Pulskat pitaleivät

Hyvästi kaupan valmispitaleivät, tervetuloa itse leivotut! Himosin tänään tulista jauhelihaa ja ranskankermaa ja koska tortillat on jo vähän väsynyt ratkaisu, niin tehtiin pitaleipiä itse. Resepti napattiin Pastanjauhajilta (täältä) ja normaaliin kyyniseen tapaani en uskonut, että meidän leivistä tulisi yhtä täydellisen näköisiä. Väärässä olin – taas! Pakko kai tässä on alkaa uskoa, ettei se leivän leipominen nyt niin kamalan vaikeeta olekaan.

20120929-175320.jpg

Muutama vinkki kuitenkin; pitaleivät kannattaa oikeasti kaulita niin ohuiksi kuin vaan mahdollista ja uuni lämmittää kunnolla. Myös tasaisesti paistava uuni on plussaa, meillä uuni(kin) on joku kiinasta tilattu kuuden markan versio, joka paistaa epätasaisesti ja siis lähimpänä luukkua olleet leivät ei kohonneet lainkaan. Mutta seriously, pitaleivät oli hämmästyttävän helppo tehdä itse – suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *