Sitruunapasta a la Mr. Laaksonen

Kyselin helmikuussa arkiruokavinkkejä, jotka kuitenkin jäivät toteuttamatta. Ei mopolla mahottomia, kuten sanotaan, ja siksi aloitinkin nyt kevyesti pastareseptillä. (Ja siksi, että sain viikonloppuna kyseisen reseptin jättäjältä nuhteita laiskuudestani.)

Ensimmäisenä kokeiluun päätyi siis sitruuna-kanapasta. Reseptin jättänyt Herra Ollula lupaa hurmata pastalla kenet tahansa, joten pakkohan tätä oli kokeilla! Ja oikein mainio pasta kyseessä olikin. Itse tosin aion seuraavalla kerralla tehdä reseptiin vähän hienosäätöä, sillä edelleenkään en innostunut broilerista pastassa. (Itseasiassa en ole vielä törmännyt ruokaan, jossa broileri minulle erityisesti maistuisi.) Eli seuraavalla kerralla jätän broilerin kokonaan pois ja vähennän hieman sitruunan määrää. Aion myös hienontaa pienen kynnen valkosipulia oliiviöljy-parmesan-sitruunamehu-seoksen joukkoon kynnen poisnoukkimisen sijaan. Nyt tosin uusiokäytin pannulla käyneen valkosipulin kynnen oliiviöljyllä valellun vaalean leivän päällä ja paahdoin leipiä hetken uunissa. Jos pastan valmistaa prikulleen ohjeen mukaan, niin suolaa kannattaa käyttää todella reilusti. Se tasapainottaa muuten todella sitruunaista pastaa mukavasti. Missään nimessä ei kannata luottaa siihen, että pelkkä parmesanin suolaisuus riittää.

Sitruunapastaa a la Mr. Laaksonen

Jos teet esim kahdelle niin näin: purista 1,5 tai 2 sitruunan mehu kuppiin. Lisää samaan kuppiin oliiviöljyä saman verran kuin sitruunamehua on. Ja taas samaan kuppiin saman verran raastettua parmesaania kuin sitruunaa ja öljyä on. Eli : 1:1:1. Sekoittele. Keitä pasta (muista reilusti suolaa veteen). Paista kanat ja mausta kevyesti suolala ja pippurilla. Voit laittaa valkosipulia kynnen tai pari sekaan, mutta ota se pois kun valmista. Kun pasta on valmista, kaada sitruuna-öljy-parmesaani ja kanat sekaan. Rouhi pippuria ja revi reilusti basilikaa joukkoon. Sekoita koko komeus ja anna tekeytyä pari minuuttia. Sitten vaan lautaselle ja olet valmiina hurmaamaan kenet vain! Pintaan vähän vielä parmesaania.

Pari Sitruuna
Oliiviöljyä
Parmesaania
Pasta
Kanaa
Valkosipulia
Basilika

5 comments

 1. Katie

  Nam! Kuulostaa loistavalta mitas-tanaan-tehtaisiin -ruualta, silla meilla on kaapin peralla aina parmesaania, sitruunaa ja basilikaa… Kanan jatan minakin pois.

  Kiitos vinkista, kokeilen viikonloppuna! 🙂

 2. Emmi Nuorgam

  Sitruunapasta 2.0 oli jopa parempaa! 🙂

  Eli tänään tein yhden ihmisen annoksen ja muutin raaka-ainesuhteita seuraavasti:

  Kolme kiekuraa tagliatellea
  1/2 sitruunan mehu
  n. 1,5 dl raastettua parmesania
  1/3 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  kolmisen basilikan kukintoa
  suolaa & mustapippuria
  loraus oliiviöljyä
  vähän juoksevaa hunajaa

  Sekoitin kaikki muut aineet yhdessä ja lisäsin vain keitetyn pastan joukkoon. Jotenkin hämäännyin alkuperäisessä reseptissä kun oli niin ”monta” vaihetta – itselleni sopii sellanen selkärangasta tuleva maustaminen paremmin.

 3. Katie

  Aina vain paranee! Siis tätä teen viikonloppuna. Kiitos! 🙂

 4. Katie

  Uuh, just tein tätä kanatonta versiota, ja voi äitienpäivä, että tuli hyvää! (Kas, tänään onkin äitienpäivä täällä Englannissa.) Tästä tulee arkilemppari! 🙂

 5. Emmi Nuorgam

  Mahtavaa! Välitän tiedon myös reseptin laatijalle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *