Nuori kapinallinen

Vaikka neuvolan ohjeiden mukaan vasta kaksiviikkoisen lapsen saisi talviaikaan viedä ulos, elimme tänään reunalla ja kävimme ensimmäistä kertaa vaunuilemassa. En tiedä tekikö raitis ulkoilma enemmän hyvää äidille vai lapselle – ainakin vauvan mahavaivoja vaunujen tärinä tuntui helpottavan.

Bebe puettiin ihan normaaleihin sisävaatteisiin; pitkähihaiseen bodyyn ja puolipotkareihin sekä kevyeen pipoon ja fleece-vanuhaalariin. Vaunuihin laitoin äitiyspakkauksen makuupussin ja onneksi jätin lampaantaljan pois, sillä nytkin tytön niska tuntui hikiseltä kotiin palatessa.

Oliko joskus jotain puhetta Pirkkalan ällöttävän idyllisestä tervehenkisyydestä?

Aamupäivällä meillä vieraili myös tytön kolme viikkoa vanhempi vauvakollega vanhempineen. Kun nyt oikein pinnistellään, niin kyllä me taidettiin vaihtaa muutama sana muustakin kuin lapsista tai synnytyksestä. Ihan varmasti vaihdettiin. Ainakin oli tarkoitus vaihtaa.

Lasketaanko, jos kumpikin tuore isi päivitteli, ettei ole vielä viettänyt varpajaisia, koska ajatus itsestä itkemässä baaritiskillä ja esittelemässä vauvan kuvia pyynnöstä ja ilman, nolottaa jo valmiiksi?

5 comments

 1. Papyli

  Voi, että kun söpöjä pikkuisia <3

  En ole ikinä ennen välittänyt kenenkään vauvoista ja mitä se äitiys onkaan tehnyt, sydän pakahtuu nykyään aina kun nään pikkuisia.

 2. Sensei

  Hei mitkäs nuo sun vaunut nyt sitten on? Alkaa tämä vaununhankinta-asia olemaan mielessä ja muistelen että sulla oli samanlaiset kriteerit kun mullakin: isot pyörät ja maastovarmuus 😀 Ovatko nämä nyt sellaiset yhdistelmävaunut? Ja kommentteja, ovatko toimineet?

 3. Emmi Nuorgam

  Nämä on Briot. Ja juu, kai ne on yhdistelmät, ainakin meillä on kova kantokoppa ja ratasosa erikseen.. 😀 ostin ne siis käytettynä serkultani, siksi en niin tarkkaan tiedä. Mutta tykkään kyllä! Kokeilin kaupungilla kaverin city-vaunuja, ja ne tuntui ihan kamalan ”kovilta” ja heppoisilta näihin verrattuna. Tykkään kun vaunut on tukevat, niissä on jousitukset, jotka pehmentää töyssyjä ja pyörät rullaa hyvin. Lisäksi ne on ”idioottivarmat” koota ja laittaa kasaan ja mahtuvat helposti meidä auton takakonttiin. Ovat myös sen verran kevyet, että nostelen niitä yksikseni helposti. Koska en ole muihin edes koskenut, niin en oikein osaa vertailla, mutta suosittelen noita kyllä. Varsinkin kun asutaan täällä lähiössä ja kauppareitille kuuluu asvalttia ja hiekkatietä, kummallakin kulkevat hyvin. Olikohan tästä mitään hyötyä? 😀

 4. Sensei

  Kiitos, kyllä oli. Onko näissä vielä jotain mallikin, kun tuntuu että yhdellä vaunumerkillä on noin tuhatta eri mallia?

  Meinasin eilen pyörtyä kun selaisin noita lastentarvikeliikkeiden hintoja. Totesin että jos mene sisälle moiseen liikkeeseen, menen etsimään haluamani vaunumallin jonka sitten etsin käytettynä netistä. Ihan 700 euroa ei huvita pelkkiin vaunuihin laittaa…

 5. Emmi Nuorgam

  Juu nää on Brio Happyt. Ja nyt itseasiassa huomasin, että ne ei olekaan yhdistelmävaunut, vaan meillä on erikseen kova kantokoppa ja ratasosa. http://www.brio.fi/To_Go_Stroller/Prams_and_Pushchairs/Happy/Happy_Pram.aspx

  Onneksi saatiin käytettynä, kun tää kombo ja sit Brion Spin -matkarattaat maksoi yhteensä 350€ (sis. sadesuoja, orava/lintusuoja, hyönteisverkko, jalkopään lämpöpussi). uusien vaunujen hinnat on kyllä todella suolasia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *