Pikaruokaa Armakselta

Minä vihaan kebabia. Vaikea keksiä ruokalajia, jota vähemmän mieluusti tilaisin suomalaisessa ravintolassa (no, okei mikä tahansa munakas ja sisäelimet, but you get my point). Kebabin keksijä on varmasti tarkoittanut ihan hyvää ruokalajin keksiessään, mutta miksi, oi miksi se liha on suomalaisissa kebab-paikoissa velttoa ja vetistä? Eikä esimerkiksi kreikkalaista gyrosta lueta tässä tapauksessa kebabiksi – ne ovat kaksi aivan eri tarinaa.

Tänään kuitenkin tilasin Kauppahallin Armas Pikaruokalassa kyyttö-kebabin ja ai saamari kun olikin maistuvaa! Naan-leipä oli itse leivottua, kyyttö ihanan ylikypsää, itsetehdyt kastikkeet (jugurtti&chili) mukavan mausteisia ja happamia ja lisukkeena ihan tavallista jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkku-sekoitusta. Kovin yksinkertaista, kovin hyvää.

Armas on myös siinä mielessä nerokkaasti suunniteltu, että asiakas istuu suoraan jälkiruokavitriinin edessä ja voi siis koko ruokailun ajan miettiä, mitä jälkkäriä ottaisi. Tarjolla oli tänään porkkanakakkua, pikaruokalan hätävaraa, suklaacookieita ja omena-kanelikakkua. Jälkiruoka maksoi ruokailun yhteydessä euron, eli meitä ei ollut hankala puhua ympäri. (Eikä erästä arvon kollegaa, joka sattui pikaruokalaan samaan aikaan ja kuuli onnelliset jälkiruokahuokaukset jo metrien päähän). Itse valitsin porkkanakakkua (jäätävän hyvää; kostea kakku, täyteläinen ja paksu juustovaahto) ja lounasseura valitsi hätävaran (jäätävän hyvää sekin; täysmaidolla kostutettua omena-kanelikakkua, tyrni-porkkanajugurttia ja kermavaahtoa). Jälkimmäisestä tuli myös 90% varmasti jälkiruoka meidän joulupöytään, sikäli kun aineita on joulun tienoolla Armakselta saatavissa.

Eli suosittelen siis tätäkin. Kauppahalli ei petä koskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *