Pistä siihen joku tarra! (eli kuinka askarrella joulukortteja ja joulutortunvihaajan tortut)

Ihan ensimmäinen askel joulukorttien askartelussa on liiasta kunnianhimosta luopuminen ja tosiasioiden tunnustaminen: tarroja, tarroja ja tarroja.

Eilen meillä askarreltiin joulukortteja. Tai osa askarteli, osa joi punaviiniä ja osa söi – mutta kyllä niitä kai kolmisenkymmentä valmistuikin. Aika pian ensihuuman hälvettyä oli selvää, ettei kimalleliima ja käsin kirjoittaminen pärjää tarroille, joita onneksi askartelujumalat on askartelukauppoihin rutkasti suoneet.

”Ei jumankauta tää on ruma.”
”No pistä siihen joku tarra!”

”Siis mun inspiraatio on nyt ihan kateissa.”
”No huomasiksä nää tarrat?”

”Ei edes nää tarrat nyt tainneet pelastaa tätä..”
”No aina voit kirjoittaa sinne taakse, että tällä kortilla tuetaan suomalaista mielenterveystyötä. Kukaan ei kehtaa valittaa!”

Ymmärtänette yskän?

Ja kuten kunnon marttakerhossa, meidän askartelukerhossa tietysti syötiin. Vihaan joulutorttuja, joten uusimman Kotivinkin Jouluherkku -lehden voitaikinavinkit tulivat tarpeeseen. Kaipasin jotakin suolaista ja helposti valmistuvaa naposteltavaa makeiden herkkujen ja juusto/pipari-yhdistelmien lisäksi ja leivoin siis kahdet erilaiset joulutortunvihaajantortut:

Lehtitaikinan sisään leivottua aurajuustoa & Parmankinkulla, kirsikkatomaateilla ja parmesanilla päällystettä lehtitaikinaa

Parmankinkkutortut olivat hitti, eikä aurajuustotorttujakaan jäänyt ainuttakaan. Kummankin valmistukseen käytin siis lehtitaikinaa (Kotivinkissä kyllä kerrottiin voitaikinan ja lehtitaikinan ero, mutta en minä sitä kaupassa muistanut ja valitsin halvemman, eli lehtitaikinan), joka voideltiin munalla ja lisättiin täytteet. Aurajuuston laitoin taikinan sisään, mutta kinkun taikinan päälle. Se osoittautui varsin hyväksi ideaksi, kun kinkku paistui ihanan rapeaksi uunissa. Joku keksi, että ihan suomalainen pekonikin voisi toimia näissä..

Misukka leipoi näiden lisäksi ihanan glögi-valkosuklaakakun, mutta siitä lisää joku toinen kerta. Ensin täytyy keksiä miten loput kuvat pelastetaan kaatuneen iPhone/iPhoto-kombon syvyyksistä. On muuten maailman huonoin kuvasofta, I say.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *