Heikko kohtani: kengät (+ myynti-ilmoitus)

Sen lisäksi että rakastan ruokaa, juustoja, shampanjaa, jaloviinaisia jatkoja ja kesää, rakastan myös kenkiä. Enkä edes ainoastaan kalliita design-kenkiä, vaan ihan kaikenlaisia kenkiä. Voin helposti kulkea kaupungilla täysin meikittä, mutta rumat kengät pilaavat fiiliksen välittömästi. En myöskään mitenkään lukeudu niihin ihmisiin, joilla on muutamat laadukkaat ja käytännölliset kengät, jotka sopivat asuun kuin asuun. Kevätrutiineihini kuuluu tilata henkkamaukalta X määrä kymmenen euron kenkiä, jotka voi kesän aikana huoletta kävellä puhki ja heittää sitten menemään. Tiedän, ei kovin ekologista tai kestävää, mutta antakaa minulle anteeksi.

Tänä kesänä kuljetaan liukuväreissä, pastelleissa ja harmaa-keltaisissa kiilakorkokengissä. Millään en malttaisi odottaa kesää ja kesäkelejä, jolloin näistä ahdistavista legginsseistä voi luopua ja vaihtaa kesän luottovaatteeseen: mekkoihin. Kuvittelin vuosia, etten ole mekko- tai hameihminen, mutta onneksi tajusin jossain vaiheessa sen olevan tismalleen päinvastoin; housut ovat ikävä keksintö, joita kesäkeleillä välttelen viimeiseen saakka. Ja koska musta, nahkainen talvilaukku pilaisi kauniit, kesäiset rusetit ja pitsit, keikkuu olalla tänä kesänä myös pastellinen laukku.

Mutta oli tällä kirjoituksella pointtikin. Olen etsinyt näille alla oleville kengille uutta kotia nyt vuoden. Tilasin ne ja laatikollisen muita ihanuuksia Light In The Box -nettikaupasta viime keväänä ja huolellisesta mittailusta huolimatta koko on aivan kertakaikkisen väärä. Virallisesti kengät ovat kokoa 40, mutta paremmin ne vastaavat kokoa 38 tai todella pientä 39. Jos siis ihastut ja haluaisit antaa kengille uuden kodin, niin huuda hep ja sovitaan kaupoista! Jostain syystä nämä kolme paria ovat vielä jäljellä, vaikka nuo siniset mokkakauneudet olivat syy sille, että alunperinkään tilasin kaupasta mitään.

Hintapyyntö 40€, lisätiedot ja kuvat

Hintapyyntö 20€, lisätiedot ja kuvat

Hintapyyntö 20€, lisätiedot ja kuvat

Ja kuten näkyy, en todellakaan yritä tehdä kengillä miljoonia rahaa, vaan toivoisin, että ne pääsisivät vihdoinkin käyttöön ja pois viemästä tilaa meidän pikkuruisesta vaatehuoneesta. Anyone?

38 comments

 1. HelloAochi

  Ei mahdu, nyyh.

  Asiasta viidenteen: et sattuisi tietämään (ruokaa rakastavana) hyvää oliiviöljyä Suomen kaupoista? Olen öljyn suhteen ilmeisesti aika kranttu, sillä jouduin ostamaan cittarista jotain öljyä (ei kalleinta eikä halvinta) ja se ON IHAN HIRVEÄÄ. Olen yleensä tuonut öljyn Kreikasta, enkä todellakaan tiedä, mitä ostaa. Jotain, mikä ei maistu muoville.

 2. HelloAochi

  Ei mahdu, nyyh.

  Asiasta viidenteen: et sattuisi tietämään (ruokaa rakastavana) hyvää oliiviöljyä Suomen kaupoista? Olen öljyn suhteen ilmeisesti aika kranttu, sillä jouduin ostamaan cittarista jotain öljyä (ei kalleinta eikä halvinta) ja se ON IHAN HIRVEÄÄ. Olen yleensä tuonut öljyn Kreikasta, enkä todellakaan tiedä, mitä ostaa. Jotain, mikä ei maistu muoville.

 3. Emmi Nuorgam

  No itseasiassa mulla on vähän sama ongelma; viime kesänä tuotiin Kreikasta 3 litraa markkinoilta ostettua öljyä ja syksyllä toin Milanosta 2 litraa jotakin sikäläistä öljyä, mutta nyt oliiviöljyvarastot alkaa olla tyhjät (ei varsinaisesti ollut toi oliiviöljykään Madeiran vientituotteita..). Koska viimeinen pullo ei ole ihan loppuun asti ravisteltu, en ole vielä saanut aikaiseksi. Mutta ajattelin mennä katsomaan Tampereen Keittiöelämästä mitä niillä olisi tarjota, niin lupaan sitten informeerata sua! Siinä olet oikeessa, ettei noista Pirkka tai Eldorado-öljyistä oikein oo mihinkään..

 4. HelloAochi

  Noh, äitini on tulossa taas Suomeen ensi kuussa, se tuo varmaan öljyä (meidän omista oliiveista tehtyä ehkä maailman parasta öljyä, vaikka ihan hyviä ne Kreikan kaupan öljytkin on). Siihen on vaan useampi viikko, mitä me siihen asti syödään, nyyh.

 5. Vierailija (Ei varmistettu)

  HelloAochi,

  en ole kyllä mikään oliivöljyjen asiantuntija, mutta itse tykkään ostaa kreikkalaista Extrolio neitsytoliiviöljyä.

  http://www.oliveoil-culture.com/en/favorite/eleourgiki-extrolio-olive-oil

  Useimmat oliiviöljyt maistuvat mielestäni kamalalta (varmaan olleet niitä halvempia huonompia) ja tuo on ollut vakkarituotteeni jo pitkään. Varovaisesti suosittelen 🙂

 6. HelloAochi

  Kiitos! Kuten sanottu, sillä pitäisi pärjätä vajaa kuukausi, eli kunhan ei ole IHAN HIRVEÄÄ. Saako tuota ihan peruskaupoista? Jee!

 7. Katie

  Alkuperäiseen aiheeseen palatakseni… 😉 

  Noi keltaiset vähän kyllä houkuttelisi! Ja satun just olemaankin kokoa about 38 ja puoli. Mutta onkohan ne tosi leveää mallia, niinkuin tuossa kuvassa vähän näyttäis? Mulla on aika kapea jalka…

  Jos kukaan muu ei täällä innostu noista, muistuta mua vaikka ensi viikolla, jooko? Olen tulossa pääsiäiseksi Suomeen, joten voisin maksaa netissä ja sä voisit lähettää ne äitini tai siskoni osoitteeseen, niin ei tarvi alkaa ulkomaille asti lähettelemään.

  Mutta jos joku muu haluaa kengät innokkaammin, voin luovuttaa kisan tähänkin! 

 8. Katie

  P.S. Eikö Suomessa myydä kansainvälisiä perusmerkkisiä oliiviöljyjä kuten Bertolli tai Filippo Berio? Bertolli ainakin on Unileverin peruskauraa, ja minusta ihan kelvollista, vaikkakin tykkään enemmän Filippo Beriosta. Vai oletteko enemmän öljyhifistelijöitä kuin me…? 🙂

 9. Emmi Nuorgam

  Katie, koitan huomenna etsiä mittanauhan ja mitata tuon lestin leveyden! 🙂

 10. Anna-Reetta

  voih. olisi kyllä ihania jokainen pari, oon vaan jaloista itekkin just kokoa 40 🙁

 11. Luru

  Ihania nuo sun uudet kengät! Varsinkin kiilakorot ja liukuvärjätyt saivat syömmen läpättämään! <3

 12. shandy

  Ihania kenkiä <3

 13. HelloAochi

  Bertolli ei ole minusta hyvää, tuota toista en tunne – pitänee kokeilla. Mä luulen että mun tausta ja geenit äksyilee, kun kyseessä on huonompi öljy. En niinkään sanoisi olevani hifistelijä, vaan tottunut oman lehdon oliiveista tehtyyn öljyyn. 

 14. Vierailija (Ei varmistettu)

  Emmi kirjoita blogi siitä miten ikävää on syödä etelässä poroa, kun teidän oma poro on niin paljon parempaa. Eiku älä kirjota blogia vaan mee kommentoimaan jonkun muun kirjotukseen. OMAA POROA.

 15. HelloAochi

  Et oo tosissasi. Mä vaan pyysin Emmin apua, kun Emmi tietää ruoasta 😀

 16. HelloAochi

  Emmi on hyvä ja poistaa kysymykseni, jos ärsyttää. Olisin voinut tosissaan lähettää ylsityisviestin, sori.

 17. HelloAochi

  Hihihihihihi mä oon tosi hämmentynyt 😀

 18. Emmi Nuorgam

  Tirks. 🙂

  Mutta siis Katie, mittasin kengän päkiän leveimmältä kohtaa ja sen leveys oli noin 7,5cm.

  Ja piti vielä sanomani, että nuo kiilakorot on siis tilattu Zalandolta ja persikan värisen tennarit ostettu Skopunktenista, muut on taattua henkkamaukka-laatua! 😉

 19. HelloAochi

  Apua, onneksi sä tirskahdit, mä olin jo ihan et mä poistan koko blogin ja tunnukset kun enhän mä osaa lainkaan blogikäyttäytyä ja oon niin ärsyttävä että saan jopa ’anonyymit vierailijat’ liikkeelle!

   

  Ps. Mä tiesin, että sulla on kana, mutta että porokin!

 20. Nāiádes

  Voi kumpa täällä voisi tykätä kommenteista! 

  PS. On eri asia kysyä neuvoa, kun viiteen eri otteeseen, kenenkään kysymättä, ”ihan vaan ohimennen”, kenkäpostauksessa mainita kuinka omat oliivit ja oman lehdon oliivit ja Kreikan oliivit ja niistä tehty öljy on sitä ainoaa oikeaa : )

 21. HelloAochi

  Äh, en jaksa edes puolustautua. 

  Ne vetää herneitä nenään ketkä haluaa ja ne myös voi poistaa ärsyttäviä kommentteja (ihan oikeesti, Emmi, mä sain jo Katielta neuvon), ketkä haluaa.

 22. HelloAochi

  Nāiádes, thumbs up siitä, että kehtasit laittaa omalla nimellä, harvalla on siihen pokkaa!

   
   

 23. HelloAochi

  Mä sanon vielä yhden jutun, koska mua ihan oikeasti nolottaa 😀

  oletin, ilmeisesti suht virheellisesti, että Emmi on mun kaveri, mitä nyt blogisfääriin tulee. Ja että mä voisin täällä Emmin palstalla jutella normaalisti, niin kuin mä toivon, että muutkin voi jutella mun blogin puolella. Ei ilkkuen tai kerskaillen, vaan muuten vaan.

  Mitä noihin öljyjuttuihin tulee, niin minähän ajoin takaa päinvastaista, kuin mitä tuosta ihan selkeästi (näin uudelleen luettuna) paistaa läpi. Yritin siis painottaa, että en ole mikään ruokahifistelijä tai kunnon laaturaaka-aineisiin uskoja ja että mulle kelpaa yleensä ihan mikä vaan 😀 ja jotenkin kai perustella, että  miksi olen niin tietämätön.

  Mutta oikeassa olette, vähänkös olin ärsyttävä 😀

  argh kun nolottaa.

 24. Katie

  Voi hyvänen aika tätä keskustelua. 🙂

  Oma näkemykseni Blogistanin käyttäytymissäännöistä on, että blogin pitäjällä on vetovastuu eikä muilla ole siinä nokankoputtamista: jos Emmiä olisivat ärsyttäneet HelloAochin öljykommentit kenkäpostauksessa, hän olisi voinut siitä huomauttaa (itse olisin ehkä tehnyt senkin yksityisviestillä), ja Emmin hiljaisuudesta päätellen oletukseni siis on, ettei Emmiä aihe häiritse eikä niin ollen ole muidenkaan asia tulla kommentoimaan siitä ilkeästi muille kommentoijille… ainakaan anonyymisti, haloo!

  Kyllä kai blogikommenteissa saa jutella ummet ja lammet, vai olenko ymmärtänyt ihan väärin?

 25. Katie

  ….Ja alkuperäiseen aiheeseen palatakseni: Emmi, muistuta mua siis vaikka ensi viikolla, jos kukaan muu ei keltaisia popoja halua. Luulisin sopivan tähän koipeen, eikä ole hinnalla pilattu – muuta toisaalta en tarvitse uusia korkkareita, joten annan mieluusti jonkun toisen ostaa, jos haluaa enemmän!

 26. Emmi Nuorgam

  Ei mua mikään ole ärsyttänyt, vaikka myönnän, että omaankin korvaan öljylehdot kuulosti vähän brassailulta. Sellasta tää on, kun ei näe ihmisten ilmeistä ja äänenpainoja, aina tarttee arvailla. Mutta rauhaa ja rakkautta kaikille! 😉

  Ja Katie, mä muistutan!

  PS. Ei meillä ole omia poroja, mutta pihassa kyllä tepastelee naapurin porot. Aatelkaa nyt – saamelaisia, eikä edes poroja ole onnistunut haaliin! Ehkä kirjoitan siitä lisää myöhemmin.

 27. HelloAochi

  Ei kenelläkään käynyt mielessä, että se, että minä sanon, että mulla on kotona oliivilehto on suurinpiirtein sama, kuin jos esimerkiksi kuopiolainen sanoisi, että Hui mulla on mökillä viinimarjapensas. Kyllä mä brassailisin ihan muilla jutuilla, jos brassailla meinaisin.

  Nyt mä vaan pillittän täällä kuin ala-asteella konsanaan. Ilkeitä olette. 

 28. Emmi Nuorgam

  No älä nyt pillitä! Ilmeisesti tästä(kin) meni se ironia ohi. 🙂

  HelloAochi, on ihan ok, että sulla on oliivipuu. Oikeasti. Hupsu olet, jos jonkun anonyymin kommenteista loukkaannut. Noi mun porojutut oli vitsi! Apua! Älä pillitä! Jooko?

 29. HelloAochi

  Pyh, menkää keskenänne vaan sinne koulun taakse missä kaikki coolit tyypit hengaa. Naurakaa vaan meille nörteille. Tupakkaakin varmaan poltatte. Pyh.

 30. Nāiádes

  Pimeetä touhua.

 31. Mindeka(kirjautumatta) (Ei varmistettu)

  Mua kiinnostaa aivan tajuttomasti nuo moniväriset ihanuudet!!! Onko ne siis 39 jalkaani liian pienet, mitä veikkaat?
  Aaaah.

  JA teidän oliiviöljypuukeskusteluun en edes kommentoi 😀 HelloAochi, olet ihana.

 32. Mindeka

  No niin, katsoinkin Emmi noita lisätietoja ja on ilmeisesti siis niin, että sisäpuoli ei ole nahkaa vaan keinonahkaa? Siinä tapauksessa passaan, sori 🙁

 33. Emmi Nuorgam

  Juu, ei ole oikeaa nahkaa. Harmillista!

 34. Mindeka

  Höh!

  Ihanat ne on silti!

 35. Harriet

  Voihan räkä mikä keskustelu 😀 Ihania olette kaikki 🙂

 36. Emmi Nuorgam

  Katie, kuis noiden kenkien kanssa tehdään?

 37. Katie

  Otan (koko)riskin ja ostan! Laita pankkitietosi mulle vaikka os. katieofnorthlondon (at)  gmail piste com, niin mä lähetän vuorostani osoitteen, jonne ne popot voisi postittaa. OK?

 38. Emmi Nuorgam

  Mä laitan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *