Ei taida olla päällä mekko, mutta antipastoon kuuluu prosecco.
Occhio Cibo sijaitsee Hämeensillan vierellä,
on menu italian kielellä, ja asiakkaat tietenkin hyvällä mielellä!
Jos sade yllättää kesken iltapäivän tai illan,
siirrymme alle kivisen Hämeensillan.
“Nyrrillataa!”, sanois Juti,
minä sanon – Benvenuti!
Antipasto Occhio Cibo – Design Bistro löytyy Hämeenkadulta, Hämeensillan alatasanteelta Verkarannan puolelta. Ravintola on auki, niin kauan kuin herkkuja riittää.

Kaikki antipastot, tapakset ja muut hipustukset on mun suurin rakkaus, joten ihan ehdottomasti käydään täällä kun palataan Vehmaisista! Plussaa myös, että ravintolan omistaja antoi puhelinnumeronsa, josta mahdollisia peruutuksia voi kysellä.

3. Grillistä ja grillin vierestä pop up
Chef Santeri leikkii ruualla ja tarjoilee tamperelais-välimerellistä purtavaa “Grillistä ja grillin vierestä” Tuomiokirkonkadun kävelykadulla, kahvila Taikapavun edustalla. Mukana viihdyttämässä Plaugen Dj Jukster ja äärileppoisa terassisoundsystem!
RUAKALISTA
“JAA HÄ?!”
– Mustaamakkaraa, gorgonzola-vaahtoa, Marsala-kirsikkahilloa ja valkosipuliriävää
PIATTO DI MAKKARA
– Valikoima pirkanmaalaisia lähimakkaroita,
marinoitua kaali-punasipulisalaattia ja tyrnisinappia
SPELTTIPAELLA (VEGE)
– Savupaprikakastikkeen ja paahdetun sipulin kera
Kaikki ruuat kuus euroo laaki, ei paha!

Edellisen Ravintolapäivän Juustopäivä Ravintola 931:ssa oli myös Chef Santerin järjestämä, eli odotan tätä ihan todella innolla! Varsinkin tuo musta-gorgonzpla-kirsikkahillo-yhdistelmä on sen verran ekstoottinen, että täytyy toivoa ruokaa vielä olevan kun saavumme paikalle! Chef Santeri järjestää myös tänä kesänä grillausiltoja Mustanlahden satamassa. Noissa illoissa on myös vierailijoita ja itse varasin kaksi paikkaa grillausiltaan 25.7. Mika Roiton, Berthan keittiömestarin kanssa. Seuralaista mulla vielä ei ole, koska grillausillan hinta on melko suolainen, 75€ (sis. alkumalja, illallinen, kurssimateriaalit, opetus), eli jos joku innostuu lähtemään niin ilmoittaudu asap!

Ja sitten niihin ravintoloihin, joihin menisin, jos käytössä olisi auto tai enemmän tunteja.. 🙂

Smokin’ Mo’s BBQ Joint: We offer authentic Southern/Southwestern U.S. pit-barbecue, not grilled, but smoked low&slow for hours…The end result are ribs that slide off the bone, brisket that melts in your mouth and chicken you have to taste to believe! In addition to our main menu items, come try one of our specialties: a Brisket sandwich, slathered in BBQ sauce or a Chilean-style smoked chorizo with all the toppings, both served on fresh-baked bread. (Turtola / Muotiala)
TapasTuonela: Syntisen hyviä pikkusuolaisia ja raikasta kevätjuomaa tarjolla!
TR1 Taidehallissa kieli vie koko käden ja mieli voi levätä valokuvan ja liikkuvan kuvan-teosten äärellä. (Finlayson)
wurstbar – chilling on a riverside: wurstbar tarjoilee ylöjärveläisiä lihaherkkuja suoraan grillistä. Nappaa mukaan omat oluet ja tule viettämään rentoa lauantaipäivän piknikkiä kosken mutkaan. (Tampella / Koskenranta)
Ravintola Raikas: Ravintola Raikkaan tapas-lautanen täyttyy pirskahtelevista ja reippaista mauista. Suomen kevään innoittamia makupaloja höystetään merten takaa tuoduin aineksin ja ajatuksin sekä maustetaan andalusialaisin rytmein. Tarjolla monenlaista naposteltavaa sekä tasatunnein sevillanas-tanssia. (Pyynikki)
Ravintola Seetri: Ravintola Seetri tarjoaa libanonilaisia makuja (Tohloppi)
Serenity (fully booked!): At Serenity we aim to offer sophisticated, fascinating and tasty food, in the form of a tasting menu (a minimum of 6 courses is guaranteed). (Finlayson)

Lisäksi keskustaan nousee kymmeniä kuppikakku-, keksi- ja muffini-piknikejä, eli jos vaan sattuu olemaan kiva kävelysää, taidetaan ottaa pieni sulatteleva kävelylenkki pitkin kaupungin puistoja ja tsekata myös Eurooppalainen Ruokatori ja Tunne Tampere -kaupunkitapahtuma, joka on taas noussut Hämeenpuistoon! Ihan ehdottomasti tää tuntuu taas parhaalta Ravintolapäivältä tähän saakka. Nähellään lauantaina! 🙂

PS. Muistakaa kaikki älypuhelimelliset ihmiset ladata se mobiiliopas – oikeesti, se on sairaan kätevä!
PPS. Kuinka monta kertaa voi yhdessä tekstissä sanoa ”ihan ehdottomasti”? Ehdottoman monta, mä huomaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *