Delisushi Koskikeskuksessa

Minä, vannoutunut lehti-ilmoitusvihaaja Pirkkalasta, bongasin toissa viikon Valosta Koskikeskukseen avatun Delisushin mainoksen. Siis meidän naapurissa! Koskikeskuksesta on tullut muutenkin remontin myötä ihan ok lounaspaikka: jos jostain syystä Kauppahallin oikea ruoka ei inspaa, niin Koskarista löytyy nykyään myös Subway ja Arnold’s. Ja ilmeisesti kun remontit valmistuu, niin myös muita pikaruokapaikkoja. Tänään kuitenkin testattiin kolmoskerroksen Delisushi.

Facebookissa kyselin eilen kokemuksia kyseisestä paikasta, eikä kukaan ollut oikein vakuuttunut. Enkä ihmettele – paikan omat FB-sivut on aika kliiniset ja hinnasto vaikuttaa aika järkyttävältä. Lainaan tässä ystävääni Jounia:

Sen verran on kokemattomuutta ko. paikasta että käännyin kannoillani kun näin esim. yksittäisen nigirin hinnan: 2,30€!!!!

Eikä ongelma ole pelkästään FB-sivujen, samat järkkyhinnastot on vastassa myös ravintolan ovella. Paikka sinänsä on ihan kiva, oranssit ja violetit seinät, muutama kukka siellä täällä, eikä remontin pölyt kantaudu ravintolan perälle. Huomattiin kuitenkin meidän n. 30 minuutin vierailun aikana noin viiden ihmisen kääntyvän ovelta pois, kun näkivät hinnat. Lounastarjouksesta ei ole mainintaa missään, ellei sitä osaa erikseen kysyä ja kylmäkaapit, joissa take away -tuotteet ovat, olivat pimeänä. Ei erityisen houkuttelevaa.

Me kuitenkin osasimme kysyä erikseen lounastarjousta. Kympillä lounaaksi sai misokeittoa sekä sushilajitelman, johon kuului 4 x lohinigiriä, 2 x kasvismakia ja 2 x insideoutmakia. Ihan kohtuullinen hinta siis. Soijat, vedet, puikot ym. otetaan itse tiskiltä mukaan maksamisen jälkeen. Olisin itse kavannut tarjotinta ja löysinkin ne lähteissä ovensuusta.

Misokeitto tuotiin pöytään ensimmäisenä, mutta lusikkaa joutui pyytämään erikseen. Kulho oli todella iso, eli en ole varma olisiko se keitto kuulunut ryystää kulhosta vai unohtiko nuori tarjoilija lusikan keittiöön. Keitto oli aika mitäänsanomaton – ei hyvää eikä pahaa. Paljastettakoon tässä vaiheessa, että itse en ole mikään ihan hillitön sushifani (kylmää riisiä ja suolatonta graavilohta….) ja misokeitto on ollut viholliseni numero 1. Tätä kuitenkin pystyin syömään, eli siitä plussaa! Keitossa itsessään ei ollut muuta kuin lientä. Lounaskumppanillani oli satunnaisia kaali- ja porkkanasuikaleita, eli ilmeisesti meille oli jäänyt joku kattilan pohjallinen, josta suurin osa emmeistä oli jo syöty parempiin suihin.

Nigirit taasen oli oikein hyviä ja makeissa oli sopivasti riisiä. Insideout-maki ei meikäläisen makuhermoja kutkuttele, mutta kasvismakit oli oikein maistuvia! Kaikenkaikkiaan annos oli ihan hyvä ja kyllä tälläiselle sushiamatöörille tämä meni täydestä. Palvelu oli aika mitäänsanomatonta – lounaskumppanille palvelusta jäi mieleen kutakuinkin samanikäisen tarjoilijan teitittely. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ok lounaspaikka siis, mutta tuskin saavat minusta vakkariasiakasta.

Ja kunpa vielä joskus lähtisin sushipaikasta niin, ettei olisi edelleen nälkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *