Raparperisiirappi

Jos raparperia sattuu paikat notkumaan, niin raparperisiirapin keitto ei ole huono idea. Eikä kovin hankalaakaan.

20120619-201732.jpg

RAPARPERISIIRAPPI

Raparperia
Vettä
Sokeria
Sitruunamehua
Vaniljatanko tai -sokeria

Itselläni oli noin 8 kahden sormen paksuista raparperia, joita keitin noin kahdessa desissä vettä kymmenisen minuuttia. Tämän jälkeen siivilöin mehun puhtaaseen kattilaan ja lisäsin mehun joukkoon pari desiä sokeria, puolikkaan sitruunan mehun ja vähän vaniljasokeria, kun tankoa ei ollut. Mehua keittelin taas kasaan n. 15 minuuttia, maistelin, lisäsin sokereja ja taas keitin. About 20 min jälkeen päätin että siirappi on valmista, jäähdytin ja pullotin. Koska tarkoitus on käyttää raparperisiirappia esimerkiksi kuoharin ”maustamiseen” niin mun mielestä on parempi, ettei se ole liian tymäkkää.

Mies teki litkusta äsken myös mehua itselleen ja totesi: ”tässähän on joku maku!”

Tästä päätellen kokeilua voitaneen pitää onnistuneena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *