Blogimainonnasta

Blogimainonnasta on jo kirjoitettu, joten mitäpä sitä toistamaan. Suosittelen kuitenkin kaikille bloggajille ja lukijoille aiheeseen tutustumista – on hyvä tiedostaa, että huulipunasta tekee sitä ihanamman, mitä enemmän kehumisesta saa rahaa tai tavaraa – koska, no, kaikilla meillä on onneksi oikeus valita millasita sisältöä itse tuottaa tai kuluttaa. 

tiiti sanoi sen kuten itsekin ajattelin

Nata sitten vähän eri tavalla.

Natan kirjoituksen kommentointiin itseasiassa osallistuinkin. Yllättävän (ikävän) lopputuloksen voitte tsekata yllä olevasta linkistä. 

8 comments

 1. phocahispida

  Mun mielestä on hyvä saada säännöstö ja lisätä läpinäkyvyyttä.
  Mielestäni asiaa tällä hetkellä ajavien tahojen motiivien läpinäkyvyyttä sopisi lisätä samalla myös.
  Ja mahdollisessa toteutuksessa olisi hyvä määritellä erityisen tarkasti sanamuodot ja kiinnittää huomiota teknisiin realiteetteihin (juttufeedit tms.) ja visuaaliseen puoleen.

  Ei mitenkään kategorisesti huono idea, toteutusta seuraan kauhunsekaisin tuntein sivusta. 😀

  1. phocahispida

   Mun oli muuten pakko käydä tsekkaamassa, miten hoidin tuolloin taannoin Lilyssä olleen ainoan ulkopuolisen tahon kanssa tehdyn blogiyhteistyöni merkinnän, täysin ummikkona, perstuntumalla ja omantuntoni mukaan.

   Viitatessani kamppanjaan puhuin ”Muksun yhteistyökampajasta” *:llä merkittynä ja teksin lopussa oli täsmennys: *blogiyhteistyöstä kirjoittaja saa hyvitykseksi yhteistyökumppanin tuotteita

   Viitaten tuotteilla siihen ruokalaatikolliseen. Itse olen toteutukseen näin retrospektiivisesti varsin tyytyväinen. Huh, ehdin jo pelästyä!

   1. Emmi Nuorgam

    Ihan kaikilla ei menny niin mallikkaasti!

    1. HelloAochi

     Siitä Muksu-boksista ei ollut kenekään pakko tai edes ’suositeltavaa’ kirjoittaa. Se tuli palkkioksi tekstistä, jonka osallistujat etukäteen kirjoittivat Muksu-kampanjan sivulle. Eli teksti ensin, ruokaa palkaksi myöhemmin.

     Jos osa bloggaajista halusi vielä jälkeenpäin hehkuttaa boksia, se ei ollut mitenkään edellytys sen saamiselle. Siis mun mielestä se yhteistyö-merkintä olisi korkeintaan pitänyt laittaa sen alkuperäisen tekstin kohdalle, mutta se nyt ois ollut vähän typerää ja liioiteltua, kun kyseessä oli kampanjasivu.

 2. A. Sinivaara

  Onneksi ei tarvitse miettiä tuollaisia, kun ei kukaan halua lähettää mitään tänne rapakon taakse. Olisi kyllä kiva saada joku lentoyhtiö sponsoriksi Suomi-lennoille (Finnair, vink vink), voisin sitten kehua kuinka pääsin elävänä perille.

  1. Emmi Nuorgam

   😀

  2. A. Sinivaara

   Ai niin! Joku saattaa ehkä muistaa miten viime vuonna ennen pääsiäistä olin munaa vailla. Koska kukaan suomalainen munatehtailija ei noteerannut hienovaraista vihjettäni munanpuutteesta, otin itse yhteyttä erääseen nimeltä mainitsemattomaan munavalmistajaan. Lupasin, että jos munaa saan, niin lupaan sitten kehua sitä maasta taivaaseen blogissani. Munamaakarin vastaus oli kuitenkin tylyhkö. Heille tulee kuulemma niin paljon munapyyntöjä, ettei yksittäisiä munatoiveita voida täyttää. Niin, että sen kerran, kun yritin munayhteistyötä hieroa, jäin silloinkin ilman. Olkoot. Jos ei munaa saa edes kerjäämällä, niin antaa olla. Sen jälkeen en ole sitten pyytänyt mitään muutakaan, mistään.

 3. Emmi Nuorgam

  Sen kerran kun halusit munaa hieroa.. Eiku. Ei mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *