Chili con carne

Teen aivan sairaan hyvää chili con carnea, ja se on totuus. Toki sillä, ettei kyseistä ruokaa oikein voi pilata, saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa, mutta mieluummin ei lähestytä asiaan niin. Olen siis käytännössä eteläamerikkalainen, chiliä keittelevä mummo, ja sillä hyvä. Ruuan onnistumisen salaisuus on vain paljon chiliä ja pitkä haudutus, eikä se vaadi juuri muuta. Ehkä korkeintaan rakkautta.

CHILI CON CARNE

400g paistijauhelihaa
1/2 pkt pekonia suikaloituna
Sipulia
Valkosipulia
Tuoretta chiliä (2-3kpl)
Kuivattuja chilejä (n. kourallinen)
Chiliöljyä
Paahdettua paprikajauhetta
Tuoretta timjamia
Suolaa & pippuria
2 tlk tomaattimurskaa
Cayennepippuria
Papuja

Sipulit ja chilit kuullotetaan pannulla, paistetaan jauheliha ja pekonit, lisätään tomaattimurska ja mausteet ja annetaan hautua pari tuntia. Makujen tarkistus, papujen lämmitys ja ruoka on valmis tarjottavaksi. Itse tarjoilen sen paahdetun maalaisleivän ja turkkilaisen jogurtin kanssa. Aivan taivaallinen comfort food!

20120604-193347.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *