Isin lihapatojen äärellä

Tai no tällä kertaa isi toi lihapatansa meille, kun lihapadat konkreettisesti sijaitsee 1300 kilometrin päässä pohjoisessa. Ruokalistalla oli metsäsienikeittoa, poron ulko- ja sisäfilettä ja valkosipuliperunoita sekä tietysti suklaakakkua. 

On kyllä sanoinkuvailemattoman mukavaa, kun joku hoitaa kokkaamisen ja syömisen jälkeen voi vaan kellahtaa omalle sohvalle ihailemaan Jutan Superdieettien überkusipää-traineri-Satun huutamista.  Jos joskus hankkisin personal trainerin, niin juuri tuollanen sen pitäisi olla.

Näistä valkosipuliperunoista on muodostunut meidän vakkariruoka. Aika varmasti iskän kokkailuvuorolla syödään poronkäristystä, osso buccoa tai valkosipuliperunoita ja filettä. Niin siis myös tänään. Mikä niistä sitten tekee parempia kun mitkään muut valkosipuliperunat? Kermattomuus ja hillitön määrä valkosipulia.

VALKOSIPULIPERUNAT (kuudelle)

n. vajaa kilo kiinteitä perunoita
10-15 kynttä valkosipulia
voita ja öljyä
suolaa ja pippuria

Perunat kuoritaan ja viipaloidaan niin ohueksi kuin mahdollista. Ihannetilassa perunat on niin ohuita, että niistä kuultaa valo selvästi läpi. Tiedetään, se on ihan järjetön homma, mutta palkitsee kyllä tekijänsä myöhemmin. Tämän jälkeen perunat paistetaan osissa pannulla. Kun viipaleet ovat todella ohuita, ne ehtivät miltei kypsyä väriä otettaessa. Itse pidän rapeaksi paistuneista, kullanruskeista perunoista, mutta värin voi kukin valita oman makunsa mukaan. Pannulle laitetaan perunoita vain sen verran, että kaikki koskettavat pannun pintaa koko ajan. Taas, järjetön homma, mutta samat sanat kuin edellisessä. Pannulla ollessa perunat maustetaan reilulla suolalla ja pippurilla, sekä lisätään hienonnettu valkosipuli – kuitenkaan polttamatta sitä. Värin ottamisen jälkeen perunat siirretään uunivuokaan ja vuokaa pidetään uunissa matalalla lämmöllä, kunnes kaikki perunat on paistettu. Perunoiden paksuudesta riippuen ne ovat valmiita heti, mutta jos on yhtään fuskannut viipaloinnissa niin niiden voi antaa vielä kypsyä uunissa. 

Ja kas! Näin unohdit, että valkospiluperunoihin on joskus edes laitettu kermaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *