Lisukeinspiraatiota

Tiedättehän sen tunteen, kun keksii tasan kaksi ruokaa kesällä: silliä ja uusia perunoita tai grillattua lihaa/kalaa/kanaa. Grilliin menee ne samat vihannesnyytit tai grillivartaat ja jo kesäkuun lopussa kaikki alkaa tulla korvista. Ihana Eeva Kolu kuitenkin esitteli uuden tavan tarjota kesäkurpitsaa ja Kivistön Mari vinkkasi porkkanareseptin. Kumpikin nopeita, helppoja ja valmistuu kuin itsestään!

Epäluuloisimmat ja peruskoulun raastesalaatista traumatisoituneet on nyt tietysti ihan että ”no EN todellakaan syö raakaa kesäkurpitsaa!”. Niin minäkin olin, kunnes rohkaisin mieleni ja kokeilin. Mun versiossa tosin käytettiin tummaa balsamicoa ja tein vain yhden ihmisen annoksen, mutta luoja miten hyvää voi kesäkurpitsasta saada! Tää alkaa nyt näyttään vakavasti siltä, että olen alkanut pitää kesäkurpitsasta ja päässyt niistä grillivarrastraumoista yli.

En nyt kopioi reseptejä tähän, van ne löytyvät ylläolevien linkkien takaa. Itse olisin kuitenkin jättänyt munakoisosalaatista fetan pois; se oli jo sellaisenaan todella hyvää ja nyt kun söin salaatin suolaisen savulohen kanssa, oli suolaa inasen liikaa. Myös porkkanoihin tulee reseptin mukaan aika paljon suolaa, eli sitäkin laittaisin seuraavalla kerralla vähän hintsummin TAI käyttäisin suolahiutaletta hienon merisuolan sijaan.

Mutta nyt mä menen tekemään raparperisiirappia. Tämä ei voi epäonnistua..

20120612-180743.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *