Tammerin sunnuntaibrunssi

Aloitetaan nyt vaikka sillä, että Tampereen sunnuntaibrunssiskene ei ole mitenkään erityisen häävi. Tarjolla on Alsacen ranskalainen brunssi, Ohranjyvän krapulantappobrunssi ja Hullun Poron menee-kuka-uskaltaa-brunssi, mutta siinä ne sitten taitavat ollakin. (No okei, Hullussa Porossa en ole brunssiaikaan käynyt, mutta paikka on muuten niin vastenmielinen, että ei paljon houkutakaan..). Hotelli Tammerin lähiruokapainotteinen brunssi on siis todella tervetullut lisä tarjontaan.

 

Brunssi maksaa 28€ per henki, joten on selvästi kaupungin kalleimmasta päästä. Vastineeksi toki kahvi tarjoillaan pöytään pienissä kannuissa ja asiakas saa valita kahvinsa haluamallaan paahdolla. Myös eri teelaaduilla täytettyjä teepannuja vilahteli pöydissä ja lisämaksusta brunssin voi höystää vaikkapa bloody maryllä tai shampanjalla.

(Yhteishyvän välissä tulleessa tarjouskuponkilehtisessä on kuponki, jolla brunssin saa toukokuun ajan 24€, pl. äitienpäivä).

Brunssi kestää vain 11.30-14.00 välisen ajan, eli ensimmäinen tunti on aikamoista jonottamista eri ruokapisteille. Suosittelenkin siis tekemään kuten me – varaamaan pöydän vaikka kello kahdeksitoista ja vaihtamaan kuulumisia ensimmäisen puolen tunnin ajan. Tässä ajassa hätäisimmät suomalaiset ovat ehtineet jo lämpimiin ruokiin ja voi rauhassa iskeä alkuruokapöydän kimppuun.

Brunssi oli läpi ruokalajien oikein hyvä – tuoreita raaka-aineita, simppeleitä juttuja, maukkaita lihoja ja kaloja. Henkilökunta oli ystävällistä ja suohtautui seurueemme kahteen pieneen jäseneen oikein hyvin, hetkittäin jopa ihastuneesti. Fiilis oli tervetullut ja leppoisa, vaikka suuren kysynnän vuoksi osa kipoista olikin hetkittäin tyhjinä. Itse toki olen sitä mieltä, että lähtiessään sunnuntaibrunssille kannattaa se kiristävä pipo joka tapauksessa jättää kotiin (terveisiä sille kokkelia pitkään odottaneelle rouvalle, palautteesi ei jäänyt huomaamatta).

Omia lemppareitani olivat tietysti uunituoreet croissantit ja kirnuvoi, Vääksylän salami, kylmäsavukalat, marjasmoothie ja mansikka-puolukka-mustaherukkamehu. Kehuja saivat myös itse tehty tapenade, Tapolan ylikypsä kylki ja jälkiruokapannukakut. Varsin tasapainoista ja vahvaa suorittamista siis, vaikka mitään maailmoja mullistavaa Tammer ei tällä kertaa tarjonnutkaan. Itse olen valmis maksamaan myös tunnelmasta ja miljööstä, joten minusta brunssilla oli oikein hyvä hinta-laatusuhde ja helposti voisin nautiskella Tammerin antimista uudelleenkin.

Hyviä ystäviä, hyvää ruokaa, ihana sunnuntai.

6 comments

 1. hunajaluu

  Ah, tuo on kyllä pakko kokeilla lähitulevaisuudessa.

 2. Emmi Nuorgam

  Ja heti vinkattiin tuolla FB:n puolella, että myös Valossa tarjoillaan edelleen brunssia: http://www.kahvilavalo.fi/brunssi
  Ainakin opiskeluaikoina sinne oli pakko tehdä pöytävaraus jos aikoi mahtua mukaan. Tiedä sitten pitääkö edelleen paikkansa, mutta ainakin silloin oli ihan varauksen arvoinenkin!

 3. Rosanna

  Hei kiitos tästä vinkistä! 🙂 Joku viikonloppu kun kaivataan oikein luksusta niin tiedänpä nyt mitä tehdään. Täytyypä selata Yhteishyvä kerrankin hiukan tarkemmin! Ja miten ihmeessä en ole kuullut tuosta Valon brunssista? 😮 Sekin pitää ehdottomasti testata! Ei tämä olekaan brunssiton kaupunki niin kuin olen luullut! Käytiin joskus Coloradon brunssilla (koko ravintolaa ei taida enää olla) ja se oli ihan kauhea. Makkaraa, pekonia ja wingsejä pelkästään. Luulin että Hullu Poro on ainoa paikka joka brunssia tarjoilee.

 4. Emmi Nuorgam

  Joo Colorado on nyt Miami ja sitä ennen oli Saha – että ette ihan lähivuosina ole tainneet siellä käydä.. 😀

 5. hunajaluu

  Mutta mahtoiko Colorado olla myös en-muista-kadunnimeä-mutta siinä korttelissa, missä on Doris?  Taidettiin toissa vappuna käydä siinä. Ruoka oli pahaa, sen muistan. 😀 

   

 6. Emmi Nuorgam

  Eiku niin sitähän koitettiin tekohengittää hetken Aleksanterinkadulla! Silly me.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *