Pekonipasta

Tiedättekö sen tunteen, kun ruoka onnistuu niin hyvin, että itsekin oikein yllättyy? Tänään mulle kävi niin. Ruokalistalla oli pekonipastaa, kun kaupasta tarttui kokeiluun Poutun valmista lämminsavupekonia. Pekonipasta on allekirjoittaneen en-taaskaan-keksi-mitään-syötävää-ruoka, ja miltei joka kerta yllätyn miten hyvää se onkaan ja miten harvoin sitä siihen nähden tulee tehtyä. Myös testipekoni meni heittämällä HK:n pekonin ohi, vaikka ei se Savupoikien pekonia voita.

TOMAATTINEN PEKONIPASTA

Pekonia
Sipulia
Valkosipulia
Chiliä
Savustettua paprikajauhetta
Paseerattua tomaattia
Kuivattuja ja tuoreita yrttejä (itse laitoin kuivattua oreganoa ja tuoretta basilikaa)
Suolaa & pippuria
Hunajaa
Limen mehua
Maun mukaan chilikastiketta/-murskaa (itse laitoin muutaman tipan Poppamiehen naga jolokia)

Pastaa
Parmesania, yrttejä

Paistoin pekonin hitaan kaavan mukaan pannulla ja nostin talouspaperin päälle odottelemaan kastikkeen valmistumista. Tämän jälkeen kuullotin sipulit ja chilit pekonista jääneessä rasvassa ja lisäsin hieman paprikajauhetta pannulle. Kun paprikajauhe oli imeytynyt sipuleihin lisäsin purkin paseerattua tomaattia ja purkin huuhteluveden pannulle. Heitin mukaan mausteita raaka-ainelistauksessa olevassa järjestyksessä ja kuten aina tomaattikastikkeen kanssa, lisäilin niitä kastikkeen hautumisen ja makujen mukaan. Keitin pastan ja sekoitin osan kastikkeesta ja pekoneista pastaan. Pekonit voi tietysti sekoittaa suoraan kastikkeeseenkin, mutta itse tykkään kun ne jäävät rapeiksi, eivätkä pehmene kastikkeen seassa. Samasta syystä säilytän ne myös jääkaapissa erikseen ja lisään loput pekonit huomennakin vasta lämmitettyyn kastikkeeseen.

 

 

1 comment

  1. annemi

    Pekonipasta on kyllä niin ihanaa 🙂 aion tänään tehdä illaksi jonkinlaisen pekonipastan myös.

    annemi/52weeksofdeliciousness.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *