Vuori, Muhammed & Pasta

Lasken päiviä seuraavaan varsinaiseen lomaan; Milano, 39 päivää. En ole koskaan käynyt italiassa enkä tiedä siis yhtään mitä odottaa, mutta otettiin M kanssa varaslähtö jo tänä viikonloppuna. Pellegrinoa ja itse tehtyjä ravioleja, eikö se siinä aika tarkalleen sitten ole?

20120922-183802.jpg

Pastan tekeminen oli yllättävän helppoa! Taikinaresepti napattiin vehnäjauhopussin kyljestä (durumvehnäjauhoja, kaksi munaa, suolaa ja oliiviöljyä) ja uuden pastakoneen käyttö oli helpompaa kun uskalsin edes ajatella. (Kiitos vaan Reetta, kone on super!). Tapamme mukaan ahnehdittiin täytteissä: sieni-, vuohenjuusto-pinaatti- ja joku-tunnistamaton-liha-pakkasesta, kaikenkaikkiaan siis kolme täytettä. Ehdoton lemppari oli vuohenjuusto-pinaatti ja sen reseptin ilomielin jaan. Tämä tuli taas miehen päästä, eli resepti on vähän sinne päin. Todettiin myös, että yksi täyte ja vaikka puolikas pastataikina on ihan riittävä määrä, jos tekee kahdelle ihmiselle ravioleja pääruoaksi. Valmistettiin myös kerma-parmesankastike, mutta sekin oli liioittelua. Ehkä kannattaisi vaan uskoa niitä italialaisia. Never!

VUOHENJUUSTO-PINAATTITÄYTE RAVIOLEILLE

Voita
Oliiviöljyä
Pinaattia
Valkosipulia
Oreganoa
Basilikaa
Sitruunamehua
Valko- ja mustapippuria
Suolaa
Pehmeää vuohenjuustoa

Nämä aineet käytettiin siis pannulla ja pehmeä vuohenjuusto sekoitettiin pinaattiin sen hieman jäähdyttyä. Tahnasta tuli aivan sairaan hyvää ja se sopisi ihan varmasti vaikka ”pastakastikkeeksi” sikäli kun on olemassa muitakin ihmisiä, joka ei niin perusta kastikkeessa lilluvasta pastasta.

PS. Mun raviolit näytti JÄLLEEN ihan kamalilta, eli niistä ei kuvamateriaalia. Ehkä mä joskus vielä opin rypyttämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *