Mökkisalaatti

Kesä, kärpäset ja miljuuna mielenkiintoisempaa hommaa kuin istua koneella. Pahoittelen, en lupaa parantaa tapojani ennen elokuun loppua (jos silloinkaan), koska silloin talvellahan päätin, ettei tämä ole pakko vaan kivaa.

Viimeisin postaus käsitteli muistaakseni Touhulaa, jonne sain kunnian vetäytyä eräänä viikonloppuna. En tiedä minkä hormonimyrskyn kourissa olin (varmaan sen saman kuin viime viikonloppuna Robinin keikalla itkiessäni) mutta silloinkin meinasi tulla tippa linssiin, kun kävin päiväuinnilla lämpimässä kesäsateessa. Vähän kuin olisi ollut lapsi taas!

Touhulan illallistarjoilut olivat mun kontolla ja päästäkseni mökkihelpolla, valitsin ribsejä, salaattia ja niitä hittimunakoisoja. Ribsit on ehkä iisein kesäherkku; pari tuntia kattilassa soijan, hunajan ja parin lihafondin kanssa, bbq-kastike pintaan ja grilliin. En ole koskaan ostanut mitään puolivalmiita tai valmiiksi maustettuja, eli niistä en osaa sanoa tuon taivaallista, mutta maustamattomille tämä resepti toimii.

Salaattina oli vähän parempi savu-suolaliha-mansikka-salaatti, johon kuului myös aurajuustoa ja omenoita. Kastike edusti samaa helppouslinjaa turkkilaisen jugurtin ja Poppamiehen Savuomenan maanmainiona yhdistelmänä. Taisin tuohon versioon lisätä myös vähän tuoretta lehtipersiljaa. Ja jos lihatiskissä ei satu olemaan savustettua ja suolattua naudanfilettä (heräteostos), se tuskin on mikään katastrofi; lihan voi korvata vaikka palvikinkulla – mitä nyt sattuu löytämään. Kesällä pääasia on, ettei turhia stressata ja ruuanlaiton kanssakin pääsee mahdollisimman helpolla!

20120718-150816.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *