Ensiasunnonostajan muistilista

Internet on pullollaan kaikenlaisia listoja asioista, jotka pitää muistaa kun on hankkimassa asuntoa; lainahakemus, takaukset, vakuudet, tulevat remontit jne. Ne on tietysti tärkeitä asioita, en minä sitä, mutta olisi ollut helvetin hauska, kun joku olisi kertonut seuraavan listan mulle tätä (maailman ihaninta toki) asuntoa ostaessa.

1. Sen lisäksi että tarkistat mitä remontteja asuntoon on tehty ja koska, niin tarkista nyt samalla, että onko vessanpönttö ostettu kahdella pennillä joltain pimeältä kujalta vai onko kylpyhuoneremonttiin esimerkiksi saatu lupa isännöitsijältä. Jos on, niin mitään kolmen markan koneita ei tällöin ole voitu asentaa, vaan niiden täytyy olla tyyppihyväksyttyjä (= jos jotain hajoaa, niin siihen löytyy varaosia muualtakin kuin Taiwanista)

2. Ei riitä, että kodinkoneet keittiössä on kauniita ja samanntyylisiä – testaa myös lähteekö uunista demonillinen ääni kun se on päällä, toimiiko liesituuletin kaikissa asennoissa, alkaako jääkaappi pitää raivostuttavaa piippausta jos avaat sen oven ja onko pakastimeen asennettu köyhän miehen jääpala”kone” toimintakunnossa

3. Niinkin yksinkertainen asia kuin talon maalaus ulkopuolelta – kannattaa tarkistaa että edellinen omistaja on maalannut myös talon takapuolen. Tämän luulisi olevan itsestäänselvyys, mutta ehei, edellinen omistaja on saattanut ahneuksissaan kunnostaa talon vain etupuolelta ja luottaa siihen, ettet sinä tarvo kolmen metrin lumihankeen tarkistelemaan miltä ulkomaalaukset näyttää (oikeassa oli)

4. Jos taloon on asennettu modernit, kaukosäätimellä toimivat valokatkaisijat, tarkista ettei ne toimi ihan millä tahansa säätimellä tai saatat joskus (aina) raivostua, kun kanavasurffailessa kotonasi on myös disco

5. Ne terassin valokatteet onkin käsitelty jo kuuteen kertaan

Kun olet käynyt läpi tämän check-listin, niin anna palaa!
Tai anna palaa vaikka et kävisikään, on oma koti joka tapauksessa oma koti. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *