Mitä yhteistä on Kanervan tekstareilla ja Lilyn uudistuksella?

No, ainakin se, että kumpikaan ei pääse ”Näin tiedotat ikävistä asioista” -opukseen tai ole malliesimerkki ”kriisiviestinnästä” – ainakaan sillä hyvällä tavalla. Lily mainostaa itseään yhteisönä, mutta viime viikon huoltokatko osoitti, että esimerkiksi kaikki bloggaajat eivät ole Lilyssä samalla viivalla. Osa bloggaajista sai väliaikatietoja katkon etenemisestä sähköpostitse, mutta suurin osa oli Lilyn FB-sivun ylimielisten ja pikkunäppärien ”jaksaa, jaksaa” -tyyppisten postausten varassa. Siis niiden, joiden informaatioarvo oli kutakuinkin nolla. Sittemmin toimitus toki pyysi ihan asiallisesti anteeksi katkon venymistä ja selitteli mistä katko johtui, mutta kuten vanha sanonta kuuluu, on turha rypistää kun paska on jo housussa.

Itseä ihmetyttää myös se, etteivät Lilyn palkolliset bloggaajat alkaneet tuottaa sisältöä vaikka sitten sinne FB-sivulle, perustaneet yhteistä Instagram-feediä, kertoneet kuulumisiaan tms. Yhdistettynä asialliseen ja totuudenmukaiseen tiedottamiseen olisi se jättänyt ainakin minulle vähän paremman maun suuhun, eikä Lilyn uudistuksiin olisi tarvinnut alkaa tutustua jo valmiiksi vittuuntuneena. 

No, mennyt mikä mennyt. Tässä olisi nyt kuitenkin muutamia uudistukseen liittyviä kysysmyksiä, joihin en ole toistaiseksi löytänyt vastausta. Olisiko joku muu fiksumpi?

– Tarkalleen ottaen mistä tapahtumista tulee ilmoitus? Ja jatkokysymyksenä; jos seuratuille palstoille tulleista uusista jutuista ei tule, niin miksi ei? Ainakin minulla se on ollut juurikin se syy, miksi olen Lilyä käyttänyt ja olisi todella harmi jos palstojen seuraamista todella hankaloitetaan poistamalla nuo ilmoitukset.

– Jos palstan sivupalkki on vasemmassa reunassa, niin mobiililla joutuu selaamaan ensin kaikki sivupalkin sisällöt läpi ennen kuin pääsee lukemaan itse blogin kirjoituksia. Oletteko huomanneet samaa?

– Oliko nyt niin, että ne omat tägit oli siirtymässä myös tänne uuteen Lilyyn? Kuten myös bannerit?

– Mistä näkee, että montako rekisteröitynyttä seuraajaa blogilla on?

– Etusivulla on nyt ne kolme eri pääkategoriaa, joista uusia juttuja voi selata. Osa bloggaajista kuitenkin on alkanut merkata kirjoituksensa jokaiseen kolmeen kategoriaan, jolloin kirjoitukselle saa tietysti kolminkertaisen näkyvyyden etusivulla. Ketä tämä palvelee?

– Etusivulla on myös kaksi kertaa ”suositeltuja” blogeja. Ensimmäisessä osassa ovat saarasarvakset, puutalobabyt ja itepuit ja etusivun alareunan suositelluissa vilmapeet ja viinillät. Onko siis niin, että nuo alareunan suositellut on vanhoja Toimitus tykkää -blogeja? Onko ne tarkoituksella nykyään myös suositeltuja? Mitä näiden suositusten erot ovat?

– Oliko tästä nyt tarkoitus tehdä iPhone/iPadilla toimiva? Itse en ainakaan pysty lisäämään kummallakaan kuvia, mutta onko joku muu onnistunut?

34 comments

 1. sanumaria

  Ihan kaikkeen ei oo vastausta, ja toisista oon vähän yhtä pihalla kun sääkin, mutta mun näkemys olis tää:

  – Ilmoitus tulee uusista kommenteista sulle, ja jos sun kommenttiin vastataan tai siitä tykätään -> tämä ei toistaiseksi toimi ihan kunnolla

  – Seuratuista blogeista ei tuu ilmoitusta, ja se vissiin on ihan tarkoituksellistaki. En tiedä miksi, haluisin kans että tulisi ilmoitukset. Tosin mulla on se Seuratut täysin tyhjä nyt, niin ihan sama juuri ny.

  – Oon huomannut, ja sen takia sijoitin oman sivupalkin oikealle (toistaiseksi), kunnes tolle tehdään jotain.

  – Ymmärsin jostain kommenttikeskustelusta että joo, molemmat (tagit ja bannerit) on siirtymässä.

  – En tiiä mistä ton näkis, mää ainakin haluisin luvun eikä joutua uteliaana laskemaan itse 😀

  – Mä en tarkoituksellisesti merkkaa tekstejäni mihinkään kategoriaan (saati optimoi että se näkyisi etusivulla kaikissa kolmessa). Ongelma on mun mielestä siinä että ne ruksittavat kategoriat on niputettu väärin kolmeen isompaan kokonaisuuteen. Muoti&Kauneus-osaan on yhdistetty Hyvä olo tjsp, josta sitten seuraa että vaatteiden ja meikkien seassa näkyy iloisesti vaikka lenkkiraportointia. Pistin meilinä ehdotusta menemään toimitukselle uudesta kategorisoinnista, mutta en tiiä tapahtuuko tuolle mitään. Tällaisenaan se ei kyllä toimi.

  – Tätä määkin mietin. Ne jälkimmäiset suositellut on niitä vanhoja tykkää-palstoja, ja en ihan tiiä miksi ne on nyt suositeltuja. Mutta olisi myös hiton kiva että molemmista osioista olisi linkki johonkin missä on helposti löydettävissä kaikki blogit.

  Vikaan kohtaa mulla ei kyllä oo mitään sanottavaa, en oo uskaltanut ees kokeilla saittia iPadilla tai iifounilla 😀

  1. sanumaria

   Ainiin, ja se ero suositeltujen ja suositeltujen blogien välillä on että ne ekana listatut on niitä palkollisia, sivun lopussa olevat on niitä ei-palkollisia tykkäysblogeja.

  2. Emmi Nuorgam

   No olipa perusteellinen vastaus, kiitos! 😀

   1. sanumaria

    Oon aina välillä vähän yliperusteellinen 😀

 2. Luru

  Niin samoissa fiiliksissä sun kanssa Emmi! Toisaalta, jo ennen tätä uudistustakin on saanut aika ajoin kokea sellaisia ”Aijaa, mä en taidakaan kuulua tähän kerhoon”-tuntemuksia…

  Tykkään Lilystä silloin, kun täällä ihan aidosti muodostuu vertaistukiverkkoja, kaveruutta ja hyvää keskustelua, mutta olen oksentaa syliini kun yhteisöllisyys onkin keinotekoista makeilua suuntaan jos toiseen suosiota kalastellessa.

  Näiden muutossössimisten aikana olin vähällä palata takaisin Bloggeriin, jossa kukaan ei järjestä suosituimmuuskilpailuja bloggaajien kesken tai opasta kuinka saan enemmän lukijoita (miksi niitä täytyy saada enemmän? Enkö saa blogata rauhassa just näin kuinka haluan, just niille ketkä tahtoo lukea?)

  Mutta joo, toistaiseksi yritän vielä hyvässä hengessä jatkaa… 🙂

  ps. elän sellaisia aikoja, että pohdin välillä pyöräyttäväni vielä yhden naperon jotta pääsisin vähäksi aikaa kotiin huilimaan… Please, voitko palauttaa järjenäänen pääkoppaani?

  1. Eeva Kolu

   Mää voin vastata tähän, koska olen kirjoittanut valtaosan noista mainitsemistasi jutuista (kirjoitan oman blogini lisäksi toimituksen palstalle juttuja). Moni aloitteleva bloggari nimenomaan miettii, miten omalle blogille saisi lukijoita – pyrimme tietysti jeesaamaan heitä. Jos ei kaipaa blogilleen lisää lukijoita niin se on täysin ok, mutta jos kaipaa, niin ei siinäkään ole mitään pahaa. Pyrin tietty miettimään toimituksen palstalle juttuaiheita, jotka innostavat mahdollisimman monia lilyläisiä, mutta koskaan ei ole mahdollista kirjoittaa sellaista juttua, joka kiinnostaisi ihan jokaista lukijaa.

   Mun puolesta tsemppiä kaikille uuteen Lilyyn tutustumisen kanssa – itsekin olen vielä aika pihalla eikä munkaan blogissa kaikki vielä toimi, mutta mikäs tässä odotellessa, kun sillä välin voi olla vaikka oikeasti pihalla (ihana ilma). Toimituksen palstalle päivitetään tietoja siitä, mikä ei vielä toimi ja mikä toimii, joten kannattaa seurailla sitä. Esim. väärä aakkosjärjestys on uskoakseni ihan korjauksen alla oleva vika eikä suinkaan Lilyn uusi ominaisuus 🙂

   Uskoisin myös, että tuo etusivun layout, josta esim. Emmi oli tuohtunut, ei vielä toimi tarkoitetulla tavalla, koska ainakaan mun postaukset ei näy siellä ikinä vaikka tagaisin ne mihin. En usko siis kyseessä olevan tiettyjen bloggareiden salaliitto dominoida etusivua vaan se, että koodi ei vielä ole ihan kohdillaan 🙂

   Hyvää viikkoa kaikille, mä ainakin toivon, että tämä ei oikeasti ole niiiiiin vakavaa! 🙂 

    

   1. Emmi Nuorgam

    No ei tietenkään tämä ole niin vakavaa, mutta en kertakaikkiaan olisi koskaan uskonut, että uusi alusta päästetään ihan keskeräisenä ulos! Sitäpaitsi täällä sataa vettä. Sekin vituttaa. 😀

    1. Eeva Kolu

     Jeps, ylläpito on varmasti ollut tässä asiassa puun ja kuoren välissä, kun on pitänyt päättää, julkaistaanko alusta siten että siinä saattaa olla vielä vikoja vai pidetäänkö koko saitti vielä pidempään alhaalla. (Voin vain arvailla sitä valituksen määrää, mikä olisi syntynyt, jos jälkimmäinen vaihtoehto olisi valittu – että ehkä parempi näin :D)

     Tällä hetkellä ainakin mun blogissa toimii ne tärkeimmät, eli kirjoittaminen, kuvien lataaminen ja kommentointi. Kommentointi vieläpä aikaisempaa paremmin ja hienommin! Joten en mä ainakaan viiti hermostua yksityiskohdista varsinkin kun tiedän, että ne ovat korjailun alla, mutta ymmärrän kyllä, että ihmisillä on erikorkuisia vitutuskynnyksiä.

     Ja nyt täälläkin alkoi sataa!

     1. Emmi Nuorgam

      No musta ei ole yksityiskohdista hermostumista, jos mun seuraamien blogien lukeminen on melkein mahdotonta, ellei satu muistaan blogin suoraa urlia. Mutta ymmärrän kyllä, että toisille oman palstan kirjoittaminen on työ ja toiset haluis ihan harrastuksenaan lukea muidenkin kirjoituksia. 🙂

     2. Eeva Kolu

      Jeps, ja just siksi mä olen iloinen siitä, että Lily on toiminnassa vaikka sit puuttellisena, koska on kivempi, että pääsen kuitenkin lukemaan lemppariblogejani kuin että joutuisin odottamaan vielä viikon sen takia, että etusivun layoutin yksityiskohdat tms. eivät vielä toimi täydellisesti.

      Jokaiseen blogiin löytää kuitenkin selaimen Google-toolbarilla ihan yhtä näppärästi kuin Lilyn omalla haulla, joten ei mulle blogien seuraaminen ole ollut mitenkään mahdotonta. On tietysti ihan arsesta, että saitti ei toimi kunnolla, mutta  niin kauan kuin kukaan meistä bloggareista ei voi siihen vaikuttaa, voi vain valita oman asenteensa 🙂

  2. Emmi Nuorgam

   Huilimaan? Kotiin? Vauvan kanssa? 😀 

   ei vaan, onhan tää valtaosan ajasta ihan ihanaa. Mutta kyllä noi yövalvomiset ja iltakänkkikset on aivan perseestä. Joku superäiti, jonka lapsi herää yössä 1000 kertaa tissille, tulee mut nyt tietty ristiinnaulitsemaan, mutta mua kyrpii ihan ylipaljon heräillä parin tunnin välein antamaan pulloa. Ootan kun kuuta nousevaa, että toi on sen verran vanha, että voin vaan lyödä pullon käteen ja kääntää kylkee.. 😀 

   ja tälläin kesää vastenhan tää kotona oleminen on tietysti kivaa (mulla EI KOSKAAN ennen ole ollut toukokuussa rusketusrajoja), mutta tuleva talvi pelottaa jo valmiiksi.

   1. Luru

    Kiitti Emmi – just tota mä tarttesin! 🙂 Yövalvomiset, nehän ne oli. En kaipaa. Mutta tsemppiä, äkkiä ne menee ohi kun ne näin nopeasti myös unohtaa <3

  3. Mindeka

   Luru <3 

   1. Luru

    <3 🙂

 3. Nāiádes

  Oi kato helvetti, en ole edes tajunnut tagata itseeni johonkin etusivulle pääseviin kategorioihin : D Tai edes, että semmoisia on. Oon vaan miettinyt, miksi siinä on samat blogit 145 kertaa etusivulla. 

  Mutta, lisäkysymyksiä:

  1. Missä on se hakukenttä? Mulla ei ainakaan missään. You know, se kun haluan etsiä esimerkiksi tämän blogin enkä jaksa ilmoituksista etsiä (mikä ei siis ole edes mahdollista enää, ptff), ja kun munkin ”seuratut”-osio näyttää vaan tyhjää, en löydä etsimääni siis sieltäkään. Enkä varsinkaan tästä ”Kaikki blogit”-osiosta, minkä aakkosjärjestystä ainakaan mä en ole vielä ymmärtänyt. Mitä nyt olen kuvitellut aakkoset jotenkuten osaavani.

  ”A-F:
  Sarvia ja hampaita
  (Mis)Adventures
  *
  ”pikkuinen narsistinen pirulainen”
  (S)CRAPBOOK”

  Ööö. Niin. Aa viiva äf, joo.

  2. No en edes muista enää! Joku hyvä se kuitenkin oli.

  1. sanumaria

   Hakukenttä on tulossa! Onneksi. Se on ihan kamalaa kun se puuttuu. Lisäksi se aakkostelukaan ei toimi, mutta on korjauksen alla. 

   Niin en oo mitenkään palkattu vastaaja, oon vaan niin nörde ja utelias että luen näitä kaikkia purnauksia (lähinnä sillä mielelläkin että onko joku jo valittanut jostain mistä meinasin itte avautua) 😀

   1. Emmi Nuorgam

    Etpä! Salettiin olet joku supon soluttautuja. 

    1. sanumaria

     Ups. Paljastuin. Oliko se se perusteellinen vastaustekniikka kun oli giveaway?

 4. Toimitus

  Emmi, osaan näistä kysymyksistä on vastaus täällä, jossa olit kysellyt asioita. Muihin kysymyksiin:

  ”Oliko nyt niin, että ne omat tägit oli siirtymässä myös tänne uuteen Lilyyn? Kuten myös bannerit?” Ovat siirtymässä molemmat, mutta emme valitettavasti osaa sanoa tarkasti, milloin. Pahoittelen, kertoisimme täsmällisen ajan, jos tietäisimme. Bannereista semmoinen aatos, että jos vanha bannerikuva on tallessa koneella tai uuden tekeminen ei tunnu vastenmieliseltä, sen saa nopeimmin paikalleen, kun laittaa itse uudestaan.

  ”Mistä näkee, että montako rekisteröitynyttä seuraajaa blogilla on?” Ei vielä mistään, mutta tulossa on.

  Tiedottamisesta: ei voi muuta sanoa kuin että otamme opiksemme tästä.

  Ja Sanumarialle suurkiitos perusteellisista vastauksista!

  1. Emmi Nuorgam

   Kuten sanoin, kirjoitin juttuni ennen kuin löysin teidän uusimmat päivitykset. Sitä, oletteko vastanneet mulle sinne jotain en tiedä – ilmoitusta ei ainakaan ole tullut. (Jos siis tarkoitatte tän päivän kirjoitusta, kun tuo linkki menee toimituksen palstalle).

   1. Toimitus

    Moikka Emmi! Olemme vastanneet – kommenttiin vastaamisesta ei tällä hetkellä tule ilmoitusta, vaikka pitäisi 🙁 Laitoimme alemmas sinulle linkin toimituksen blogiin siksi, että siellä on useampia juttuja aiheesta. Kiitos aktiivisesta palautteesta!

 5. Mindeka

  Haku- kenttä ja ilmoitukset seuratuista blogeista on mun ymmärtääkseni tulossa ja selvästikään seurattujen blogien uudet jutut eivät päivity etusivulle mitenkään loogisesti, vaikka niitä tägäisi kaikkiin kolmeen kategoriaan. (Törmäsin eilen toiseen Lily-bloggaajaan leikkipuistossa ja nopea ajatustenvaihto avasi monta asiaa itselleni.)

  Näkyykö kaikilla muuten luetuimmissa jutuissa mm. Jenna K.:n ja Auroran jutut? Niitähän ei ole päivitetty täällä Lilyssä enää piiiiitkään aikaan.

  Facebookiin en saa linkattua juttujani. Onko vika FB:ssä vai Lilyssä? En ymmärrä!

   

  Lopuksi: 

  Datanörttien mokista on mielestäni turha syytellä Lilyn Toimitusta tai yleensäkään ketään täällä ”näkyvää” porukkaa (=toimitusta, palkallisia tai suositeltuja blogeja). Jos (toimituksen työntekijät) elää siinä toivossa, että ”Nyt ne saavat korjattua sen ja saitti saadaan vihdoinkin auki, halleluja!”, niin eikö ”Jaksaa, jaksaa” tsemppiviestit ole juurikin hyviä? (Ehkä ymmärsin väärin Emmi, mutta niistäkö pahastuit vai kaikesta sotkusta yhteensä?)

  Blogini sai toimituksen tykkäyksen juuri ennen huoltokatkoa ja siksi sain sähköpostiini infoa takapakista, mutta minnekäs mä oisin niistä kertonut,ja koska ei niissäkään osattu kertoa viivästyksen oikeaa laitaa (”Tänään, toivottavasti.”), niin ketä se olisi auttanut? Kun infoa ei ole, niin sitä on vaikea antaa.

  Mä en ole pahoittanut mieltäni tästä uudistuksesta muuten kuin sen takia, etten saa omaa blogiani näyttämään siltä kuin haluaisin, enkä pysty muokkaamaan sisältöä (sivupalkkia, fonttia, linkkejä jne) haluamakseni. Kyllähän se harmittaa, mutta ehkä se pian helpottaa. Kyllä ne sieltä palautuu (ja alkaa toimimaan), kunhan datanörtit vaan saa joskus urakkansa loppuun. Siis toivottavasti 😉

  <3 Koittakaa jaksaa! Mun silmissä Lilyn henki ei nimenomaan ole muuttunut miksikään ja sehän se on se tärkein juttu, eikös?

  1. Mindeka

   Oho. Toimitus kerkeskin väliin kommentoimaan 😉

  2. Emmi Nuorgam

   Mä mielestäni syyttelen toimitusta vain puutteellisesta tiedotuksesta. Muut oli mun ajatuksia siitä, mitä pitkittyneellä huoltokatkolla olisi voinut tehdä, jotta lukijat/käyttäjät ei katoa. Viikko netissä on TODELLA pitkä aika. 

   Jaksaa, jaksaa!

   1. Toimitus

    Moikka vielä Emmi! Ideat siitä, mitä käyttökatkon aikana olisi voinut tapahtua, olivat superhienoja:) Pahoittelemme katkon pituutta, vielä kerran.

    Idea ja kantava ajatus koko Lilyn perustamisen takana reilu kaksi vuotta sitten oli juurikin se, että halusimme luoda yhteisöllisen paikan, josta löytyisi paljon erilaisia mahtavia juttuja – ja erilaisia ihmisiä niiden takana. Lurunkin yllä kehumista vertaistukiverkoista, kaveruudesta ja hyvästä keskustelusta me vain haaveilimme, kun epämääräistä ideaa nimeltä Lily silloin joskus suunnittelimme. Vieläkin tuntuu ihmeelliseltä, että se on oikeasti toteutunut.

    Kaikkien teidän loistavien tyyppien ansiosta Lilyn henki on jotain todella poikkeuksellista. Toimituksen puolesta haluamme jatkossakin tehdä kaikkemme, jotta se pysyy hyvänä ja kehittyy vielä paremmaksi. Lähetä siis palautetta aktiivisesti jatkossakin, jos saamme vaivata!

    1. Emmi Nuorgam

     Muspus! Ja palautteen antaminen kyllä jatkuu. 😀

     Mut näin tuoreena äitinä mua kiinnostais tietää, että mitä lääkkeitä te siellä syötte, kun pystytte vastaan kaikkiin näihin whineviesteihin tyynen asiallisesti. Nim. Se olis varma hitti lapsenkin kanssa!

     1. Emmi Nuorgam

      Ps. Aakkostuuko noi sivupalkin listatkin jossain vaiheessa?

     2. Toimitus

      Päätoimittaja on aina välillä haaveillut Diapamista. Viranomaisille tiedoksi että ei, tätä työtä ei tehdä lääkkeissä. Myös omille lapsosillemme (jotka juurikin esim nyt odottavat meitä kotosalla, siksi tulossa pieni kommentointitauko) mekin joskus haaveilemme jotain sujauttavamme. Mutta ei, sitäkään emme ole tehneet. Kokemus se on vissiin valttia, niin nettiuudistushommissa ku kasvatuksessakin 🙂

  3. Toimitus

   Mindeka, mitä tarkoittaa, että et saa linkattua juttuja Facebookiin? Teetkö sitä postauksen perässä jakonapin kautta vai copy-paste-meiningillä? Toimituksessa onnistuu, ja haluaisimme mieluusti kuulla tarkemmin, jos homma tökkii.

   Onnistuuko blogin teeman muokkaus ja tallennus nyt? Sen pitäisi olla toiminnassa. Tiitillä oli hyvä huomio siitä, että profiilikuva saattaa sotkea asioita. Lue tämä juttu ja kommentit.

   Ja kiitos tsempistä – mut sanottakoon vielä, että kyllä se on meidän homma vastata ihan kaikenlaisiin kysymyksiin ja kritiikkiin, jota lilyläisillä on!

   1. LauraEm.

    Mä koitin copy-pastella linkata oman juttuni omalle seinälle, mut tuli ilmotus ”Lisäämääsi ilmoitusta ei voida näyttää seinällä” tms, en muista enää tarkkaan. Tekstinä oli siis eka omaa hölinää ja loppuun linkki. Muutaman kerran kokeiltua linkki aukes kuvaks ja sitten onnistu. Tosin linkin osotteena oli vaan http://www.lily.fi, eikä oman palstan kyseisen jutun suora osote.

    Ja toinen fb-kysymys, yks kaveri oli tykännyt jutustani blogijutun perässä olevan fb-tykkäyslinkin kautta, ja fb-sivulle tuli sitten tykkäysilmotus. Otsikkona oli mun juttu, mutta kuvana Kristaliinan kuva, joka on etusivulla suositelluissa. Pitäiskö tykkääjän ite erikseen klikata sieltä joku ”ei pikkukuvaa” (tää ei liene suorassa tykkäyksessä ees mahdollista, toisin kun copy-pastessa?), vai hyppääkö muidenkin juttuihin automaattisesti joku etusivun tyypeistä?

    1. LauraEm.

     Oho siis luulin olevan siellä toimituksen blogin ongelmanratkasukirjotuksessa, mut kai näitä tässä emminkin postauksessa voi selvitellä… köh.

     1. Toimitus

      🙂 Jos Emmi ei pahastu, voidaan jutella täälläkin! Kiitos raportista, tutkimme asiaa. Tuo väärä kuva -juttu on tiedossa ja työn alla.

     2. Toimitus

      Hei vielä LauraEm, laittaisitko meille meilitse sen jutun linkin, jota yritit postata? Saadaan tutkittua asiaa helpommin (eikä tartte kuormittaa Emmin postausta). lily at a-lehdet.fi.

     3. Emmi Nuorgam

      Antaa mennä vaan! 😀

       

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *