Avocado siinä vähemmän trendikkäässä asussaan – Guacamolena

Guacamolereseptejä on netti pullollaan ja jokaisella meillä on oma mielipiteensä siitä, tehdäänkö guacamole pilkkoen vai soseuttaen, paljonko chiliä käytetään ja mikä avocadon suhde muihin raaka-aineisiin on. Tässä kuitenkin oma tulkintani guacamolesta – ja toisin kuin yleensä kuvitellaan, ei guacamole vaadi edes nachoja seurakseen, vaan ruokalusikka toimii ihan yhtä hyvin..

GUACAMOLE

2 isoa avocadoa murskattuna

1/2 punasipuli hienonnettuna

1/2 valkosipulin kynsi hienonnettuna

1/2 tomaatin hedelmäliha hienonnettuna

1-3 punaista chiliä hienonnettuna

1 limen mehu puristettuna

Kourallinen korianteria hienonnettuna

Rutkasti suolaa

Ruokalusikallinen ranskankermaa

 

Omassa versiossani käytetään vain veistä ja haarukkaa, sillä en pidä sauvasekoittimen antamasta liisterimäisestä koostumuksesta. Jutun juoni on pilkkoa kaikki raaka-aineet niin pieneksi kuin mahdollista ja lisätä makuja sen mukaan, mitä oma maku neuvoo. Toimii dippinä ja kastikkeena – tai ihan vaan sellaisenaan iltapalana.

Kuva Hidasta Elämää

1 comment

  1. Nonariina

    Sama! Paitsi, että mä jopa saatan listiä koko jutun sormien välissä niin että jää ihanan chunkyksi. Puhtailla käsillä tietty ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *