Nyhtöpossuburgerit

Nyhtöpossu, eli riivitty ja pitkään haudutettu possu on pitkään ollut meidän to do -listan kärkipäässä. Eikä vähiten hinnan vuoksi: reilu 700g porsaan kassleria maksoi Citymarketin irtotiskissä 3€. Hyvä etten tippunut pyllylleni, kun lihamestari ojensi paketin ja toivotti hyvää ruokahalua.

Googletin jo kaupassa Suolaa ja hunajaa -blogin purilaisten ohjeen ja mies valmistikin lihan ainakin tuon reseptin inspiroimana. Myös lisukkeet valittiin Jonnan vinkkien perusteella, eli purilaisiin pääsi nyhtöpossun lisäksi karamellisoitua punasipulia, coleslaw’ta ja salaattia. Simppeliä, mutta
t o d e l l a hyvää!

Lihan pintaan hierottiin suolaa ja pippuria heti aamusta, jonka jälkeen liha lepäsi pari tuntia ennen pataan laittamista.

Koska Jonna on selittänyt possun valmistuksen kiitettävän seikkaperäisesti, en sitä lähde tässä toistamaan. Käytimme myös valmista barbeque-kastiketta, sillä viime kesänä tulimme siihen tulokseen, ettei omatekemät pärjää Poppamiehen kastikkeille mitenkään. Ranskalaisia tai muita lisukkeita ei valmistettu, koska omatekemät burgerit eivät sellaisia kaipaa. Leipäkin oli kaupasta ostettua, mutta saanemme tämän kerran anteeksi?

Burgerit onnistuivat erinomaisesti ja nyt alkoikin kuumeinen mietintä, millä kaikella muulla burgereita voisi lihan lisäksi täyttää. Tarkoitus on nimittäin avata kesä grillipartyillä, joihin nyhtöpossu hyvin olennaisena osana kuuluu..

Siitä lisää tuonnempana. Nyt hiippailen keittiöön napsimaan vähän lihaa suoraan vuuasta. Parasta, mitä tässä keittiössä hetkeen on tarjoiltu!

6 comments

 1. Dalmi

  Ooo, näitä on pakko kokeilla! (Ja kiitti hei muutenkin kivoista ruokajutuista!)

 2. Emmi Nuorgam

  Ihan ehdottomasti kannattaa. Ja vaikka possun valmistaminen vaikuttaakin ehkä vähän työläältä, niin tosiasiassa kuudesta tunnista ehkä puoli tuntia on ns. aktiivista kokkausaikaa. 🙂

  Ja kiva jos näistä höpinöistä on muutenkin muillekin jotakin iloa!

 3. katja.t

  Meillä on myös ollut pitkään to do -listan kärkipäässä tämä herkku, kun kaverit ovat kehuneet sitä. Jos vaikka lähiviikkoina aika riittäisi niin pitkään haudutukseen kun hinnastahan se ei tosiaan jää kiinni. 🙂

 4. Emmi Nuorgam

  Joo ja senhän voi laittaa joku viikonloppu vaikka uuniin yöks, jos sattuu olemaan uuni, jossa on ajastin! 🙂

   

 5. suolaajahunajaa

  Ilahdun aina ihan suunnattomasti, kun joku onnistuu reseptilläni ja tykkää lopputuloksesta. Ja kiva, että löysin taas samalla blogisi uudestaan. Pitää laittaa Lilyn seurantaan, kun se ei näy enää Top100-ruokablogeissa. Mukavaa viikonloppua teille!

 6. Emmi Nuorgam

  Kiitos ja samoin! Ja onnea itsellesikin uuteen osoitteeseen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *