Markiisitar, Kirppis&Café

Pirkkalaan avattiin eilen uusi kirpputori, jonka yhteydessä oleva kahvila on ystäväni Sylvesterin käsialaa. Unohtakaa muovituolit ja ruisreissarit munalla ja anjoviksella – täällä nautitaan erikoiskahveja käsintehtyjen suklaakonvehtien, kakkujen tai vaikka suolaisten quichejen kera!

Tutustuin Sylvesteriin viime kesänä Arvostele Mun Illallinen Suomessa -ohjelman kuvauksissa ja hän on yksi mielikuvituksellisimmista ja omistautuvimmista ihmisistä, joita tunnen. Tämä näkyy myös kirpputorilla – on vanhoista sälekaihtimista rakennettu koristetakka, kanaverkosta valmistettu ilmoitustaulu, leipälauta, josta roikkuu kristallikruunuja, salonkivaunuksi sisustettu kahvila..

Kahvilassa ei ole yhtään ns. listatuotetta, vaikka toki kahveja ja teetä saa päivittäin nauttia ruusukupeista. Valikoimiin kuuluu erikoiskahveja, kakkuja, suolaisia leivoksia, karamelleja, pullia, leipiä – siis sitä, millä tuulella kokki on aamulla ollut. Valikoima muotoutuu kausituotteiden ja tarjonnan mukaan. Tänään kun poikkesin kahvilla, oli Sylvester ottanut juuri lämpimät ruisleivät leivinuunista. Kyllä, mitäpä olisi kahvila ilman omaa leivinuunia?

Kirppisvalikoimissa on perinteisten vaatteiden ja lelujen lisäksi pientuottajien omia tuotteita, sillä Markiisittaresta on mahdollista vuokrata pidemmäksi aikaa joko loossi tai jopa myyntihuone. He myös ostavat kuolin- ja konkurssipesiä myyntiin. Kuulinpa huhuja Markiisittareen tiensä löytäneestä antiikkikauppiaastakin..

Itse ostin kirpparilta eilen muutamia todella hyväkuntoisia lastenvaatteita. Yllä olevia suola- ja pippurisirottimia olen hypistellyt jo kahtena päivänä. En siksi, että tarvitsisin moisia, vaan koska ne ovat niin superkauniit.

Markiisitar sijaitsee Pirkkalassa Turkkiradan teollisuusalueella ja paikalle pääsee oman auton lisäksi Paunun linja-autoilla. Nettisivuja, pöytävuokria jne. pääsee tarkastelemaan osoitteessa www.markiisitar.fi.

Niin ja sitä Arvostele mun illallista ja minun ja Sylvesterin veristä illallistaistoa pääsette seuraamaan tulevana syksynä. Odotettavissa kuumia suudelmia, notkuvia illallispöytiä, taivaantuuliin huvenneita viinitonkkia ja p a l j o n julkaisukelvotonta materiaalia. Terkkuja myös Tomi ja Merja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *