Katkarapuleivät (ilman katkarapuja)

Nälkäisenä kauppaan meneminen on aina seikkailu, jonka lopputuloksesta ei koskaan voi olla varma. Useimmiten, kuten tänäänkin, se tarkoittaa, ettei ostoskoriin päädy juuri mitään keskenään yhteensopivia aineksia, joista saisi aikaan kunnollista ruokaa; juustocroissantteja, graavilohta, tuoretta rievää, vanukkaita..

Eilisestä saakka olin himoinnut katkarapuleipää ja suunnittelinkin tekeväni graavilohesta, katkaravuista ja majoneesista leivänpäällismössön. Pakastimesta kaivetut katkaravut kuitenkin osoittautuivat sen verran epäilyttävän näköisiksi, että mössöstä tulikin katkarapuleipämössö ilman katkarapuja – ei huono sekään.

LOHILEIVÄT

Graavilohta, kylmäsavulohta, katkarapuja tms.
Majoneesia, smetanaa tai ranskankermaa
Sitruunan mehua
Valkopippuria
Suolaa tarpeen mukaan
Tilliä

Sekoitetaan kaikki aineet keskenään ja mätetään mössöä aivan järjetön kasa esimerkiksi tuoreelle ohrarievälle. Nautitaan omassa rauhassa, esimerkiksi rästiin jääneitä kokkiohjelmia katsellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *