Joo kato sä et ole oikein kohderyhmää

Sillä hetkellä kun pissasin tikkuun pari plussaa, lakkasin olemasta kohderyhmää. Aiemmin oli helppo hihitellä raskaana oleville naisille. Tiedättehän, niille, jotka omasta halustaan muuttuivat rasvatukkaisiksi jättiläisiksi ja verhosivat läskinsä Anttilan alerekin tunikoihin. Aiemmin oli helppo ajatella naisten olevan vain laiskoja ja kuitata homssuinen olemus ironisella ja hehe hauskalla ”no se vaan valmistautuu pusertaan aivonsa ulos” -tyyppisellä lausahduksella.

Oma vartaloni alkoi raskauden myötä muuttua jo parin kuukauden jälkeen. Ravintoloissa juoksemisen lopettaminen tiputti alkuraskaudesta lähes 7kg, mutta silti vatsa kasvoi ja lantio alkoi levetä. Elokuussa (about ekan neljänneksen jälkeen) aloitin pilateksen ja mummojumpan ja ensikosketukseni äitiysvaatteisiin oli jumppahousujen etsiminen. Koska en ollut ravintolaharrastuksen lopettamisen johdosta säästöön jääneiden rahojen takia köyhä enkä kipeä, olisin ollut valmis maksamaan housuista jopa sata euroa. Kolusin henkkamaukat, lindexit, sokokset, intersportit ja stokkat. Yhdenkään liikkeen valikoimiin ei kuuluneet raskausajan sweatpantsit.

Tuorein kuva otettu helmikuun alussa

Intersportissa ystävällinen myyjä selitti kuin lapselle, että ”valitettavasti raskaana olevat naiset ei ole meidän kohderyhmää”. Samoin kävi Tampereen keskustan suurimmassa Henkkamaukassa, jossa on sentään äitiysvaateosasto. ”Joo kato ei meillä ole oikein tilaa sellaisille..” Ja sama laulu kun etsin syystakkia, talvitakkia, pikkujoulumekkoa.. Kyykittyäni Lindexin äitiyssukkahousuja hyllyn alimmalta tasolta mainitsin asiasta myyjälle.

”Noi mamasukkahousut kannattais muuten nostaa vähän ylemmäs, kun tuolta alahyllyltä on vähän vaikea saada niitä tän mahan kanssa.”

”No joo.. Ollaan me sitä mietitty, mutta sit toisaalta teitä on niin paljon vähemmän, et ei sitten olla saatu vielä aikaiseks.”

Jos Lindexin lastenvaatteiden kuosit ei olisi huomattavasti miellyttävämpiä kun kaikkien muiden rättikauppojen, en enää asioisi siellä.

Nyt käyttämäni vaatteet ovat joko Halpa-hallin miesten osastolta ostettuja tai amerikkalaisista verkkokaupoista tilattuja. Muutamat paksummat legginssit ja sukkahousut on ollut pakko ostaa kalliista erikoisliikkeestä, jolloin kassakoneeseen on kilahtanut täysin absurdeja satoja euroja.

Aihe nousi ajankohtaiseksi taas kun etsin viikonloppuna sopivia rintaliivejä. (Tiedetään, niitä ei kannattaisi ostaa ennen kuin maito on noussut, mutta minkäs teet kun vanhat liivit jäävät pieneksi.)

Suuntasin jälleen kerran henkkamaukka-lindex-kappahl-kierrokselle, joista en ole liivejä ostanut sen jälkeen kun täytin 14. Voiko nyt imetysliiveissä olla eroja, ajattelin. Varsinaista vastausta en saanut, sillä kaikkien näiden imetysliivit olivat auttamatta liian pieniä (A-D/E). Olen käsittänyt, että keskimäärin kuppikoko kasvaa imettäessä 1-3 kuppikokoa, eli kenelle nuo liivit on tehty? Varmuudella voin sanoa, ettei ainakaan minulle, ja joutunen taas tilaamaan liivejä nettikaupoista. Vinkkejä hyvistä merkeistä otetaan vastaan.

Mikä tässä nyt siis eniten kyrpii?

Vaikea valita. On raivostuttavaa, ettei Suomessa ole kunnollisia äitiysvaatevalikoimia järkevään hintaan. Kenellä on rahaa tai pokkaa maksaa puseroista 50€, kun sen käyttökausi jää maksimissaankin noin puoleen vuoteen? Ehkä kuitenkin vielä enemmän ottaa aivoon, että raskauteni myötä lakkasin olemasta kohderyhmää. Tahtomattani minut sullottiin lokeroon, jossa ulkonäkö tai pukeutuminen eivät kiinnosta. Tahtomattani minut niputetaan yhteen kaikkien muiden odottavien äitien kanssa. Tahtomattani minut ja muut raskaana olevat naiset kuitataan sillä ironisella heitolla.

Tahtomattani olen se puklun ja vauvanpaskan tuoksuinen homogeeninen äiti miehen verkkareissa.

49 comments

 1. phocahispida

  Mun täytyy sanoa, että löysin muutamia tosi kivoja raskausvaatteita, käytin paljon omia enkä voinut käyttää miehen vaatteita, kun se on miesten kokoa S ja olen itse naisten kokoa M/L.

  Ja rintaliivit olivat ennen raskautta 85D, raskauden loppupuolella ja imetyksen alussa 85DD ja nyt olen palannut normaaliin kokoon. Eli mulla tuo kuppikoko ei hirveesti kasvanut. Saattoi johtua ennenstään ei ihan minipienistä tisseistä.

 2. HelloAochi

  Itse tilasin nämä timarcosta, mustana. Olivat niin mukavat, etä käytän niitä edelleen, vaikka harvemmin enää julkisesti imetän:

  imetys5.jpg

 3. HelloAochi

  Äh, mä oon suunnitellu tosi pitkään imetysvaatepostauksen tekemistä. Pitäisiköhän nyt vihdoin jaksaa, kun te kaikki alatte poksahdella. Siitä voisi olla teille hyötyä.

 4. Emmi Nuorgam

  Tee ihmeessä! Mua siis rassaa eniten, kun ennen raskautta luottovaatteet oli trikoo/neulemekko ja sukkahousut. En tykkää käyttää värikkäitä vaatteita kun kesällä, mutta kaikki raskausvaatteet tuntui olevan beigejä, vaaleanpunaisia tai vaaleansinisiä. Musta ilmeisesti on liian synkkää tässä siunatussa tilassa olevalle. Muutaman kerran pyörin niillä xl-osastoilla, mutta koon suuretessa vaate tietysti suureni joka puolelta, enkä sitten taas halunnut muuten näyttää valaalta. Kun on normaalistikin vaatekokoa L ja käyttänyt aina tosi istuvia vaatteita, ei toi omien vaatteiden käyttäminen oo oikein ollut vaihtoehto. Mutta kohtahan tää loppuu! Huh. 🙂

 5. kuunsillantyttö

  siis niillä, ei iillä 🙂

 6. Amma

  Joo mulla on kans tuo imetys- ja myös raskausvaatejuttu ollut harkinnassa, mutta kun sitä varten pitäis kuvata noi omat vaatteet ja huh, kuka nyt sellasta jaksaa 😀

  Itsehän siis kirosin myös alimpaan helvettiin nuo raskausvaatteet (mallit ja värit) ja käytin omia trikoisia ja neuleisia vaatteitani. Onneksi olin loppuvalasvaiheessa kesällä, joten saman topin ja sortsien käyttö oli ihan ok, ne kun kuivu aamuksi kun illalla huuhtas enimmät hiet pois. Mun viime kesän äitiysmuotia löytyy mm. täältä Toim. huom. sama tuubitoppi on myös imetyspuuhissa äärimmäisen kätevä. Viileämmillä keleillä neuletakki päälle (vyöllä kii, ei napeilla) ja avot. Oli mulla kahdet äitiyshousut, semmoset hooetämmän.

  Alusvaatteet joudun hakemaan muutenkin Changelta, joten siinä ei tullut poikkeusta. Paitsi yhdet imetysliivit ostin kyllä jostain toisesta äitiysvaate/lasten merkkivaatekaupasta, jonka nimeä en kyllä kuolemaksenikaan muista.

 7. Papris

  Ihana masu!

  Ite oon kans joutunut tyytymään toppi + kauluspaita/ruutupaita/neule -yhdistelmään, kun kaikki kohtuuhintaset äitiysvaatteet on vaan ihan supertylsiä tai rumia. Sorruinpa kerran ostamaan kalliin mamaliciousin äitiystrikoopaidan, jonka tietysti sotkin mustikalla heti seuraavana aamuna. Kauheen kätevää kun kaikki ruuat tippuu nykyään mahalle niin pysyy lattiat puhtaina! 😀

  Vähän jännittää myös tuo imetysliivien metsästys kun kuppikoko on se D.. vähän jännittää tää rintavarustus muutenkin kun tuntuu että jokapaikka venyy ja paukkuu. En välttämättä ois toivonut riipputissejä vielä 23-vuotiaana.

 8. Jamuli (Ei varmistettu)

  Bebesillä on kivoja äitiysvaatteita ja parhaat imetysliivit! Hintavia, mutta liiveihin ainakin itse halus panostaa ku niitä piti kokoajan ja piti siten pestä paljon 🙂 onnea etsintään!

 9. Kiiki (Ei varmistettu)

  Hehe mä ostan välillä henkkamaukan äitiysosastolta vaatteita, mut se johtunee siitä, että näytän päivittäin samalta kun sä kolmannella kuulla… + aika monta kiloa… Olipa syy sitten lihavuus tai odotus, esim. halpahallissa on huomattavan kivoja vaatteita ja lisäksi kotimaisia ja laadukkaita (esim. Finnvear)

 10. Ella F.

  Mä käytin paria Nanson mekkoa, muutamat InWearin vaatteet meni kans päälle koko raskauden ajan, piti vaan ostaa kokoa isompaa/valita väljempiä malleja. Benettonin mamavaatteet olivat ainoita, mistä kävi housut. Mulla ei oikein parien housujen lisäksi ollut kuin iso kasa mahasukkiksia äitiysvaatteina. 

  Se imetys olikin problemaattisempi. Boobin mekot maksaa hulluna, eikä ne mitään pesua kestä, kulahtivat täysin vaikka kuinka pesi ohjeen mukaan. Siinä sitten ajelin niitä nypynpoistajalla ja silitin loput. Mun tisseillä mitään normaalia muistuttavaakaan kauluspaitaa ei ole ikinä saanut kiinni kauniiisti, joten ne oli ihan poissa laskuista. Vähän ärsytti, että piti pärjätä parilla t-paidalla. Kun mulle valkeni, ettei se imetys ole parissa kuukaudessa ohi, ostin mm.YourFacelta vesiputouskaula-aukkoisen pitkän paidan. YourFacen vaatteet olivat muutenkin myös ihanan armollisia imetysturvotuksessa lymyilevälle ihmisraadolle. 

  Mutta hyvät imetysliivit ovat suoraan verrattavissa ihmisarvoon, etenkin jos on vähän enemmän rintavarustusta. Mulle ei löytynyt koko edes Bebesiltä (rinnanympärys pieni, kuppi G), joten mä tilasin itselleni täältä ja täältä. Etenkin tuo Figleavesin outlet-osasto on pelastanut mut. Vaikka kaikki ne imetysliivit on sellasia uniboob-efektin luojia. 

  Sulla on ihana masu!

 11. Mamma84 (Ei varmistettu)

  Itse en ole myöskään kovin pieni rintainen ihminen ja raskauden lopussa kolusin vaatekauppoja juurikin imetysliivejä etsien. Parhaimmat liivit löytyi Halpa-Hallista. Eivät välttämättä kauneimmat mahdolliset mutta olivat tosi mukavat päällä. Mukavuus oli minulle tärkeintä tuossa vaiheessa ja itse pidin liivejä lähes 24/7 koska muuten olisi ollu kaikki paikat maidossa 😀 Suosittelen siis menemään kurkkaan sieltä. Tsemppiä raskauden loppusuoralle! 🙂

 12. Ilonavierailija (Ei varmistettu)

  Hei meidän pitää mennä Kalevaan! Iso- ja pienitissiset on laulaneet, että sieltä löytyy kauppa, olikse nyt bella bambina, josta löytyy superhyvää asiakaspalvelua ja erittäin hyviä imetysliivejä.

 13. Katie

  Kas, juuri kirjoitin mammavaatejutun omalle palstalle!

  Mäkin olen ostanut Nanson mekkoja isommankokoisina raskautta varten. Ja hassua – me ollaan täällä päin taas valitettu, kun kaikki raskausvaatteet tuntuvat olevan mustia tai harmaita…

  Mulla on ilmeisesti maailman oudoin rintsikankoko ja/tai tissini eivät ole vielä kasvaneet imetyskokoon (missäköhän vaiheessa se tapahtuu, anyone?), mutta mun ongelma on juuri päinvastainen kuin näköjään teillä muilla: valtava alaympärys ja pieni kuppikoko. Kumma kyllä, omaan silmääni bosat näyttävät ihan sopusuhtaisilta, mutta vielä en ole löytänyt yhtään rintsikkakauppaa (netistä tai IRL), jossa myytäisiin lähellekään tämänkokoisia imetysliivejä… Eli vaikka tykkään pienistä tisuistani, toivottavasti ne vielä tästä kasvavat tai en tiedä mitä tehdä!

 14. Katie

  Ai niin muuten: ihanat mahakuvat, Emmi! Varsinkin noi sormet – vitsi kun olisin keksinyt saman idean omiin kuviini… 🙂 

 15. Emmi Nuorgam

  Ja vitsi kun me oltais muistettu ottaa kuva joka kuussa.. Nyt toi idea on vähän, noh, kökkö. 😀

 16. Liv

  Minä kuuluin niihin onnekkaisiin, jotka käytti läpi raskauden omia vaatteitaan, vatsan sf-mitta (vaimikäseoli) ei koskaan mennyt yli 30 jne. 

  MUTTA kävinhän mäkin toki katselemassa aina noi mammavaatteet läpi, vaan kun mitään järkevää tai mitenkään kivaa niistä ei koskaan löytynyt. Yhdet äitiysfarkut ostin uteliaisuudesta, kerran olivat päällä ja totesin ihan surkeiksi. Yhtiäkään imetysliivejä mulla ei ollut kun musta tavalliset kävi ihan kivasti,- mitä nyt pari kokoa isommat joutui ostaa.  Mut tosiaan, surkeet valikoimat Suomessa yhtään missään noissa äitiys- tai imetysvaatteissa, tai jos niitä onkin, ne on aivan hillittömän hintasia. 70€ imetysliivit tai 60€ farkut, joiden käyttöikä ei tosiaan ole kovin pitkä. Jessus. 

 17. HelloAochi

  Miten sä imetit ilman imetysliivejä/ -vaatteita? Mä käytin raskausaikana ihan vaan normaaleja vaatteittani, mutta imetys olisi ollut kurjaa jos olisi pitänyt joka kerta nostaa mekko korviin ja ottaa rintsikat pois – julkisesti!

 18. Liv

  Mä käytän arkipukeutumisessa paljon ihan perustoppeja (ei tankki, vaan niitä naruolkaimisia) ja paitsi et niissä on yleensä isohko kaula-aukko,  ne venyy ihan nätisti kaula-aukosta alas, sama rintsikoiden kanssa. Sopiva kangas antaa tilaa kiskoo niitä vaatteita kuin huvittaa (myös niin et muksusta oli hiton hauskaa julkisesti kiskoa ne topit ja rintsikat alas..). Musta tää oli toimiva ratkaisu ja mun tarvii myöntää, et oon aina vähän ihmetellyt, miks joku tuhlaisi imetysvaatteisiin/-liiveihin 😀 

 19. HelloAochi

  Aa ok, no mä en vois kuvitellakaan julkisesti käyttäväni nirunarutoppia, paitsi korkeintaan mökillä. Ja mun tavalliset rintsikat maksaa huomattavasti enemmän kuin imetysversiot, joten niitä en kyllä raaskisi viruttaa muodottomaksi.

 20. phocahispida

  Minullakin taitaa olla kahdet imetysliivit, joita käytän tosi harvoin ja kaksi H&M:n imetyspaitaa. Toista niistä taisin käyttää kuukausi sitten viimeksi.

  Pääsääntöisesti menen ja tulen toimeen omilla ”normaaleilla” vaatteilla sekä alustopilla.

  Alustoppi mahdollistaa yläosan nostamisen niin ettei mahamakkarat näy ja tarpeeksi pitkä toppi peittää mekoista tykkäävän ihmisen tapauksessa myös kriittisemmät alueet.

  Normirintsikoista olen vaan kääntänyt kuppia sivuun ja nostanut tissin esiin.

 21. HelloAochi

  Mä en kyllä vaan ymmärrä, miten tuo toimii esim bussissa?

 22. Emmi Nuorgam

  Bussissa? Miten mulle ei tulisi mieleenkään imettää bussissa? 😀 Mä en usko, että toi ”omien” tissiliivien käyttäminen toimis mullakaan, kun kupit on sen verran jämäkkää ainetta että tissit pysyy edes jossain kuosissa.

 23. HelloAochi

  Kyllä sä sit van kuule imetät kun Beibillä on nälkä, olit missä vaan 😀 ne ei odottele!

 24. Liv

  Topit on just jees, maailman iiseimpiä vaatteita yhdistää minkä tahansa kanssa 🙂 

  Mitä noihin rintsikoihin taas tulee, mä tosiaan käytän jotain henkkamaukan 15€ rintsikoita, et aivan sama vaikka venähtäisivätkin. Ja näin pienrintaisena niitä rintsikoita ei ihan hurjasti tarvii kyllä venytelläkään 🙂 

 25. HelloAochi

  Niin, mä vähän arvelinkin, että siitä on kyse. Mun rintsikat on kokoa 75DD tai joskus 80DD, ihan turha etsiä normikaupoista.

 26. Mamma84 (Ei varmistettu)

  Kyllä se vauva sen aikaa odottaa että pääset hieman rauhallisempaan paikkaan imetyspuuhiin kuin bussi 😀 Eikä se lapsi kuole jos hetken nälkäänsä huutaan, kyllä tähän maailmaan ääntä mahtuu 🙂 Itselleni ei tullut mieleen alkaa imettään kovinkaan yleisellä paikalla vaikka se onkin normaalia mutta ainahan siinä on sit joku joka hihittelee ohikulkiessaan ja se ei mielestäni ole kovin kivaa. Oma rauha ja suht. rauhallinen ympäristö vauvan syödessä olivat mulle melko tärkeitä, varsinkin alussa kun se imetys ei ihan aina mennyt niin kuin oppikirjoissa 😀 Ja ainahan sitä maitoo voi pumpata pulloon ja laittaa pullon lämpöpussiin jos vauvalla sattuu nälkä iskeen ”pahassa” paikassa 🙂

 27. HelloAochi

  No, jokainen tyylillään. Minä en TODELLAKAAN anna sen pennun nälkäänsä huutaa kahtakymmentä minuuttia. Se huuto on täydessä bussissa huomattavasti ärsyttävämpää, kuin se, että mä vedän tissin pöytään, varsinkin jos omaa imetysvaatteita, joista ei mitään huomaa.

 28. HelloAochi

  Eri juttu tietysti isompana, nykyään harvemmin imetän liikenteessä, mutta kun K oli alle puolivuotias (ja me harvemmin viihdyttiin silloin kotona) niin imetin silloin kun hänellä oli nälkä, varmaan paheksuttavimmissakin paikoissa kun bussi.

 29. phocahispida

  Minäkin olen imettänyt ihan missä tahansa, jos vauvalla on ollut nälkä.
  Uimarannalla, lähijunassa, kahvilassa, kirjastossa, partion hallituksen kokouksessa, partiotaitokisoissa tehtävärastilla keskellä metsää, kauppakeskuksessa.

  Eihän ensimmäisen puolen vuoden aikana voisi lähteä yhtään minnekään omaa pihaa kauemmas, jos ei voisi imettää julkisella paikalla. Onko se sitten tarkoitusenmukaista, että äidin pitää olla puoli vuotta vankina omassa kodissaan? Hei haloo! Mistäköhän johtuu, ettei Suomessa pahemmin täysimetellä. Voisiko olla tämä vinksahtanut suhtautuminen julki-imetykseen?

  Ja 10 kk imetyksen aikana olen käyttänyt imetyspaitoja ehkä 10 kertaa.

  Mulla on 80/85 D/DD liivit ja kyllä niistäkin on saanut tissit pihalle. Eikä mulla uimahalliotoksen perusteella ihan mitään maailman lerputtavimmat tissit ole kuitenkaan, josko ne ei mitään pinkeät animesilikonitkaan ole.

  Eli summa summarum:
  – Kaikki vauvat eivät ensinkään suostu juomaan tuttipullosta ikinä tai ainakaan aluksi.
  – Jos pitää täysimetystä tärkeänä eikä aio eristäytyä kotiinsa 6 kuukaudeksi, on parasta totutella ajatukseen julki-imetyksestä.
  – Imetysvaatteita on kiva olla, mutta ne eivät todellakaan ole pakollisia hankintoja.
  – Tavallisilla liiveilläkin pärjää, ainakin ilmeisesti D-koon tisseillä, kunhan ensimmäisten viikkojen turvotuksesta päästään

 30. HelloAochi

  Allekirjoitan kaiken yllä kirjoitetun! (K ei myöskään ole suostunut syömään pullosta kertaakaan – enkä kyllä sitä maitoa muutenkaan pulloon laittaisi, sehän on jo valmiiksi pakattu, haloo).

   

  Varmasti pärjää tavallisillakin, jos jaksaa. Kohdallani osoittauti helpommaksi ostaa 3 imetysmekkoa ja kahdet imetysliivit – ovat nätit, kivat päällä, eikä hintaakaan jää montaa euroa per käyttökerta, kun olen käyttänyt niitä joka päivä nyt jo yli vuoden ajan. Hyvin ovat pesua ja käyttöä muuten kestäneet, kyseiset kaksi Maitotyttö-mekkoa ja yksi Cecilija S.-merkkinen.

 31. Katie

  HelloAochi: Maitotyttö? Mulle ihan uusi merkki, mutta vau! Piti pistää heti kirjanmerkkeihin myöhemmin tutkailtavaksi. Olisi hauska tukea pieniä merkkejä, jos kerran tekevät hyvälaatuista kamaa.

 32. Katie

  Ai niin, HelloAochi: tee imetysvaatepostaus, juu! Mä tulen pääsiäisenä Suomeen ja voisin shopata imetysvaatteitakin. 🙂 Myös kaikki muut vinkit otetaan kiitollisena vastaan, ja kiitos jo mainituista merkeistä kaikille. Katsotaan mihin kokoon nää rinnat pysähtyy ja mitä voi sit ostaa…

 33. HelloAochi

  Kannattaa seurata sen blogia ja/tai Facebook sivua, ne yleensä menee kaupaksi sitä mukaan kun tulee myyntiin, eli niitä ei nettikaupasta yleensä saa muulloin. Eli maitotyttö ilmoittaa ’huomenna klo 13 tulee myyntiin punaisia tunikoita ja vihreitä mekkoja’ ja sit pitää olla melkein siihen aikaan koneella klikkaamassa, muuten ei ennätä.

 34. HelloAochi

  Ok, yritän tehdä jutun viimeistään viikonloppuna.

 35. Iksu

  Mä ostin kahdet imetysliivit Changeltä, maksoi ehkä  45e/kpl, ja olin todella tyytyväinen! Näyttivät myös ihan hyville (ottaen huomioon että ne on mamma-liivit). Otin ne käyttöön jo ennen synnytystä kun omat ei enää mahtuneet… Liikkeessä sai tosi hyvin opastusta oikeasta koosta, ja ostin mukaan lisäpalan, jolla liivit sopivat loppuraskauden turvonneeseen muumi-kroppaan. Turvotuksen pikkuhiljaa hävittyä otin jatkopalan pois ja liivit olivat taas ympärysmitaltaan sopivan kokoiset. Käytin noita liivejä koko ajan ekat puoli vuotta, ja sen jälkeen harvakseltaan. Nykyisin (lapsi 1v) menen jo ihan tavallisilla rintsikoilla vaikka imetän edelleen. Mäkin käytin paljon naruolkain-toppeja silloin kun imetystä oli miljoona kertaa päivässä, superhelppoa.

  Äitiysvaatteista ostin ainoastaa äitiysfarkut. Muuten menin ihan tavallisilla (venyvillä). Housuista suosittelen matala- ja joustavavyötäröisiä. Urheiluhousut sain lainaan kaverilta, ne olivat ihan tavalliset korkeavyötäröiset, joustavaa trikoota ja yhden koon liian isot. Sopivat hyvin ihan viimeisille viikoille asti. Paitoina käytin tosi paljon viiden euron trikoo-toppeja (ehkä yksi koko normaalia isompia) ja niiden kanssa villatakki (auki). Tosi monet vaatteet venyy yllättävän paljon ja helposti, kannattaa kokeilla! Ja osa palautuu myös pesun jälkeen ennalleen, eli on käytettävissä myös raskauden jälkeen 🙂

  Toki kropat on erimuotoisia, kaikki ei sovi kaikille. Ja vatsatkin kasvaa ihan erilailla!

 36. Vierailija (Ei varmistettu)

  Suosittelen sellaista sivustoa kuin nursingbra.co.uk. Postimaksut suomeen on vain yhden punnan. Itse pidän Bravado- merkkisistä liiveistä, ja erityisesti mallista body silk seamless.

 37. Torey

  Itse olen sen verran pieni, ja olin kesällä isommillani kun tyttö syntyi elokuussa, mutta pärjäsin H&M:n äitiyshousuilla, P.O.P.in farkuilla ja sit GinaTricotin pari kokoa liian isoilla hyvin venyvillä trikoopaidoilla. Ne meni tosissaan vatsan yli loppuun asti! Sitten on pari perus kesämekkoa jotka oli rintojen kohdalle asti tiukkoja ja siitä telttoja. Osa vaatteista käytössä yhä, kun olivat kerta ”tavis”puolelta. 

  Imetysliivejä ostin tasan yhdet ja niitä ei kauaa tarvittu. Parit kokoa isommat liivit tuli käyttöön. Maitoa ei tullut tytölle tarpeeksi, joten imetyspaikkojen ja -vaatteiden suhteen ei siis päätä tarvinnut koskaan vaivata. 

  Masusi on ihana!

 38. Torey

  Ja äitiys sukkiksia ja legginssejä tietty omistin. 

 39. louna

  siinä olisikin hyvä bisnesidea, äitiysvaateliike.

 40. Emmi Nuorgam

  No joo, meidän äiti (joka myös yritti etsiä mulle kivoja vaatteita joululahjaksi) on ihan vakuuttunut siitä, että meidän pitää perustaa äitiysvaateliike, jossa on eri osastoita niin kuin muissakin vaatekaupoissa. On urheilurytkyä, juhlatamineita, perusneuleita, viimesimpiä trendijuttuja ja sit niitä kalliita merkkivaatteita ihmisille, jotka haluaa pukeutua raskausaikanakin niihin jne. Se on muuten kyllä kans oman postauksen arvoinen asia; pikkulasten merkkivaatteet. Mik-si?

 41. Kanelibasilika

  Minä en nyt ole ollenkaan tämän kirjoituksen kohderyhmää, mutta (varmaan moni on tämän nähytkin, mutta..) tuli vaan mieleen http://cache.jezebel.com/assets/images/39/2012/02/9e03a8a110ca6aa61488e5010a63184e.jpg hihi 😉 

  Tuo on mun mielestä aivan järjettömän hyvä ”statement” sille, että imettäminen on normaalia ja luonnollista eikä sitä tarvitse piilotella. Mutta joo, vierestä meni mutta menköön. Huippuidea joka tapauksessa :))

 42. Emmi Nuorgam

  Ihan huikea! 😀

 43. HelloAochi

  Hihihi!

 44. Sillypäänts

  Imetysliivejä kannataa vilkaista täältä: http://www.lumingerie.fi/ Loppuraskauden aikaan sain venytettyä pieneksikäyneitä liivejä hakasten jatkopaloilla (löytyy mm. sieltä pahamaineiselta lindexiltä ;). Myös ekat (ja tokat) kunnolliset imetysliivit ostin niin, että olivat aluksi sopivat jatkopalojen kanssa. Niin ympärysmitta ei jää ihan heti liian isoksi, kun paino alkaa tippua synnytyksen jälkeen. 🙂

  Nim. merk. 5kk ja 17 kiloa.

 45. Vierailija (Ei varmistettu)

  Bravadon liivit on parhaita. Itse isotissisenä (ennen raskautta 80G, imetysaikana 80H ja nyt 85H.. Huh..) arvosta kyllä napakkuutta. Anitan liivit myös ok, vaikka rumiahan ne on!

  Muuten menin imetysajan hameissa ja parissa trikoopaidassa. Jotka ihan törkeän hintaisia! Miten voi trikoopaita maksaa 80€?

  Pari mekkoa tilasin briteistä nettikaupasta, muistaakseni babes with babies tms.

  Raskausvaatteiden valikoima Helsingissä paras musta Fiilinkissä, vaikka törkän hintaista toki..

 46. Emmi Nuorgam

  Kiitos superisti vinkeistä! Niin se nyt varmaan menee, että liivit pitää tilata sokkona verkkokaupasta. No, on maailmassa ehkä suurempiakin murheita..

 47. Emmi Nuorgam

  Kävin tänään shoppaamassa Bravado Silk Seamlessit Tampereen Bella Bambina -liikkeestä! Liivit oli tosi mukavat päällä, vaikka vähän kyllä mietityttää miten ympärysmitta toimii synnytyksen jälkeen. Ostin siis L-kokoiset, koska M-koon kuppi oli kertakaikkisen liian pieni ja L-koon ihan ok. Ihannetilanteessa L-koossa olisi ollut vielä parit hakaset lisää, niin että ne saisi himppasen napakammin kiinni, mutta ei mahda mitään. Harmi kun liikkeessä ei ollut enää mitään kivoja värejä (eli pinkkejä) jäljellä, niin tyydyin sitten luumun värisiin ja ivoryihin. Koska jostain syystä kaupan omistajaa tuntui vaan vituttavan se, että siellä oli asiakkaita, niin en saanut mitään opastusta liiveistä. Mutta siis onko nyt niin, että noista voi jotenkin ”poistaa” ton imetysominaisuuden käytöstä, kun mukana tuli tollaset toisenlaiset hakasetkin?

 48. Niin totta... (Ei varmistettu)

  Itseäkin ärsytti jo suuresti ennen raskautta toi rintaliivi homma. Minkäs sille voi et on isot tissit? Miksei sopivia rintaliivejä ole kuin mamma näkösinä? Miksei mitään nättejä, kivoja ja/tai seksikkäitä rintiskoita tehdä isotissisille? Ja sit ku on raskaana ja tarvii vielä isommat liivit… Ja miks sit noitten isompien pitää olla puolet kalliimpia ainakin? opiskelijana ei ois varaa teettää liivejä, tai osataa yli puolet kalliimpia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *