Hampurilaisia Huberissa

Tampereen paras pihviravintola, Berthan pikkuveli Ravinteli Huber otti listalleen viikonloppuna myös burgerit ja me purilaishulluthan kävimme heti eilen testaamassa, että miltä se pihviravintolan hampurilainen maistuu. No, en kirjoittaisi tätä, jos burgerit eivät olisi maistuneet.

Huber purilainen: Koskensalon Jarin luomuvehnäjauhoista aamulla leivottu hampurilaissämpylä, rotukarjan etuselästä päivittäin jauhettu 200 g:n puuhiiligrillissä mediumiksi kypsennetty pihvi, Joseph red cheddar juusto, häränsydäntomaatti, salaattisipuli, salaattia ja huberin oma majoneesi.

Listalta löytyy kaksi eri versiota hampurilaisesta – toinen talon purilainen ja toinen Aasiasta vaikutteita ottanut Huber Pork Bun. Kahdestaan kun olimme, tilasimme tietysti molemmat ja kivipaperisakset -tyyppisesti teimme valintamme. Minulle napsahti talon purilainen ja miehelle possuburger.

Huber pork bun: Koskensalon Jarin luomuvehnäjauhoista aamulla leivottu höyrykypsennetty sämpylä, ylikypsää porsaankylkeä grillattuna, fresh kimchiä, hoisin -kastiketta ja hapokkaan rapeata kurkkua.

Merkittävä osa Huberin viehätystä ja ruokien makua on runsas suolan käyttö – niin myös nyt. Itsehän tunnollisena kiloklubilaisena tilasin hampurilaiseni salaatilla, mutta muutaman ankanrasvassa keitetyn ranskalaisen nappasin miehen ranskisannoksesta. En tiedä johtuiko se tästä viikon kestänestä kaloreiden laskemisesta vai ovatko Huberin ranskalaiset oikeasti niin sairaan hyviä kuin miltä ne tänään maistuivat, mutta onnelliseksi tulin.

Talon purilainen oli kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtava annos; täydellisen mediumiksi paistettu, naudan etuselästä samana aamuna jauhettu pihvi oli erinomaisen makuinen eikä kaivannut kaverikseen pekonia tai ankanmaksaa, jolla hampurilaisen olisi voinut lisämaksusta tuunata. Talon majoneesi oli kenties parhaan makuinen majoneesi, jota olen koskaan syönyt – en ollut tiennyt majoneesin voivan olla niin hapokkaan kevyttä ja täyteläistä samaan aikaan. Jopa hampurilaisen kansisämpylä oli perusteltu osa purilaista, vaikka yleensä korpuksi grillatun kannen voi ensimmäisenä nostaa lautasen sivuun.

Myös possupurilainen keräsi ihastuneita huokauksia pöydän toiselta puolelta. Valitettavasti mies teki sen virheen, että nosti kansisämpylän lautasen sivuun ja tajusi vasta loppuvaiheessa annosta, että kadonnut maapähkinäkastike löytyi juurikin sen kannen alta. Aasialainen kimchi, tuore kaalisalaatti, oli mukavan etikkainen ja kevyt ja ehdottomasti yksi burgerin parhaista osista. Possu oli hyvän makuista, mutta kumpikin olisimme toivoneet sen olevan vielä piirun verran kypsempää. Ylikypsän possun kun soisi olevan niin mureaa, että se suorastaan räjähtää suussa.

Join muuten purilaiseni kanssa Suomenlinnan Panimon Tinasotilas -siiderin, koska ainahan kuskinakin voin yhden siiderin juoda. Siideri oli ihanan kuiva, mutta tulevaisuudessa näinkin tuoreen alkoholinkäyttäjän kannattaa kysyä myös tilaamansa siiderin alkoholipitoisuudesta, sillä 0,5l siideriä, jonka alkoholimäärä on 7,5%, veti tämän äiti-ihmisen pään aika ihanaan sikunaan ja sanomattakin lienee selvä, että kuskivastuu siirtyi aika pian pöydän toiselle puolelle.

Hauska sattuma muuten, että viime syksyinen vierailumme Huberiin tapahtui epähuomiossa ennen kuin ravintola oli edes virallisesti avattu ja nyt burgereistakin nautittiin ensimmäisten joukossa. (Yli-)innokkaitako?

Nyt sitten odotellaankin Hans Välimäen Tampereen ravintolaa kuin kuuta nousevaa. Huhuja pyörii, että ravintola avattaisiin Särkänniemeen samantyyppisellä konseptilla kuin Välimäen Linnanmäen ravintola (kentien burgerpainotuksin?), mutta totisesti toivon ettei huhu pidä paikkaansa. Sen lisäksi että sijainti olisi todella syrjäinen, on Särkänniemen alueelle myös sisäänpääsymaksu. Teistä en tiedä, mutta itse en ihan heti maksaisi kymppiä siitä, että pääsen sisälle ruokaravintolaan. En edes Välimäen ravintolaan.

Kuvat ja tekstit: Huberin Facebook-sivu

PS. Huberinkin keittiössä hääräävän Jarmo Kajanderin (entisiä työpaikkoja mm. Hella&Huone ja Tiiliholvi) edesottamuksia ja ruokavinkkejä voi seurata myös täällä Lilyssä palstalla Kustakin purkista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *