Let’s Eat Together!

Voiko koko maailman syödä? Siltä musta ainakin alkaa tuntua. Olen viimeisen kuukauden aikana syönyt varmaan enemmän karkkia ja pullaa kuin koko tähänastisen elämäni aikana. Se on outoa, ja vähän pelottavaakin. Äsken, hieman ennen kuin sammutin Earth Hourin vuoksi valot ja telkkarin, mietin, mitä voisin yksin pimeässä kämpässä tehdä. Ainoa asia jonka keksin, oli syöminen. Joten nyt nachojen ja guacamolen siivittämänä esittelen teille asian, joka liittyy, mihinkä muuhunkaan, kuin syömiseen: Let’s Eat Together.

Let’s Eat Together on yhden Ravintolapäivän puuhamiehen, Timo Santalan, uusi ruokayhteisö, joka kannustaa syömään tuttujen ja tuntemattomien kanssa myös muulloin kuin Ravintolapäivisin. Helsingissä pilottihanke on pyörinyt vuoden alusta alkaen ja perjantaina yhteisö avattiin kaikelle kansalle. Mistä sitten on kyse?

Sinä itse päätät mitä haluat tehdä ja miten. Voit esimerkiksi kutsua vieraita kylään illalliselle tai lounaalle, pitää sunnuntaibrunssin, puistopiknikin tai juusto- ja viini-tastingin. Voit tarjota suosikkiruokaasi, pitää teemaillan tai kokeilla uutta. Voit itse valita reseptit ja valmistaa ne yhdessä vieraiden kanssa tai pyytää vieraita tuomaan yhden ruokalajin mukanaan. Voit pitää kotiravintolaa tai hullutella keksimällä hauskoja teemoja tai konsepteja Ravintolapäivän tyyliin. Ruuan lisäksi voi olla jotain tekemistä yhteiseen illanviettoon, vaikka pelejä, musiikia tai leffa. Ja jos et jaksa itse kokata, voit hakea take awayt tai kutsua muut vaikka ulos syömään. Ylipäätään muiden kutsumisesta ei kannata ottaa paineita: Tärkeintä ei ole ruuan laatu tai kodin siisteys, vaan yhdessä syöminen. Tavallinen arkiruoka kelpaa oikein hyvin, kun seura on hyvää. Ideasta siis toteutukseen ja ajatuksista tekoihin!

Bongasin NYT-liitteen jutun eilen, vinkkasin ystävälleni Pekalle (sille, joka lupasi hurmata kenet vaan sitruunapastalla) yhteisöstä ja Pekka järjestikin ensimmäiset Let’s Eat Together -illalliset jo tänään! Kyselin äsken fiiliksiä paikanpäältä ja vieraat vakuuttelivat, että mahtavaa on ollut. Kaikki illalliselle osallistuvat (koska ilta luonnollisesti jatkuu vielä lautapelien ja viinin siivittämänä) olivat toisilleen tuntemattomia ensikertalaisia, mutta ilta kuulemma on ylittänyt odotukset ja hauskaa kuului olevan. Pekka lupasi palata kattavamman raportin kanssa huomenna asiaan, joten silloin kuulemme miten ilta oikeasti on mennyt.

Ja itseasiassa hoksasin juuri, että tämähän on tismalleen sama konsepti kuin Arvostele Mun Illallinen Suomessa, johon viime kesänä osallistuin (ilman tv-kameroita tietysti). Tuolloinkin viikko osoittautui yhdeksi elämäni hauskimmista ja vieraille ihmisille oli ihan mahtava kokkailla. Siksi liityinkin juuri Tampereen ryhmään ja kunhan näistä tämänhetkisistä pienistä hidasteista päästään, aion valloittaa Tampereen! Tuuksääki?

Tampereen Let’s Eat Together: http://www.facebook.com/groups/lets.eat.together.tampere/

Helsingin Let’s Eat Together: http://www.facebook.com/groups/lets.eat.together.helsinki/

Let’s Eat Together yhteisösivu, josta muiden paikkakuntien ryhmiä voi bongailla: http://www.facebook.com/lets.eat.together

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *