Töölön Bar Teos

Tänään aamulla kärsin jonkinasteisesta myötätuntokrapulasta. Juhliminen SEKÄ perjantaina ETTÄ lauantaina on järjettömän rankkaa. Perjantaina syötiin blinejä Tampereella ja lauantaina juhlittiin ihanaa 20-jotakin ystävääni Helsingissä. Seuraava kalenterimerkintä on onneks vasta keskiviikolle, että ehdin palautua tässä välissä..

Syntymäpäiväkekkerit alkoivat Runeberginkadulla sijaitsevasta Bar Teoksesta, jossa oikeastaan kukaan tuttuni ei koskaan ollut käynyt. Etukäteisodotuksia siis ei ollut, jos ylläolevan kaltaisia aiempia kokemuksia ja mielikuvia tapasbaarista ei lasketa.

Bar Teos on ätmökseltään paljon ulkoasuaan viihtyisämpi ja ilmeisen suosittu, sillä ravintola oli kuudesta eteenpäin koko ajan täynnä. Valaistus oli niin hämärä, ettei mun surkeista iPhone-kuvista saa mitään selvää, mutta toisaalta, eipä ruokakaan mitään visuaalista jättipottia räjäyttänyt.

Tilasimme kaikille pienen hässäkän jälkeen tapas-menut. Ravintolassa oli myös kaksi muuta suurempaa ryhmää, joka ilmeisesti sekoitti henkilökunnan pasmat niin, että palvelu oli aikamoista säntäilyä sinne ja tänne. Autenttista espanjalaistunnelmaa toivat espanjalaiset tarjoilijat, jotka kuuntelivat tilaukset vähän sinnepäin ja esimerkiksi vasta kolmannella kerralla non-alcoholic ciderini meni oikein. Myös muutama kasvisruokavalio ja minun menuni ilman munakasta aiheuttivat hämmennystä. Loppujen viimeksi kaikki kuitenkin taisivat saada suunnilleen oikeat juomat ja ruuat.

Tapasmenu osoittautuikin lautaseksi, jolle oli koottu sekä kylmät että lämpimät tapakset yhdessä. Tapakset olivat ihan mukiinmeneviä, mutta itse olisin kaivannut lautaselle vaikka manchegoa vuohenjuuston ja mozzarellan sijaan. Paahdettujen perunoiden kera tarjoiltiin löysää Hesburgerin valkosipulisalaatinkastiketta muistuttavaa kastiketta aiolin sijaan, lihapullasta puuttui tomaattikastike ja paahdetut kasvikseni oli vedetty tunnistamattomaksi mössöksi. Väitän, että hetken Espanjassa asuneena ja siellä lukuisia kertoja vierailleena minulla on jonkin sorttimentin käsitys siitä, millaisia tapakset siellä ovat, eivätkä Teoksen tarjoilut valitettavasti ihan kohdanneet tämän kanssa. Esimerkiksi Tampereella sijaitsevan Saludin ja Inez Tapas Bar & Siderian tapakset pesevät Teoksen tapakset aivan 6-0.

Ymmärrän kuitenkin ravintolan viehätyksen: tapakset yksittäin tilattuna maksavat alle 3€, halvempi tapas-menu kustantaa n. 15€ ja talon viinipullo 13€. Meidän kaikkien laskut pyörivät noin 30 eurossa huolimatta siitä, että tyhjiä sangriakannuja ja viinipulloja löytyi ruokailun päätteeksi pöydästä useampiakin. Kaikenkaikkiaan siis ilta Teoksen tapaksilla tuli noin puolet halvemmaksi, kuin mainitsemissani tamperelaispaikoissa on tapana ja siihen nähden ravintolan antimetkin tuntuvat varsin kohtuullisilta. Ei siis ehkä sitä autenttisinta Espanjaa, mutta ihan kelpo vaihtoehto, jos tärkeintä on hyvä seura, halpa viini ja tapakset siinä sivussa.

Kuvituskuva täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *