Morsiuspukuliike – uhka vai mahdollisuus?

Ensimmäinen kosketukseni morsiuspukuliikkeeseen on tapahtunut kaksi vuotta sitten, kun yhden ystäväni kanssa joimme lounaalla hieman liian monta lasia valkkaria ja painelimme tamperelaiseen Morsiusgalleriaan hääpukuja sovittelemaan. Vaikka tiesin jo tuolloin häidemme ajankohdan, olimme silti hieman napakymppityyliin liikenteessä (emmää.. työkaverit ilmotti) ja joko myyjä arvasi sen tai sitten hänen ammattitaitoaan on syytä hieman uudelleenarvioida. Toinen kosketus olikin sitten heti kahden vuoden kuluttua – tänään.

Olin varannut ajan sekä Morsiusgalleriaan että Tyynelään ja olin oikeastaan hämmästynyt kahdesta asiasta: miten eri tavalla sovitukseen kahdessa eri liikkeessä suhtauduttiin ja miten homssuisia morsiusliikkeiden myyjät olivat. Livin Hulluna Häämekkoihin -ohjelman suurkuluttajina odotimme mustiin pukeutuneita tyylikkäitä homoja, joilla on heti selkeä visio siitä, mitä asiakkaalle pitäisi päälle pukea. Tyylikkäitä homoja emme löytäneet, mutta enemmän pelisilmää oli selvästi Tyynelän myyjällä.

Päivä alkoi siis Morsiusgalleriasta, jossa ensimmäinen tehtävämme oli katsella pukuja omin päin ja merkitä puvut, joita haluaisin sovittaa. Meille tehtävä oli kohtuullisen helppo, sillä olin aika hyvin perillä siitä mitä haluan (tai oikeastaan siitä, mitä en missään nimessä halua), mutta voisin kuvitella, että asiakas, jolla ei ole mitään hajuakaan puvustaan, olisi tuhannen mekon keskellä aika pyörryksissä.

Merkkailimme kapealinjaisia pitsisiä pukuja kymmenisen minuuttia, kunnes myyjä palasi ja alkoi itse sovitusvaihe. Ensimmäiseksi myyjä sitten kantoikin sovitukseen tämän..

Kapealinjainen pitsipukuhan se siinä!

Kaasot repesivät nauramaan astuessani kopista ulos, joten verho myös sulkeutui aika äkkiä ja jatkoimme sovitusta.

Sitten oli A-linjaista taftia. Hmm. No oli siinä sentään kaunis pääntie.

Kolmannessa puvussa päästiin sentään jo pitsiin saakka.

Toivoin kevyttä ja laskeutuvaa. Puolet oikein.

Neljännessä mallikin alkoi olla jo sinne päin.

Täältä kun vetäis tätä vähän istuvammaks ja ottais tota kangasta pois ja..

Viides olikin sitten parasta, mihin Morsiusgalleria ja sen tuhat pukua pystyivät.

Mutta ei se viideskään täysin osunut. Hauskaa muuten, että kun ensimmäisellä kerralla silloin pari vuotta sitten yritin myyjälle ehdottaa merenneitomallisia pukuja, ne eivät kuulemma sopineet vartaloni malliin. No, makunsa kullakin, mutta omasta mielestäni ensimmäisen ja viimeisen puvun istuvuudessa on melko suuriakin eroja..

Koska aikaa oli vielä jäljellä, myyjä toi kokeiltavaksi lyhyenkin mekon. No, voitte tästä päätellä, lähtikö mekko mukaani.

Harmillista kyllä, oli iltapäivän sovituksessa Tyynelässä kuvaaminen kielletty. Harmillista siksi, ettei sieltä ole kuvamateriaalia esiteltäväksi, mutta myös siksi, että siellä myyjä ymmärsi visioni heti ja puvuista muutamakin oli oikein hyvä. Oikein hyvä ei kuitenkaan riitä pukua valittaessa (kiitos Iksu), eli soitan ensi viikolla ompelijalle ja siskokaaso saa piirtää pukuni, johon yhdistellään tänään sovitettujen mekkojen parhaat puolet.

Kokeilin muuten Tyynelässä myös viime postauksessa pohdiskeltuja boheemimpia empirelinjaisia liehumekkoja, mutta en sittenkään innostunut. Tämän päivän suurin oivallus nimittäin oli, että ei hitto mähän en enää ole raskaana! Mulla on vyötärö! Ja tissit! Mähän oon aika sexybeibe (kuten siskokaaso sen muotoili)! Liehumekot olivat myös kauniita (joku voisi kutsua niitä myös kreikkalaistyylisiksi), mutta itselleni ne olivat välitön fläshbäk raskausaikaan, enkä usko että hääpäivänä on kaikista mukavin muistella raskauttaan. Kumpikin myyjä nimittäin päivitteli minusta hyvinkin positiivista ongelmaa: sulla on katso toi vyötärö kokoa pienempi kuin rinnanympärys. Käy! Ja saanpahan teettämällä juuri oikean kokoisen puvun. Mikään ei nimittäin ole kammottavampaa kuin huonosti istuva olkaimeton juhlapuku.

Kuva: http://www.parolz.com/

19 comments

 1. Amma

  Aika jäätävä tuo vimppa kuva 😀 Ja yhdyn täysin vikan lauseen mielipiteeseen, sillä musta on karseaa katsella morsiamia/vanhojentanssijoita/ylioppilaita/muutenvaanjuhlijoita, jotka kiskoo mekon miehustaa koko ajan ylöspäin.

  Merenneitomalli sopii sulle hyvin! Itse kun olen tissien alapuolelta muodoton lauta (mikä vyötärö? mikä perse?) niin itselle en sitä osaisi kuvitellakaan. Ja toki lisäksi olen siro kuin amazoni, mutta koska tiedostan nämä, osaan haalia päälleni pukuja jotka (ehkä) näyttävät suht hyviltä!

 2. Minshui

  Tuo merenneito mallinen hääpuku näyttää päälläsi kauniilta, yleensä sanotaan että ne eivät sopisi muodokkaille mutta minä olen juuri päinvastaista mieltä. Minkä takia muotojaan ei saisi tuoda esille!

  Itse olen muuten tyytyväinen pukuuni mutta harmittaa etten päässyt kokemaan tuota lähes hengellistä kokemusta…HÄÄPUKU KAUPAN SOVITUSTA! 😀

 3. Katie

  Vau mitkä kurvit! Viitonen on tosiaan mustakin noista sulle kaunein, mutta itse tykkäsin, että kakkonenkin istui päällesi varsin kauniisti. Kyllä susta tulee upea morsian! 

 4. phocahispida

  Viitonen on kyllä tosi hyvän näköinen sulla!

  Unelmapukuni olisi ollut jotain tällaista, mutta rv 28 vähän rajoitti valinnanvaraa. 😀

 5. HelloAochi

  Aah, ihania. Mä ottaisin tuon lyhyen, ih!

 6. Tyyne

  Jee, hääpukusovitusta 🙂 Hyvin sopivat nuo mallit sulle! Tykkään kans vitosesta. 

 7. Ruusu

  Siis sullahan on mitä hienoin tiimalasivartalo jolle merenneitomalli on kuin tehty! Mulla oli itsellä merenneitomallinen hääpuku vaikka oon ihan peruspäärynä. Yksi myyjä yritti myös nikotella jotain mun vartalomallista mutta onneksi toinen viisaampi tuli ja pelasti kehuen että kurveilla (lue: leveällä lantiolla, ei mulla mitään tissejä oo) juuri tuollaista pukua kannattaakin käyttää. Tikkuvartalolla vastaava puku näyttäisi, noh, tikulta.

 8. Amalia-armas (Ei varmistettu)

  WOAH! Komppaan täysin Ruusua, merenneitomalli sopii sun muodokkaalle tiimalasivartalolle täydellisesti. Onneksi sulla on itsellä selkeä mielikuva siitä mikä pukee vartaloasi parhaiten :))
  Ihme myyjiä tuolla morsiusgalleriassa kyllä, tai ehkä se onkin joku ovela myyntitaktiikka kun ensin tuodaan sovitukseen epäpukevia, ei miellyttäviä tekeleitä ja vasta sitten pääset sovittamaan edes jotain sinne päin -mekkoja, jolloin tyydyt ostamaan sen ihan hyvän/ihan kivan. Väsytys voitto siis. HAH 😀

 9. Nāiádes

  Ei vitsit noi kengät kyllä saa vieläkin mun sydämen sykkiin! Kuka ei haluaisi jalkojensa näyttävän näädältä hääpäivänään?

 10. Sensei

  Ja liehukkeista vielä: Jos merenneitopuvut tuo kurvit esiin niin ne liehukkeet sopii vaan laihoille. Muuta ne saa näytämän just siltä että a) olen raskaana, b) en ole päässyt eron raskauskiloistani tai c) olen muuten vaan pömpylä. Näin raskausaikana mukavuus menee edelle mutta että hääpuvuksi…Ei ei ei 🙂

 11. louna

  viides aivan ihana

 12. Rosanna

  Apua, siis ei tuo viimeinen kuva voi olla ”oikea”?! 😀

  Mutta siis VAU mikä tiimalasivartalo sinulla! Nelonen ja vitonen ovat minustakin ihania! Miksiköhän siellä toisessa paikassa ei saanut kuvata? Aika hassua, meinaan vaan että minulla ainakin puvun ostopäätökseen vaikutti tosi paljon kuvien katselu mekon ollessa varauksessa. Enkä ole varmaan ainoa.

  Minä sain ekalla kerralla tosi hyvää palvelua Morsiusgalleriassa (itse asiassa minua palveli noissa kuvissa vilahteleva sinipaitainen myyjä!). Toisella kerralla kun menin hakemaan pukua, minulle tuli hiukan sellainen olo että myyjä ärsyyntyi jahkailuuni sovittaessani varauksessa ollutta mekkoa. Silloin toisella kerralla menin hiukan kiireellä sovittamaan, eikä minulla ollut kaasojakaan mukana, ja olisin todella kaivannut enemmän jotain ”tukea” sovitukseen”. Ostokokemukseeni olisi vaikuttanut vielä tosi paljon hinnan edes pieni pyöristys -kysyessäni voisiko 1130 pyöristää edes tasahintaan 1100, vastaus oli heti jyrkkä ei. Ei edes että ”no meillä ei ole yleensä tapana, mutta voin kysyä esimieheltä vielä” tai mitään, vaan ihan vaan ei.  En yleensä tingi, mutta tuollaisissa ostoksissa mielestäni vain kuuluisi olla edes ihan pieni pelivara… Ehkä sitten kalliimmissa hääpuvuissa on eri systeemi, en tiedä.

 13. Emmi Nuorgam

  Kiitos kannustuksesta! 🙂

  Ja Rosanna, apua, yli tonnin puku ON kallis! 😀 Ja juuri siitä syystä odottaisin vähän enemmän ammattitaitoa ja palvelualttiutta myyjiltä, koska tonni yksittäiseen vaatekappaleeseen on ihan järjetön panostus. Sillä rahalla voisi jopa jo hymyilläkin. 😉 Sinipaitainen myyjä oli ihan ookoo, mutta ei hänkään mitään ihan daimondia ollut. Totesi toki itsekin lopuksi, että harvoin käy näin että asiakas tietää itse heti mikä itselle sopii ja että pukujen sovitus vain vahvistaa sitä mielikuvaa. Ilmeisesti usein asiakkaat on aika pihalla siitä, mikä heille sopii ja mikä ei.

 14. Katie

  Mä olen nähnyt tuon viimeisen kuvan aiemminkin, eli taitaa se totta olla. 😉

  Rosanna: käsittääkseni aika monet morsiusliikkeet itse asiassa kieltävät valokuvaamisen – siitä simppelistä syystä, että ihmiset käyvät niissä hakemassa vaikutteita ja menevät sitten kuvien kanssa ompelijalle pyytämään saman, mutta halvemmalla. Näin ainakin helsinkiläisissä ja lontoolaisissa mekkokaupoissa.

  Huono palvelu kalliissa liikkeessä on kyllä ankeuden huippu. Mä en ostanut edes omaa häämekkoani morsiuspukuliikkeestä, mutta siskon ja ystävien pukutuomarina olen ollut, ja muistaakseni me ollaan aina saatu tosi hyvää palvelua (tuota kuvauskieltoa lukuunottamatta). Usein myyjät juu yrittävät saada sovittamaan ei-oman-maun-mukaisiakin pukuja vertailun vuoksi, mutta jalostaahan se omaa mielipidettä siitä, mitä haluaa… 😉

 15. Rosanna

  Siis minunkin silmissä tuo yli tonnin puku tuntui tosi kalliilta, mutta siksi ajattelin että  he antavat alennusta ”kalliimmista” mekoista kun ystäväni oli saanut tingattua (tästä taitaa kylläkin olla jo melkein kaksi vuotta)ja hänellä oli Pronoviaksen monen tonnin mekko. Niinpä ystäväni kehotuksesta kokeilin, ja kerrankin kun heittäydyin niin villiksi että yritin hiukan tingata vastaus olikin vaan napakka ”ei”, niin ostokokemus hiukan jotenkin kärsi. 😀

  Katie aiivan, nyt tuli oikea ahaa-elämys: niinpä tietenkään tuon takia ei saa kuvata! 🙂

 16. Tyyne

  Luulisi tosiaan että yli tonnin puvussa tultaisiin jotenkin vastaan… tylsää ettei edes sen muutaman kympin verran :O Mäkin meinasin tinkiä omastani, mutta kun se oli alennettu, niin ajattelin kysäistä mieluummin samasta liikkeestä sitten miesten puvuille jotain ”hyvitystä” 🙂 Ehkä toimis sullakin Rosanna? Jos siis vuokraatte miehelle (samasta paikasta).

 17. Rosanna

  No ajattelin Tyyne ensin ihan samaa, mutta minua jäi tämä parin kympin tinkauksen (eli minulle hyvän mielen tuominen haha) evääminen sen verran hampaankoloon että taidetaan vuokrata miehen puku muualta. 😀

 18. Tyyne

  Ymmärrän kyllä, olen itsekin melko herkkä huonolle tai ei kokonaiskuvaa katsovalle asiakaspalvelulle 🙂

 19. Mindeka

  Sulla on upea vartalo ja nrot 4 ja 5 on mun mielestä upeita sulla, juuri siksi, että kurvit näkyvät! Wau!

   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *