Millaisella budjetilla te olette järjestäneet häät?

Lomalta palattu! Reissu oli varsin ihana ja Madeira kaunis paikka, eikä satunnaisien alaselkäsärkyjen ja alkoholittomuuden (tai siis huomattavasti vähemmän aamuskumpan lipittelyn) lisäksi reissua olisi tiennyt tälläiseksi erikoistapaukseksi. Kirjoitan vähän vinkkejä Madeiralle kunhan saan läpikäytyä noi noin 1000 kuvaa kivistä ja kasveista (M oli pääasiassa vastuussa kamerasta).

Saavutettuani tälläisen kuukausi lomalla -tyyppisen rajapyykin olen ilmeisesti alkanut kärsiä jonkinlaisista työvierotusoireista, kun toissapäivänä oli pakko tehdä pari exceliä aiheesta häät elokuussa 2013.

Vaikka tässä on tullut järjestettyä jos jonkinlaista isompaa ja pienempää kissanristiäistä, en ole koskaan järjestellyt häitä. Itseasiassa en ole moneen vuoteen edes ollut häissä, niin että ihan tarkalleen ottaen tietäisin mistä kaikesta kuluja tulee. Normaalit cateringit, vaatteet ja ohjelmat on hanskassa aika hyvin, mutta nyt kaipaisinkin teidän muiden apua kaikessa muussa. Siis kaikessa sellaisessa, joka on leimallista nimenomaan hääjuhlille. Pappia meille ei tule, mutta mitä kuluja esimerkiksi siviilivihkimisestä teille on tullut? Tai onko periaatteessa lapsettomiin häihin (oman lapsen vierailua ei lasketa) yhtäkkiä tarvinnutkin palkata lastenhoitaja? Paljonko ihmisille tarvitsee varata viinaa jne.?

Olisin ihan superotettu, jos voisitte jakaa vähän hääbudjettejanne ja miten ne ovat jakautuneet? Ainakin phocahispidalla on ollut häät viime aikoina, mutta ketäs muita?

PS. Ja mitä siitä häämekosta voi oikeasti maksaa?

6 comments

 1. Kanelibasilika

  Häiden kustannukset taitaa vaihdella aikalailla nollasta ihan ties mihin 😀 noin yleisesti ottaen.. Meillä oli vajaa 2 vuotta sitten melko pienet häät, joissa jo henkilömäärä pienensi budjettia. Tietysti pitää vielä miettiä, mitä laskee kuuluvaksi hääbudjettiin? Kuuluuko esim. häämatka tuohon? Meillä hääbudjetin tiukka yläraja oli 3500e (koska halusimme pystyä itse maksamaan koko lystin). Todelliset kustannukset jäivät aika tasan 2900e.

  Juhlapaikkana (tilavuokraa erikseen ei ollut, kun ruuat otettiin ravintolasta) oli 1700l. kartano (ei mikään suuri kuitenkaan) n. 40km päässä Helsingistä. Vieraita kutsuimme vajaa 60, joista n. 45 pääsi osallistumaan, näistä 5 oli lapsia (4-9v, anoppi teki lapsille puuhapussit, jokaiselle oman ja lapset lähtivät mummojen kanssa hieman aiemmin pois juhlista). Itsetehdyt kutsukortit kustansivat n. 30e postimerkkien ja kuorten kera. Pöytäliinat, servetit, kynttilät sun muut sai ravintolan/juhlapaikan kautta (sain itse toki valita kaikki värit ja muut). Ruoka oli noutopöydästä, pääruokana valkoviinilohta (muutenkin kala-kasvispainotteinen, useampi salaatti ja antipastotyyppistä jne). Kakku kuului ruokien kanssa samaan hintaan (lumikuningatarkakku eli vadelmamoussea valkosuklaakuoressa 😉 Alkoholia tarjottiin alkumalja+2 kaatoa/hlö ruuan kanssa, muut juomat sai ostaa ravintolasta kukin itse. Todellisuudessa kaadot jakautuivat niin, että osa ei juonut ollenkaan ja luovutti kaatonsa niille, ketkä halusivat enemmän jne (toimi hyvin, kukaan ei kitissyt eikä itsestänikään tuntunut tyhmältä maksaa omaa viinilasillistani myöhemmin illalla, toki hääparin juomat olisi laitettu myös suoraan laskulle haluttaessa). Vihkijänä toimi Hyvinkään maistraatin henkikirjoittaja, joka kustansi n. 200e  (lauantaisin ja virka-ajan ulkopuolella peritään maksu+kilometrikorvaus). Hääpuvun (n. 300e + n. 20e kengät) hain Tallinnasta (virolaista käsityötä, ei made in China), ja myin puvun n. 2/3 hinnalla häiden jälkeen. Kimppuna oli suuri orkidean ”oksa”, joka toimi myös oman pöytämme koristeena (hinta taisi olla n. 20e), muuten pöydissä koristeena oli pieniä vaaleanpunaisia marjannäköisiä (marjakuisma?) terttuja (hintaa en muista, mutta eivät olleet kalliita). Hotelliyö tavallisessa hotellihuoneessa n. 90e (anoppi maksoi 😉 ja saatiin vielä runsas aamiainen huoneeseen, kun alunperin antoivat väärän huoneen heh). Mies käytti omaa mustaa pukuaan, jonka alle vuokrattii plastron ja liivi (kustannus n. 40e). Valokuvaajana toimi ystäväni, joka antoi kuvauksen häälahjaksi. Kiitos-kortteina lähetimme tavallisen valokuvan. Hääautoa ei ollut, koska vihkiminen ja juhla samassa paikassa. Muita kustannuksia ei tainnut tulla.. Häämatka Thaimaahan maksoi äkkilähtönä n. 850e/hlö, mutta lahjarahoja (kielloista huolimatta!) tuli sen verran, että matka kuittaantui niillä. Siinä taisi olla kaikki (anteeksi, pitkä teksti tuli 🙂

 2. Kanelibasilika

  Ainiin ja tähän yllä mainittuun lystiin kuului myös rantasaunan vuokra illalla sekä saunajuomat saunalla.

 3. Harriet

  Meillä oli häät joulukuussa. Me päätimme pitää ne Helsingin ydinkeskustan näköalaravintolassa, kun alle 20 hlö:n hääjuhlan järjestäminen perinteisellä tavalla olisi tullut maksamaan ja työllistämään meitä niin paljon ravintolaa enemmän.

  Puvusta olisin voinut maksaa 800-1000€. Mutta minulle kävi mäihä ja löysin täydellisen iltapuku-tyylisen hääpukuni hintaan 500€ (korjausten kanssa). Se oli varmaan sen morsiusliikkeen edullisin puku. Tarjolla oli myös upeita prinsessapukuja 2000€ asti.

  Jälkeenpäin ajatellen tuo 800-1000€ on ihan järkevä hinta sijoittaa pukuun, jos etsii ihan perinteistä morsiuspukua eikä jotain tiettyä laatua. Puvun lisäksi pitää tietenkin hankkia laukku, kengät, sukat, alusvaatteet (tarvittaessa korsetti), korut. Näihin saa helposti uppoamaan 300-400€.

 4. Emmi Nuorgam

  Kiitos Kanelibasilika ja Harriet!

  Hääpukuun liittyvä ongelmani liittyy lähinnä alle puoli vuotta ennen häitä syntyvään lapseen. Vaikka onnistuisinkin pääsemään kaikista raskauskiloista eroon ennen häitä (nyt, viikolla 30 niitä tullut onneksi vain kaksi), niin todennäköisesti hääpuvun pitäisi mahdollistaa imettäminen/maidon pumppaaminen. Lisäksi haluaisin kevyen, pitsisen puvun, jollaisia ei minun koossani ole kaupoista löytynyt valmiina. Löysinkin ompelijan, joka tekisi minulle puvun kaikkine erikoistarpeineen, mutta hinta-arvioksi hän antoi 1400-1500€. Alunperin olin budjetoinut pukuun 1000€, joka sekin tuntui jo vähän liioittelulta. Nyt siis pohdinkin, onko 1500€ yhden päivän puvusta auttamattomasti liikaa? Tai tiedän että se on, mutta toisaalta, olen menossa naimisiin vain kerran ja olisi kamalaa, jos en tuntisi oloani kotoisaksi ja kauniiksi omissa häissäni. Yritän tässä siis epätoivon vimmalla päättää, että kumpi on tärkeämpää: talous vai tunne?

  Kanelibasilika, teillä on kyllä käynyt suunnaton tuuri ruon hääpaikan suhteen! Me ”joudumme” (ehkä kuitenkin saamme) valita cateringin ihan mistä haluamme, mutta se tarkoittaa sitä, että astioista, tarjoilijoista, somisteista ym. tulee sitten erikseen kuluja, mikäli cateringimme tuottaja ei pysty näitä tarjoamaan. Tässäkin tälläinen typerä valintatilanne: mennäänkö ruuan laatu vai raha edellä. Sikäli kun itseäni ja sulhoa lainkaan tunnen, niin todennäköisesti laatu.. 🙂

 5. Kanelibasilika

  Meillä kävi tuuri myös sen suhteen, että paikan ravintola on todella hyvä (sen tiesimmekin etukäteen) ja menun saimme muokata täysin omanlaiseksemme (ehdotelmat olivat toki apuna). Ravintolan kautta ruoka myös tuli jopa hieman halvemmaksi kuin pitopalvelusta sama setti. Ainut, mistä piti tinkiä paikan vuoksi oli juomapuoli. Mutta en olisi kyllä ihan open baria halunnut häihin muutenkaan 🙂 ..en tiedä, missä päin majailet, mutta kannattaa vilkaista tämä liike Pärl Bridal house , kokoja on reilusti ja useissa malleissa nyöritys nappien sijaan.  Sivut saa klikattua myös englanniksi.

 6. Emmi Nuorgam

  Hei kiitos paljon linkistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *