Matalapainetta

Ikään kuin viime viikolla konkretisoitunut talouskatastrofi ei olisi ollut riittävästi, paljastui maanantaina postista lisää yllättäviä laskuja. Viime päivät on siis kuluneet tuijottaen väliin toimeentulotuen ehtoja (turha toivo, kun äitiysrahakausi virallisesti alkaa ensi viikolla), väliin verkkopankin erääntyviä maksuja (kuinka moni palkansaaja maksaa itselleen eläkettä satoja euroja kuussa?) ja väliin takapihan lumikasaa (kahden kuukauden aikana olen päättänyt, että seuraavassa kodissa on kunnon näköala).

Entä jos myydään tää asunto ja muutetaan vuokralle? Paljonko häät on tähän mennessä maksanut, mitä jos siirrettäis niitä (taas)? Koska ne vaunut on ihan viimeistään pakko maksaa? No entä jos asuntolainasta maksaiskin vaan korkoja? No mitä jos lopettais rahastosäästämisen nyt hetkeks aikaa?

Jne. jne. Sanomattakin lienee selvä, että asunnon myyminen muutaman kuukauden talouskriisin vuoksi olisi pelkästään tyhmää. Mutta entä jos..

Raha-asioista huolehtiminen vie energian ja aiheuttaa päänsärkyä. Päänsärky aiheuttaa pahoivointia. Pahoivoinnin vuoksi en pysty nukkumaan. Kun en pysty nukkumaan, on aikaa huolehtia raha-asioita. Can you see a pattern here?

Palaan ruokahaasteeseen sitten joskus, kun siihen on energiaa. Nyt ei ole.

 

2 comments

  1. Kiiki (Ei varmistettu)

    Meinasin just eilen kirjoittaa ihan samanlaisen kirjotuksen. Ja syystä että ihan samat asiat ja kaavat ahdistaa edelleen taidan tehdä sen tänään….
    Voimia teille <3 ja tottakai pidätte häät! Budjetista voi ainakin yhtä osaa viivästyttää, joten älä siitä ainakaan huoli (vaikka se taitaa olla pienin huoli)…

  2. Mari-täti (Ei varmistettu)

    Lyhennysvapaa on hyvä tapa helpottaa tilapäistä finanssikriisiä. Eli ei kun marssitte pankkiin <3 Nimim. Puolen vuoden lyhennysvapaalla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *