Kanankoivet uunissa

Viikonloppuna on aikaa tehdä ruokia, joiden kypsyminen uunissa kestää pidempään kuin vartin. Etsin yksi päivä Jamie Oliverin uunilohi-rapu-pekoni-hässäkän reseptiä, mutta ilmeisesti niitä ”30 minutes mealin” reseptejä ei löydy ainakaan kokonaisuudessaan netistä, eli pitäkööt Jamie hässäkkänsä. Sen sijaan sovelsin uunissa kanaa, pekonia ja sieniä. Toimii kuin tauti!

KANANKOIVET UUNISSA

3 koipea
1/2 paketti pekonia
rasia kirsikkatomaatteja
rasia herkkusieniä
1 lime
3 salottisipulia
3-4 valkosipulin kynttä
oliivi- ja chiliöljyä
kuivattuja chilejä
suolaa & pippuria
tuoreita ja kuivattuja yrttejä
(savustettua paprikajauhetta)

Kanat, höysteet ja mausteet olivat uunissa vähän vajaat pari tuntia, niin että kana on kypsää, pekoni paistunut kanan pinnalle ihanan rapeaksi ja mausteet ja vihannekset muodostaneet vuoan pohjalle herkullisen liemen, josta voi tehdä kastikkeen tai käyttää sellaisenaan vaikka yrttiriisin kostukkeena.

2 comments

  1. nansk

    Herranen aika että näyttää herkulliselta. Tätä on kyllä kokeiltava joskus, vau! (:

  2. Emmi Nuorgam

    Ennen uunia.. 😉 Uunin jälkeen se ei kyllä näytä kovin mairittelevalta, mutta maistuu sitäkin paremmalta! Kannattaa kokeilla. Ja oikeastaan vuokaanhan voi laittaa ihan mitä haluaa ja sattuu olemaan, kunhan arvioi että maut olisi jotenkin tasapainossa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *