Yllättävän Jengaa!

Lomalla olemisen parhaita puolia ovat ehdottomasti ne, että voi keskellä viikkoa järjestää juhlia, eikä seuraavana aamuna tarvitse aamuruuhkassa raahautua toimistolle kuuden vaniljarezzamoccan voimalla.

Kun suurin osa perheestä ja ystäväpiiristä juhli Uutta Vuotta töissä, niin päätimme järjestää juhlat keskellä viikkoa. Syötiin nakkeja ja pelailtiin lautapelejä, joista yllättäväksi suosikiksi osoittautui Jenga. Jouluna totesin anoppilassa, että Monopoli on ehkä maailmankaikkeuden surkein ”seurapeli”, mutta eilen se sai kyllä hyvän kilpailijan Scrabblesta. Tämän täytyy olla joku suomalainen käsitys hauskanpidosta: kaikki pelaajat istuvat hiljaa ja yrittävät epätoivoisesti muodostaa seitsemästä konsonantista sanan, jota pelin kiintiösananatsi ei kuitenkaan edes hyväksy. Mutta Jenga! Se se vasta oli yllättävän hauskaa. Ja sikäli kun pelipakettia on uskominen, meidän seurue oli jengamestareita, kun 36-kerroksinen torni taittui ihan vasemmalla kädellä. (Pelistä on kamerassa noin 300 kuvaa, mutta silti se kaikkein korkein torni jäi kuvaamatta. Uskoo ken tahtoo.)

Menua suunnitellessa selasin läpi tuhat naistenlehteä, joissa kussakin esiteltiin toinen toistaan mielikuvituksellisempia uuden vuoden menuja. Milloin sormin syötiin eri versioita tabboulehista, milloin käytettiin vain mereneläviä. Jostain syystä näistä mikään ei puhutellut meikäläisen naposteluhimoja kuten perinteinen nakkeja ja perunasalaattia -menu. Ja koska tämän vuoden teema on tehdä asiat helposti, niin helposti myös tehtiin.

Nakkeja & perunasalaattia
Lihapullia
Hedelmäsalaattia
Patonkia ja tuorejuustoja

Kung Fu Girl on muuten mainio valkkarivinkki tälle vuodelle! Sen lisäksi, että se valittiin vuoden viiniksi, se on myös aidosti todella hyvä viini, jota ymmärtääkseen ei tarvitse käydä tonnin viinikurssia. En ole itse mikään suuri valkkarifani, mutta tämä on saanut minutkin jo kahdesti huokaamaan ”aijettämitenhyväviini”.

PERUNASALAATTI (ilman majoneesia)

Itse pidän enemmän perunasalaateista, joita ei ole kyllästetty majoneesilla ja kermaviilillä, vaan josta löytyy muitakin makuja. Tätä olen yleensä tehnyt keväällä/kesällä kevätsipulista, mutta näin talvisaikaan myös ruohosipuli käy.

Keitettyjä ja kuorittuja perunoita
Oliiviöljyä
Valkosipulia
Puntti ruohosipulia
Suolaa ja pippuria
Limen mehua
Hunajaa
Tulista kastiketta (itse käytän yleensä jotain hedelmäistä, joka antaa myös hieman makeutta)

Kaikki ainekset sekoitetaan ja paras lopputulos tulee, kun salaatti ehtii hetken maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Vinkki myös seuraavaan päivään: perunasalaatin jämistä saa hieman tuunattuja paistinperunoita, kun paistaa ne pannulla oikein ihanan rapsakoiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *