Uusi Elämä

Tänä keväänä Uusi Elämä ei alkanut ens maanantaina, vaan tänään. Ja olen saattanut tehdä tähänastisen ennätykseni: Uusi Elämä on kestänyt koko päivän!

”Parempi överit kun vajarit” totesi hän ja jakoi uuden elämänsä kolmeen osa-alueeseen.

1. Ravinto

Jostain syystä äitiysloman alkaminen teki minusta pullahiiren. En ole koskaan aiemmin syönyt pullaa mitenkään himooni, mutta loman alettua minusta kuoriutui ihminen, joka saattoi lähteä kauppaan ihan vain pullan takia. Tai leipoa muutaman piirakan viikossa. Myös suklaa, jäätelö, irtokarkit – you name it – kaikki meni alas ennennäkemättömällä innolla. Raskaana ollessa tämä ei haitannut (niinpä niin..), koska alkuraskaudesta paino vain tippui ja synnärilläkin paino oli vain kolme kiloa aloituspainoa enemmän. Käydessäni tytön kaksiviikkoisneuvolan yhteydessä vaa’alla, oli paino pudonnut kymmenen kiloa. Eilen vaaka näytti kuitenkin kaksi kiloa enemmän ja vaikka silti olen monta kiloa aloituspainoa kevyempi, oli imetyksen lopettamisen jälkeinen painonnousu aika pysäyttävää: kilo viikossa.

Tästä intoutuneena liityin eilen Kiloklubiin (kiitos Kristaliina) ja aloitin ruokapäiväkirjan pitämisen. Vaikka Kiloklubin käyttöliittymä on suoraan ajalta ennen ajanlaskun alkua ja syömisten kirjaaminen melko työlästä, yritän nyt skarpata ja täyttää rehellisesti syömiseni. Eilinen esimerkiksi meni ihan penkin alle, kiitos iltapalaksi vedellyn valkkarin ja brien, mutta tänään ollaan huomattavasti paremmalla tolalla.

Vielä on tilaa iltapalallekin! (Vaikka siis tätä toteutunut/suositus -logiikkaakaan en oikein tajua. Jos suositus oli 1683 kcal ja olen syönyt 2017 kcal, miten energiavaje on edelleen miinuksella? Liikunnan vuoksi? Ja onko sitä tarkoituskaan saada about nollaan?)

 

2. Liikunta

Tämä liittyy oikeastaan myös ravintoon, mutta vaikka raskauskilot siis periaatteessa katosivatkin, niin maha jäi jäljelle. Mahtuisin motivaatiofarkkuihin muuten, mutta ylimääräinen nahka vatsan kohdalta pitäisi ensin pakata jonnekin. Kotoisasti tätä kutsutaan mahalöllykäksi, josta mies on omien puheidensa mukaan saanut tarpeekseen. Tai siis ei itse löllykästä, vaan siitä, etten paljon muusta jauha. Siirrän siis löllykän päivittelyn tänne, koska näiden juttujen lukeminen on vapaaehtoista – kotona on ilmeisesti pakko kuunnella meikäläisen jorinoita. Ja omaksi yllätykseksenikin olen alkanut kaivata joogaa, joten onneksi tyttö on pian saavuttanut joogien määräämän 40 vuorokauden iän ja päästään pian äiti-vauva-joogaan!

Laihtumisen lisäksi pitäisi siis myös vähän kiinteytyä, ja kuulemma se ei onnistu ilman liikuntaa. Aionkin nyt siirtää ne raskausaikana paljon uhotut vaunulenkit käytäntöön ja latasin motivaattoriksi puhelimeen Sport Trackerin. Tälle päivälle Sport Tracker näyttää kahdeksan kilometrin vaunulenkkiä eli puoltatoista tuntia laihduttajallekin sopivaa liikuntaa.

Miksei kukaan kertonut, että urheillessa voi tehdä Huikkaanaukion Antiikkilöytö -liikkeen kaltaisia löytöjä omasta kotikaupungistaan?

3. Iho ja kauneus

Ja jotta kriisi olisi täydellinen, kolmas osio on naamavärkkini. En koskaan ole ollut mikään kosmetiikkafani ja kaikki elämäni 25 vuotta olen pessyt kasvoni lähinnä vedellä ja rasvannut Nivean perusrasvalla. Helmikuussa sain kuitenkin blogiystävältäni A. Sinivaaralta väsyneiden ihmisten kahvin lisäksi Elizabeth Ardenin silmänympärysvoiteen (hint taken), jonka korkkasin viime viikolla. Eilen muistin saaneeni äitiyslomalahjaksi myös Lancomen lahjapakkauksen, jonka sitten avasinkin ja guuglettelin sisällön käyttötarkoituksia. Aika nopeasti sain selville, että paitsi että A. tuotteet on tarkoitettu väsyneelle iholle ja ne ovat jotain supernuorentavia, myös B. ne maksavat maltaita ja tämä onkin ehkä elämäni ainoa tilaisuus läträtä kasvoihin tuotteita, joilla lyhentäisin asuntolainaakin helposti..

Ihan tarkalleen en edelleenkään tiedä mitä tuolla sinisellä putelilla esimerkiksi tehdään, että joku viisaampi voinee valistaa?

No niin. Nyt se on sitten ääneen sanottu. Katsotaan kuinka tässä käy. Motivaatiokuvana olkoon kuva vuodelta 2008 (se menneiden hiusmallien etsiminen ei siis ainakaan helpottanut tätä kriisiä). Kaiken logiikan mukaanhan laihduttamalla ja oikealla kosmetiikalla mun on täysin mahdollista näyttää 19-vuotiaalta..

8 comments

 1. A. Sinivaara

  Hahaha, en mä sitä silmänympärysvoidetta sillä laittanut, että näytät väsyneeltä 😀 Toivottavasti tykkäät siitä! Itselläni on samaisesta sarjasta monenmoista voidetta ja tykkään kovasti. Vaikka en minä sitä tiedä, että näytänkö sitten yhtään nuoremmalta tai vähemmän väsyneeltä kuin näyttäisin ilman, mutta ainakaan ei iho kiristä niin paljon hymyillessä 😉

 2. Kristaliina

  Tuo ”suositus” tarkoittaa siis, että se suosittelee sulle 1683:n syömistä (samaa tasoa muuten kuin mulla) JA 597:n vajetta. Mutta kun olet syönyt enemmän, sun vaje on myös pienempi – mutta edelleen se on siis vaje eli hyvä-hyvä.

  Jos sun vaje olisi siis 0, olisit syönyt tasan sen verran kuin kulutatkin. Eli tähtäys on siis siinä 597:ssa, mutta kaikki miinus on tietty hyvää 🙂

  Osasinkohan selittää oikein…?

  Jos käytät samoja ruoka-aineita usein, kantsii merkata ne sydämellä. Ja jos syöt samoja aterioit useampana päivänä, ne voi kopsata joltain toiselta päivältä. Eli alku on se työläin, pian se kirjaaminen helpottuu ”toistojen” myötä 🙂

  Ai niin ja jos vielä imetät, niin siihenkin sitä tietty sitten tarvitsee kaloreita eli ei kannata liian vähäiseksi syömisiä nipistää – imetyksen lasketaan vievän n. 500 kaloria päivässä. 

 3. Kristaliina

  ps. hieno pallorivi heti alkuun!

 4. Iksu

  Tuo herkutteluhimo liittyy varmasti valvomiseen! Mä en oo aiemmin tykännyt minkäänlaisista kekseistä, mutta melko pian synnytyksen jälkeen oli ihan sama mitä, kunhan jotain makeaa herkkua oli päiväkahvin kanssa. Mutta viime kesänä olleet häät oli vahva motivaattori tiputtaa loputkin raskauskilot, ja nyt ollaan pari kiloa miinuksella lähtötilanteeseen (pari kiloa pois lihaksista, eli ei pelkästään hyvä juttu).

  Mä lohdutan että se mahalöllykkä pienenee ainakin osittain itsestään sillä kun venyneet nahkat palautuu (lähes) entiselleen. Ja tietty vatsalihaksia treenaamalla, sitten kun niitä pystyy alkaa pikkuhiljaa treenailla.

  8 kilsan vaunulenkki? Vau!

 5. Emmi Nuorgam

  Anne, voide tuli kyllä tarpeeseen – kiitos!

  kristaliina, kiitos selvennyksestä. Nythän tuo alkaa kuulostaa ihan loogiselta.. Ja joo, mun ongelma ei ehkä ole (ollut) ruuan  laatu, vaan pikemminkin se määrä. Syöminen vaan on niin sairaan kivaa! 😀

  ja Iksu, myönnetään, lenkin puolessa välissä tapahtui mun mumi ja kaksi kuppiakahvia.. 😉

 6. Emmi Nuorgam

  Terveisiä oikeinkirjoituslandiasta.

 7. Vierailija (Ei varmistettu)

  Täällä on upe (uusi parempi elämä) kestänyt jo 3 viikkoa 🙂 tuloksena 8kg…. tsemppiä sulle!

 8. Gina Lemone

  Tsemppiä! ja kiitos vinkistä, olin luullut että kaikki tuollaiset ”painonvartija-tyyliset” sivustot ovat maksullisia. Itseänikin kiinnostaa testata, syönkö oikein ja mitä pitäisi muuttaa, vaikka en olekaan ylipainoinen 🙂 olipas kyllä ihme käyttöliittymä tuossa ruoan lisäämisessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *