Helppoa ja nopeaa arkiruokaa: täytetyt paprikat

Mikähän siinä on, että ruokavalioni on ihanan kasvispainotteinen aina kesäisin ja talvella syödään vain pasta bolognesea tuhannella eri variaatiolla? Sen lisäksi, että kasvisten saatavuus nyt ei talvella ole mitään maailman timanttisinta, niin jotenkin sitä vain luovuttaa lokakuussa ja hevi-osastolta kärryyn päätyy kurkku-salaatti-tomaatti-mandariini-linjaa.

Jostain syystä tänään oli huomattavasti parempi kauppapäivä. Menin kauppaan nälkäisenä ja ensimmäisestä raskausjoogatunnista sen verran hämmentyneenä, että napsin koriin kaikkea mitä teki mieli – tänään mieliteot oli huomattavan kasvispainotteisia. Avocadopastaan olin keräävinäni tuotteita, mutta kotona tajusin unohtaneeni sekä juustot että chilin, joten pastan vuoro on viikonloppuna. Senpä vuoksi improvisoin täyteyt paprikat ja parsakaalta; varsin kelpoa ja nopeaa arkiruokaa siis.

Täytetyt paprikat oli viime kesän grillilisukesuosikki, mutta tänään resepti oli todella yksinkertainen raaka-ainevalikoimasta johtuen. (Oikeesti, lauletaanko joogassa aina?)

TÄYTETYT PAPRIKAT

”tasapohjaisia” paprikoita 1-2 syöjää kohden
sipulia
valkosipulia
jauhelihaa
mausteita
1/2 punttia basilikaa (tai muita yrttejä)
herkkusieniä
juustoraastetta

Jauheliha, sipulit ja mausteet paistetaan pannulla miltei valmiiksi. Tämän jälkeen lisätään pilkotut herkkusienet ja ruskistetaan ne nopeasti, täytetään paprikat, ripotellaan päälle juustoa ja laitetaan uuniin 150 astetta ja noin 15min.

Jotkut reseptit neuvovat keittämään paprikat ensin, mutta itse pidän kasviksista, joissa on hieman enemmän tuntumaa. Keittämällä paprikat ovat lössöjä ja vetisiä – en siis suosittele. Jauhelihan maustoin suolalla&pippurilla, Madeiralta tuodulla ”isoäidin mausteseoksella” (ei aavistustakaan mitä sisältää), kuivatulla oreganolla ja kuivatulla chilillä, ja oikein hyvää tuli. Jauheliha kannattaa aina maustaa vähän yli, kun sillä täyttää jotakin, niin maku säilyy myös valmiissa ruuassa. Parsakaalien keittämiseen meni noin 5-8 minuuttia ja valuttamisen jälkeen niille riittää vain nokare voita ja hieman sormisuolaa. Tästä(kin) lapsuuden inhokista on nykyisin tullut yksi suosikki.


Tampereen lähialueilla asuville muuten vinkki, jolla talviruokavalioonkin saa lisättyä vihreää: Luomulaatikko. Luomulaatikko on netissä toimiva kauppapalvelu, jonka valikoimiin kuuluu reilut kymmenen erilaista valmiiksi koottua laatikkoa vihanneksia/hedelmiä/juureksia, leipiä, kuivatuotteita, maitotuotteita, kausittain lihatuotteita – siis kaikkea, jota tavallisesta lähikaupasta on hankalahko talvisin saada luomuna. Hinnat ovat jopa talvikaudella varsin kohtuullisia, mutta kesällä suorastaan edullisia, kun kilohinnat tippuvat ja laatikoiden tarjontakin on laajempi. Ja mikä parasta: Luomulaatikko toimittaa ruoat tilauksesta suoraan kotiovelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *