Palautetta Lilylle

Nyt kun blogini on asustellut monen WordPress-vuoden jälkeen noin kuukauden Lilyssä, ajattelin listata ylös muutamia juttuja, joita Lilyn käytettävyydestä on tullut mieleeni. Jos teillä muilla on tähän liittyviä asioita, joita olette pohtineet/ihmetelleet, niin kirjoittakaa kommenteihin. Laitetaan kehitysehdotuksia sitten vaikka kootusti ihan toimitukselle saakka. 

1. Ihan ensimmäinen asia koskee iPad tai iPhone -käyttäjiä. Lilyllä on olemassa mobiiliapp, mutta se ei oikeastaan tuo kirjautuneille käyttäjille mitään lisäarvoa. Eli mobiiliappiin ei voi kirjautua ja tsekata uusia ilmoituksiaan tai helposti julkaista materiaalia omalla palstallaan. Mobiiliappilla voi selata uusia juttuja kategorioittain, mutta käytännössä sovellus on ainakin minulla jäänyt käyttämättä – mieluummin selaan Lilya selaimen kautta.

2. IPadilla tai iPhonella pystyy lisäämään palstalleen vain juttuja, jotka eivät sisällä kuvia, videoita tai linkkejä. Näin ainakin Safarilla, OperaMinillä ja Chromella, muita selaimia en iPadiini ole ladannut. Tekstieditorikin toimii vähän kökösti, eli ”helpointa” on ottaa editori kokonaan pois käytöstä ja lisätä juttuun tekstiä ilman mitään muotoiluja.  Tämä ainakin itselläni hidastaa tahtia, jolla juttuja palstalleni ilmestyy – usein olisi kiva lisätä vaan yksittäinen Instagram-kuva kauniista aamuauringosta, mutta kun kuvan joutuu ensin siirtämään tietokoneelle, on jo melkein sama kaivaa järkkäri ja tietokone esiin, ottaa kuva, siirtää koneelle, käsitellä ja postata – ja no, pointti ehkä tuli jo selväksi.

3. Sivupalkin asetuksissa täytyy erikseen valita, mitä blogeja ”seuraamani palstat” -linkin alta löytyy. Olisi kätevää, jos siellä olisi vaihtoehtona ”kaikki” sen sijaan, että säännöllisin väliajoin uudet blogit pitää käydä ruksaamassa seurattujen listalle. Jos taas jostain syystä ei halua kaikkia blogeja näkyvän listauksessa, voisi tietysti ruksata näkyviin vain haluamansa blogit. 

4. Palstan seuraamistoiminto on kätevä, kun aktiivisesti käy Lilyssä. Voisiko satunnaisia kävijöitä saada koukkuun vaikka sähköposti-ilmoituksella siitä, että palstalla X on uusi kirjoitus? Eli että ilmoitukset saisi tilattua myös (tai joko) sähköpostiin tuon oman ilmoitussivun lisäksi. Tiedetään, RSS-feedit on olemassa, mutta yritäpä selittää ne ystäville tai sukulaisille, jotka eivät ole ihan niin sinut tietotekniikan kanssa..

Hmmm. Jokin viideskin kyllä oli, mutta nyt en muista sitä hyvällä tahdollakaan..

Millaisia juttuja teille on tullut mieleen joko Lilyyn kirjoittamisesta tai juttujen lukemisesta?

14 comments

 1. Marsu

  Samaa mieltä kaikista! Lisäksi tykkäisin että kommenteissa olisi upvote (’samaa mieltä’) -funktio, niin ei menisi niin vänkäämiseksi. Hyvät kommentit erottuisivat.

 2. Mari-täti (Ei varmistettu)

  Emmi, lataapa storesta selain nimeltään Puffin (jos ei jo tuttu). En tiedä onko se ratkaisu tohon sun ym ongelmaan kuvien kans, mutta tukee mm Flashiä. En täysin ihastunut, eli en käyttäisi oletusselaimena Padillä, mutta toimii tarvittaessa jos vastaan tulee yksittäinen juttu mikä vaatii flashia. Free versiolla pääset kokeileen 14pv.

 3. Emmi Nuorgam

  Valitettavasti toi Puffin ei tuo ratkaisua tähän ongelmaan, tekstieditori toimii sillä, jos mahdollista, vielä huonommin. Mutta tartteepa testata jos tulee joku flash-ongelma!

 4. kultahillokala

  Marsun kanssa sama linja..tai niinku ns ”tykkäysnappi” kommentteihin!

 5. Silkkitassu

  Pystyn samsungilla lisäämään kuvia juttuihini ainakin firefoxin selaimella mutta sitten tekstin lisääminen on hankalaa. Välillä myös kuvien koon muokkaaminen ei onnistu kulmasta pienentämällä enkä tiedä syytä (tämä tapahtuu myös normitietokoneella).

 6. Eerika

  Voisin lisätä listaan, että olisi loistavaa kun olisi erikseen ”ilmoitukset omille palstoille” ja ”ilmoitukset seuraamillesi palstoille” ihan jo tuossa etusivulla. Silloin tietäisi onko siellä nyt viisimiljoonaa kommenttia mun blogiin vai triljoonia kirjoituksia muiden blogeissa ja suoraan että montako miljoonaa kummassakin on. Samoin kun ilmoitusten kautta klikkailee seuraamaansa blogiin lukemaan ja backilla takaisin, hyppääkin aina ensimmäiselle välilehdelle eli omiin ilmoituksiinsa. Sitten pitääkin klikata seuraamieni palstojen välilehdelle ja vasta sitten seuraavaan kivaan kirjoitukseen. Ja näin edelleen kunnes ei enää jaksa. 

  iPhonella olen tyytynyt vain lukemaan muiden kirjoituksia ja kommentteja sekä joskus kommentoimaan.. selaimen kautta tottakai. Mulla on periaate etten maksa sovelluksistani senttiäkään eikä se lipsu tälläkään kohdin 🙂

 7. Eerika

  Niin ja toi sydän kommentteihinkin olisi ihana! Ja kommentin muokkaus extraa. Nimim. kumpa voisin korjata parit kirjoitusvirheet..

 8. Nonariina

  Loistavaa! Samat kommentit täältä : ).

 9. Emmi Nuorgam

  Kiitos! Mä laitan nämä eteenpäin, pidetään peukkuja, että jotain uudistuksia tulisi. 🙂

 10. sanumaria

  Voisin lisätä listaan senkin, että kun palstoja alkaa olla jo todella paljon, niin etusivu ei enää toimi. Ei enää löydä uusia palstoja luettavaksi kun etusivu ja toinen sivu on kärjistetysti kaikki vauvani-konttasi-tänään-uutisia. Olisi kiva jos etusivu olisi tiiviimpi ja olisi helpommin järjestettävissä ja tilattavissa mitä ei halua nähdä etusivullaan.

 11. Emmi Nuorgam

  Joo samaa mieltä. Ja vaikka munkin aiheet nyt välillä liittyy tulevaan beibiin, niin myös mua rassaa vähän toi sama. Myös pikkulikkojen ”muoti” ja ”kauneus” -blogit, joiden tekstejä elävöitetään sydämillä ja huutomerkeillä, käy aika paljon hermon päälle. Niitä yläreunan kategorioita en oikein oo koskaan oppinut käyttään. Lissee valinnanvapautta ja interaktiivisuutta sanon minä!

 12. sanumaria

  Näitäkin on näitä vauvablogeja, joita luen ihan mieluusti, mutta sitten taas on niitä joita en lue. Niin olisi kiva jos tuo vähän tyrkyttäis niitä mun seuraamia palstoja jo etusivulla ja sitten sellasia suosituksia saisi. En määkään osaa käyttää noita yläreunan kategorioita, varsinki ku ottaa huomioon että kategorisoin omat jorinani ihan miten sattuu 😀

 13. Toimitus

  Kiitos Emmi ja kaikki kommentoijat, ihan loistavia ajatuksia! Esimerkiksi sujuva postaaminen padilla, blogien löytäminen helpommin ja yksittäisistä kommenteista tykkääminen ovat asioita, jotka ovat olleet myös toimituksen toivelistalla tovin. Näitä saa kertoa toimitukselle milloin tahansa lisää; kaikki käyttäjien kehitysehdotukset luetaan ja otetaan huomioon niin hyvin kuin mahdollista.

  Pienenä juonipaljastuksena kerrottakoon, että jotain uutta saattaa olla kevään aikana tulossa. T. Lilyn toimituspäällikkö Kati

 14. Emmi Nuorgam

  Hienoa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *